Vilpas piti Kobrat takanaan – BC Nokia ja Karhu Basket myös kotivoittoihin

17.10.2018 20:41 Vilpas oli kotonaan tarvittavan terävä pitääkseen lapualaiset poissa voittokamppailusta.

Vilppaan Diante Baldwin vietti keskiviikkona syntymäpäiviään. Kuva: Ville Vuorinen

Jo kauden neljännen Korisliiga-ottelunsa pelannut Salon Vilpas ei antanut vierasjoukkue Lapuan Kobrien yllättää, vaan Vilpas vei sarjapisteet koriluvuin 94–86 (42–35).

Vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Kobrat roikkui läpi kamppailun aivan kotijoukkueen kannoilla. Avausneljänneksellä Vilppaan hankkima johtoasema kuitenkin piti alusta loppuun asti.

Toisella puoliajalla Kobrat kävi muutamaan otteeseen yhden korin etäisyydellä. Vilpas oli kuitenkin aina johtoaseman ollessa uhattuna varsin tyly isäntä. Milloin Diante Baldwin, milloin Brandon Taylor taituroivat Vilppaan johdon turvanneen korin.

Vilppaan Taylor oli joukkueensa tehokkain 24 pisteellään ja seitsemällä levypallollaan. Syntymäpäiviään viettänyt Baldwin säesti 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Väkivahva Jamie Skeen raastoi 15 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa.

Kobrien voimakasrakenteinen takapelaaja Khalil Small kasasi tilastosarakkeeseensa 24 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Vierasjoukkueesta myös Larry Anderson (18/9/5 syöttöä) ja kapteeni Lauri Toivonen (8/5/5) pelasivat kelpo ottelun.

Kobrien kausi jatkuu jo perjantaina KTP-Basketin matkatessa Lapualle. Vilppaan pelit jatkuvat keskiviikkona Tampereella.

Ottelutilasto

Teemu Rannikko jakoi joukkuetovereilleen kuusi koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen

Karhu Basket väänsi jälleen voiton

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket oli ajoittain vaikeuksissa loukkaantumisista kärsivän Kouvolan Kouvojen kanssa. Loppu kohden pelaamistaan parantanut Kauhajoki kuitenkin käänsi ottelun lopulta voitokseen 84–72 (41–41).

– Olimme viisi ensimmäistä minuuttia aika huonoja ja koko ajan myöhässä. Toisella puoliajalla pelasimme jo paremmin ja saimme heittojakin sisään. Kun saamme vielä ison miehen (Brian Asbury) Kouvolaan, niin tästä voi tulla ihan hyvä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen mietti.

– Oikea joukkue tänään voitti. Nämä kokemukset ovat kuitenkin arvokkaita meidän nuorelle joukkueellemme, hyviä minuutteja heille plakkariin.

Ainoastaan kahdella ulkomaalaisvahvistuksella ja ilman pelintekijä Tuomas Hirvosta matkassa ollut Kouvot käväisi ottelun aikana muutaman kerran johdossa. Parhaimmillaan vierasjohto venyi kuitenkin vain kolmeen pisteeseen.

Viimeiselle neljännekselle Kouvot pääsi vielä yhden pisteen etumatkalta. Isäntäjoukkue Karhu Basket murisi päätösjakson edukseen 22–9.

Kauhajoen tehot jakaantuivat kuudelle pelaajalle. Parhaiten onnistui Durrell Summers 20 pisteellään. Ikitaistelija Antti Niskanen oli noussut avausviisikkoon. Niskanen kiittikin valmennusjohtoa tupla-tuplalla (10/10).

– Tiedettiin, että riippumatta siitä, ketä Kouvoilta tulee vastaan, he luottavat omaan laadukkaaseen hyökkäämiseensä. Lopussa nostimme intensiteettiä ja Kouvot sattui heittämään paikkansa ohi, Niskanen totesi.

Kouvojen paras oli 19 pistettä ja viisi syöttöä taituroinut Severi Kaukiainen. Kapteeni Ville Kaunisto auttoi 11 pisteen ja yhdeksän levypallon verran.

BC Nokia avasi voittotilinsä

Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan niukasti hävinnyt BC Nokia kaatoi kotiparketillaan Uudenkaupungin Korihait 91–80 (40–39).

Pirteästi esiintynyt Korihait haastoi kotijoukkueen hyvin kolmen jakson verran. Vierasjoukkueen turmaksi koitui heikko kolmas neljännes, jonka BC Nokia vei nimiinsä peräti 30–14.

Näin Korihait on yhä sarjataulukossa voitoitta.

– Meidän pitää oppia pelaamaan neljä neljännestä. Ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvä, mutta kolmannella jaksolla tuntui siltä, että unohdimme yrittämisen ja pelisuunnitelman, Korihait-käskyttäjä Damion Dantzler harmitteli.

BC Nokian ja ottelun paras pelaaja oli 208-senttinen Sean O’Mara. O’Mara runnoi tulostaululle 27 pistettä ja otti lisäksi kuusi levypalloa.

– Olen tyytyväinen siihen, miten nostimme ilmettä toiselle puoliajalle. Kolmas neljännes oli meiltä erittäin hyvä jakso ja sellainen, johon meidän pitäisi pystyä koko pelin ajan. On tärkeätä, että saatiin kotivoitto, joka voi vapauttaa tekemistä, kun lauantaina mennään Kauhajoelle, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen iloitsi.

Korihaiden Brandon Conley oli kentällä erehtymätön. Conley otti yhdeksän pelitilanneheittoa, joista jokainen onnistui. Yhteensä Conley teki 20 pistettä.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.