Vilpas trillerin voittoon Pyynikillä, Karhu vierasvoittoon Espoossa

21.10.2017 Korisliigan lauantain molemmat ottelut saivat kotiyleisöjen näkökulmasta ikävät loput. Salon Vilpas voitti Tampereen Pyrinnön loppuhetkien vapaaheitolla 86-85 (36-40) ja Kauhajoen Karhu haki sarjapisteet Espoo Unitedilta lukemin 87-71 (49-35).

Teemu Rannikko ja Vilpas hakivat komean vierasvoiton Pyrinnöstä viime sekuntien vapaaheitolla.

Bojan Sarcevic ärjyi Karhun hyökkäyksen keskiössä kun kauhajokiset hakivat sarjapisteet Espoo Unitedilta. Kuvat: Ville Vuorinen

Salon Vilpas oli ikävä vieras Pyynikin kotiyleisölle lauantai-illan kierroksen trillerissä. Pyrinnön yhdeksän pisteen johdossa alkanut päätösjakso kulki Vilppaan nimissä ja huipentui vierasjoukkueen 86-85 (36-40) –voittoon vapaaheittoviivalta.

Antero Lehdon lay-upilla jo 11 pisteen karkuun päätösjakson alussa karannut Pyrintö näyttä matkustavan kohti makoisaa kotivoittoa, kunnes Vilpas nousi otteluun mukaan ja jakson puolivälissä jo kahden pisteen johtoon Teemu Rannikon johdolla. Tasaisena tästä eteenpäin aaltoillut ottelu lähti ottelun kahdelle viimeiselle minuutille 85-85 –tasatilanteessa härkämäisen Devonne Gilesin korin myötä.

Vierasjoukkueen puolustus onnistui pitämään Pyrinnön hyökkäyspelaamisen jähmeänä tästä eteenpäin, eikä kotijoukkue onnistunut enää kasvattamaan pistetiliään. Ottelun ratkaisu nähtiin kamppailun viimeisessä kokonaisessa hyökkäyksessä, kun vierailijoiden Johnathan Jordanin ahtaaseen rakoon tunkeminen johti hyökkäyslevypallon päätymiseen sentteri Aaron Jonesin käsiin.

Jones lähti nostamaan voittokoria, mutta Pyrinnön Brian Asburyn heiton haastaminen osui miehen käteen ja Jonesin tie vei vapaaheittoviivalle. Ensimmäisen vapaaheiton sisään pussittanut Jones kolisutti jälkimmäisen yrityksen tarkoituksella rautoihin, eikä Pyrintö onnistunut voittamaan ottelua omasta päästä lähteneellä yrityksellä.

- Laadukas ottelu. Olimme kolme jaksoa pehmeitä, poikia miesten keskellä, mutta Hawkins teki miehen työn puolustaessaan Asburya. Tällaiset voitot kasvattavat kollektiivista, henkistä vahvuutta, totesi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

Aikuisen miehen tupla-tuplan operoinut, ottelun voittopisteet nakuttanut sentteri Jones oli Vilppaan ykköstykki 14 pisteellä, 10 levypallolla, 6 syötöllä ja 3 riistolla. Taustatukea miehelle tarjoilivat vahvalla pelipäällä ollut Tobin Carberry (17/8) sekä 16 pistettä mieheen nakuttaneet Johnathan Jordan (16/3) ja Teemu Rannikko (16/7 syöttöä).

Pyrinnön härkämäinen Devonne Giles oli isäntien terävin syömähammas 25 pisteellä, 15 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä. Asbury (15/6/3 syöttöä) ja Antero Lehto (16) olivat pirteällä pelipäällä tahoillaan.

Ottelutilastot: Pyrintö - Vilpas

Karhun toinen jakso kantoi voittoon

Kauhajoen Karhu haki toisen perättäisen voittonsa lauantaina, kun se matkusti Espoo UInitedin vieraaksi. Tasaisen avausjakson jälkeen Karhu repäisi toisella jaksolla kaksinumeroisen johdon, eikä päästänyt Unitedia enää voittotaisteluun mukaan matkalla 87-71 (49-35) –vierasvoittoon.

Omar Calhounin nostettua isännät kuuden pisteen johtoon juuri ennen toisen jakson puoliväliä, suoritti Karhu nopean ryhtiliikkeen. Bojan Sarcevicin aloittama ja Flenard Whitfieldin 18-2 –runi käänsi ottelun voimasuhteet täysin vierasjoukkueen suuntaan ja Bojanin kolmonen juuri ennen puoliaikasummeria vei Karhun 14 pisteen karkumatkalle.

Toisella puoliajalla United piti taisteluilmeensä kasassa, mutta yksinumeroisen etäisyyden päähän espoolaisjoukkue ei enää toisella puoliajalla selviytynyt. Karhun piristyneet otteet toivat näin joukkueelle toisen perättäisen voiton ja nostivat kauhajokiset sarjataulukossa sijalle 6.

25 pistettä heittänyt ja 8 koriin johtanutta syöttöä jakanut Bojan sarcevic oli Karhun hyökkäyksen moottori, Flenard Whitfieldin (18/8) ja Marcus Allenin (14/6) tarjotessa taustatukea.

Calhoun (17/5 riistoa) ja Darious Moten (14) tarjoilivat espoolaisyleisölle viihdettä ja Samuel Haanpää pussitti 10 pistettä vajaassa puolessa tunnissa.

Ottelutilastot: United - Karhu

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.