Vilpas vierasvoittoon Helsingissä, BC Nokia oli tyly isäntä Kouvoille

13.12.2015 Korisliigan sunnuntain kahdessa ottelussa Helsinki Seagulls isännöi Salon Vilpasta, ja BC Nokia Kouvolan Kouvoja. Töölön Kisahallissa Vilpas voitti mukana matkanneen fanilaumansa tukemana lukemin 77-68 (33-34), ja BC Nokia oli tyly isäntä Kouvoille juosten päätösneljänneksellä vierailta karkuun ja voittaen lopulta numeroin 88-67 (34-34).

Ville Hänninen oli oivalla pelipäällä, kun Vilpas haki sarjapisteet Helsingistä.

Laituri Daniel Bailey heitti 12 pistettä, kun BC Nokia kaatoi kotonaan Kouvot. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Salon Vilpas otti voiton ja tärkeät vieraspisteet lauantain kierroksella Helsinki Seagullsin vieraana. Hengästyttävällä tempolla ja korkealla intensiteetillä pelatun ottelun toisella puoliajalla vierailijoiden puolustus puri Seagullsin hyökkäykseen riittävän tehokkaasti, ja salolaisten mukana matkannut äänekäs fanilauma siivitti Vilppaan toisessa päässä voittoon asti kantaneeseen iskuun.

1184 silmäparin edessä pelatun kamppailun tasaista avauspuolikasta leimasi molempien joukkueiden aktiivinen ja aggressiivinen puolustuspeli, eikä kummassakaan päässä parkettia juhlittu korisukkaa heiluttamalla. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa eron nykäisemiseksi, mutta joukkueet eivät suostuneet päästämään toisiaan karkumatkalle. Isolle tauolle joukkueet kävelivät Seagullsin pisteen johtoasemassa.

Ottelun toinen puoliaika oli väriltään vierasjoukkueen punainen. Vilpas tuli puoliajalta parketille pykälää kimmoisammalla askeleella kuin Seagulls, hankaloittaen isäntien hyökkäyspelaamista edelleen tiiviillä ja kovalla puolustuksella, samalla luoden hyökkäyspäässä tukun laadukkaita heittopaikkoja.

Ilman joukkueen pisteykköstä, laituri Jason Conleyta pelaamaan joutunut Seagulls onnistui pysymään voittotaistelussa mukana etenkin sentteri Terrence Watsonin (17 pistettä/8 levypalloa) väkivahvan esityksen johdolla, sekä Antto Nikkarisen (12/7 syöttöä) ja Carl Lindbomin (17/6 levypalloa) kovien yksilösuoritusten avulla.

Päätösneljänneksellä Vilppaan hyökkäyspeli jatkoi rullaamistaan, ja toisessa päässä salolaiset juoksuttivat mahdollisimman tuoreita jalkoja Seagulls-hyökkäystä tyylillä johtaneen Nikkarisen kimpussa, lopulta hyydyttäen helsinkiläisten hyökkäyspeliä juuri riittävän paljon ratkaisevan eron saamiseksi. Vilpas onnistui jakson puolen välin tienoilta voittamaan muutaman minuutin jakson 8-2, ja kasvatti vierasjohdon ratkaisevan tuntuiseen kymmeneen pisteeseen.

Seagulls onnistui ottelun ratkaisuhetkillä luomaan vielä tukun laadukkaita heittopaikkoja, mutta tutut koriraudat eivät olleet ystävällisiä sunnuntai-illan kamppailun päätösminuuteilla. Töölön Kisahallin summerin soittaessa ottelun päättymisen merkiksi, loistivat tulostaululla 77-68 (33-34) –lukemat vierasvoiton merkiksi.

- Korkean intensiteetin koripallo-ottelu. Vastustaja tuli hyvällä energialla ja puolusti aktiivisesti, kuten etukäteen tiedettiin. Oltiin vähän hermostuneita ensimmäinen puoliaika. Hyvä sähinä oli kyllä, mutta tuntui, että se meni välillä ajattelun edelle, kertasi Vilpas-luotsi Mikko Tupamäki ottelun avauspuoliajan tapahtumia.

- Puoliajalla piti vähän rauhoitella, että saataisiin toteutettua pelaamistamme paremmin. Saatiin tänään muutama vapaaheitto ja niitä ei kovin montaa näin hyvää joukkuetta vastaan tule ja ne pitää pystyä käyttämään, tänään käytettiin. Tämä oli ehkä yksi ehjimmistä puolustuspeleistä tällä kaudella, etenkin vieraskentällä.

Vierailijoiden riveistä vakuuttavinta jälkeä sunnuntain kamppailussa tekivät monipuolisesti onnistunut Monyea Pratt (14 pistettä/9 levypalloa/5 syöttöä), sekä joukkueen kapteeni Juho Nenonen joka heitti joukkueelleen 15 pistettä ja kahmi 8 levypalloa. Voiton ansiosta Vilpas nousi sarjataulukossa sijalle 7.

Kotijoukkue Seagullsin kokoonpanosta onnistujien kirjoihin itsensä pelasivat Nikkarinen, Lindbomin ja Watsonin lisäksi energisesti esiintynyt Antti Niskanen (2/4), sekä 11 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Timo Heinonen.

Ottelutilastot: Seagulls - Vilpas

BC Nokian päätösneljännes liikaa Kouvoille

Nokian palloiluhallin äänekäs kotiyleisö sai rahoilleen vastinetta sunnuntai-illan kamppailussa, kun kotijoukkue BC Nokia kaatoi hurjan päätösneljänneksen esityksen turvin Kouvot. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta isäntien komeat 88-67 (34-34) –voittolukemat.

Tasaisesti 30 minuuttia aaltoilleen ottelun ratkaisuksi koitui BC Nokian mykistävän kova alku kamppailun päätösneljännekselle. Pisteen johdossa jaksoon lähtenyt kotijoukkue voitti jakson ensimmäiset viisi ja puoli minuuttia lukemin 20-4 ja karkasi samalla tavoittamattoman suuruiseen johtoon.

Kamppailun päätösminuutit kuluivat Kouvojen yrittäessä kaikkensa kuroakseen eroa vielä kiinni, mutta BC Nokian puolustus ei antanut mitään ilmaiseksi vierailijoille, eikä ero enää kaventunut yksinumeroisiin lukemiin.

BC Nokian riveistä itsensä esille sunnuntain ottelussa nostivat toista otteluaan joukkueen paidassa pelannut sentteri Dragan Labovic 22 pisteellä ja 9 levypallolla, sekä Labovicin parina nokialaisten rimaa varjellut, tupla-tuplan operoinut David Kravish (12/11). Onnistujien joukkoon itsensä pelasi myös takamies Vincent Simpson 13 pisteellä ja 6 koriin johtaneella syötöllä.

Kouvojen kokoonpanosta kovinta jälkeä tekivät 21 pistettä ja 5 levypalloa kirjauttanut sentteri Thomas Gipson III, sekä 15 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa repinyt D.J. Richardson.

Ottelutilastot: BC Nokia - Kouvot

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.