Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottamana joukkueena – Ura jatkoi tehoviikkoaan

9.10.2019 21:17 BC Nokia aiheutti jatkoajalla Karhu Basketille toisen peräkkäisen kotitappion.

DJ Lasterin edustama Vilpas jatkaa Korisliigassa ainoana ilman tappioita. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kauden Korisliigan pronssiottelun uusinnassa Salon Vilpas oli tällä kertaa Kotkassa KTP-Basketia parempi lukemin 78–89 (39–49).

Voitollaan Vilpas jatkaa Korisliigassa ainoana tappiottomana joukkueena. KTP:lle tappio oli kauden kolmas neljästä ottelusta.

– Kyllä sanoisin, että olimme aika lailla vetovastuussa ihan ottelun alusta asti. Ihan ensimmäisistä minuuteista meillä oli sellainen 5–10 pisteen johto. Sitten saimme toisella puoliajalla jo eron 20 pisteeseen, mutta KTP sai siinä useamman pisteputken. Emme saaneet tapettua ottelua hirveän aikaisin, Vilppaan Henri Kantonen kertoi Elisa Viihteen haastattelussa.

Kantonen latoi Kotkassa tilastosarakkeeseensa 11 pistettä.

– Sain ottelun lopussa enemmän pallollista vastuuta. Ihan hyvin meni itsellä.

Vilpas johti ottelua siis alusta loppuun asti. Vierasjohdon suuruus oli ainoa asia joka ottelun mittaan vaihteli.

– Se näytti ajoittain tosi hyvältä, revittiin ero jo 15 pisteeseen. Sitten vähän lopetimme pelaamisen, KTP hyökkäsi suoraviivaisemmin korille ja ero kaveni taas siihen viiteen pisteeseen. Sen jälkeen me taas kasvatimme eroa 15 pisteeseen, ja taas Kotka tuli lähemmäksi. Tällaista aaltoilua se oli, kauhean isoja runeja suuntaan ja toiseen, Vilpas-luotsi Ville Tuominen kuvaili.

KTP:n ainoa kaksinumeroisille pistelukemille yltänyt pelaaja oli Byron Wesley (23/9/6s/5r). Vilppaan Dj Laster (22/3) oli vieraiden paras pistemies.

– Tämä oli jo selkeästi parempi esitys kuin Joensuussa. Onnistuimme pelaamaan enemmän meidän ehdoillamme. Jos meidän ongelma on tällä hetkellä se, ettemme osaa pelata siinä kohtaa, kun johdamme 15 pistettä, niin se kai on ihan positiivinen ongelma.  

KTP:n runkosarjaottelut jatkuvat ensi keskiviikkona Helsingissä Seagullsin vieraana. Vilpas saa vieraakseen lauantaina Lahti Basketballin.

Ottelutilasto

Karhu Basket kaatui jo toistamiseen kotiparketillaan

Kaksinkertainen hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket koki jo toisen peräkkäisen tappio kotiparketillaan, kun nyt BC Nokia voitti jatkoajan jälkeen trillerin 94–102, 82–82 (34–34). Ennen sunnuntaista tappiotaan Lahti Basketballille Karhu Basket ehti juhlia 20 kertaa peräkkäin kotivoittoa.

BC Nokia osoitti melkoista venymiskykyä Kauhajoella. Vaikka Karhu Basket käväisi jo 12 pisteen karkumatkallakin, ei edelleen ilman Ladarius Tabbia pelanneet vierailijat luovuttaneet.

Jatkoajalla BC Nokian vahva esitys sai kruununsa peräti 20 pisteen viisiminuuttisen myötä. Kaiken lisäksi nokialaisvieraat joutuivat tulemaan lopussa toimeen ilman muutamaa avainpelaajaansa virhevaikeuksien takia. Kaikkiaan rikkonaisessa ottelussa vihellettiin peräti 50 virhettä.

– Me pelasimme todella kovaa. Peli-ilme oli aivan toinen kuin edellisessä ottelussa KTP:tä vastaan. Vaikka meiltä lensi virhetilien täyttymisten myötä pelaajia ulos, me vain selviydyimme. Tässä oli paljon sitä, mitä haluan joukkueeltani nähdä: pelataan kovaa, vaikka vastoinkäymisiä tulee. Mielestäni ansaitsimme voittaa, nokialaisluotsi Greg Gibson kehui.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

– En tiedä tarkalleen tilastoja, mutta tuntuu, että meillä on sarjan eniten virheitä. Se on paljon sitä, että haluamme olla aggressiivisia. Virheet ovat sinänsä minulle ok.

Karhu Basketin parhaat olivat Okko Järvi (20/1) ja kokoonpanoon palannut Samuel Givens (20/7). BC Nokialta koko aloitusviisikko teki vähintään kymmenen pistettä. Sentteri Stacy Davis (28/10) kokosi tupla-tuplan, Niko Mattila (16/4/3s) ja Shawn Hopkins (16/7) heittivät 16 pistettä mieheen. Takamies Lassi Nikkarinen (7/3/7s) rytmitti vieraiden peliä loistokkaasti.

Karhu Basket lähtee kääntämään kelkkaansa lauantaina Lapualla. Myös BC Nokian kausi jatkuu Lapualla, mutta vasta tiistaina.

Ottelutilasto

Ura tulitti murskavoiton Kaarinassa 

Kaarinan Ura Basket eGameStars jatkoi kotiparketillaan siitä, mihin maanantaina Uudessakaupungissa jäi, kun Lapuan Kobrat vieraili Littoisten monitoimitalolla. Ura hurjasteli selkeään voittoon koriluvuin 117–93 (69–41).

Ura karkasi vierailijoiltaan jo avausneljänneksellä. Kaarinalaisjoukkue heitti kaaren takaa kuin hurmiossa ja teki Kobrien hyökkäämisestä samalla hyvin hankalaa. Toinen neljännes alkoikin tyrmäävistä lukemista 35–12. Puoliaikaan mennessä ottelun voittaja oli jo käytännössä ratkennut, kun Ura mätti 12 onnistuneen kolmosensa turvin peräti 69 pistettä.

Kotijoukkueen kokoonpanosta löytyi monen monta onnistujaa. Aluksi Uran tähtenä tuikki tarkkakätinen Tyrell Bellot-Green (27/4/4s), joka tulitti jo puoliaikaan mennessä 21 pistettä. Myös Trey Niemi (24/0/4s), Dustin Thomas (21/17/4s/3r) ja Stephaun Branch (29/12/9s/3r/3t) jatkoivat tehokasta viikkoaan. Branch jäi siis lopulta vain vaivaisen yhden syötön verran tripla-tuplasta.

Viime kauden vuoden tulokkaaksi valittu Niemi on osoittanut olevansa illasta toiseen tasokas pelaaja. 

– Kauden jälkeen saatu palkinto (Vuoden tulokas) toi paljon motivaatiota treenata kesällä. Käytännössä koko kesä meni siinä, että olen treenannut yksilötaitoa ja punttia.

– Me tykätään toisistamme tosi paljon. Meidän joukkuepelimme on kehittynyt tosi paljon ja se nostaa entisestään joukkuehenkeä.

Kobrien pisteykkönen oli jälleen Jordan Capps (26/5). Pelintekijä Antto Nikkarinen (9/4/13s) jakoi 13 syöttöä.

Uralla on edessään otteluista pieni hengähdystauko, sillä Ura pelaa seuraavaksi 19. lokakuuta Joensuussa. Kobrien kausi jatkuu lauantaina, kun paikallisvastustaja Kauhajoen Karhu Basket saapuu kannattajineen Lapualla.

Ottelutilasto

Seagulls haki sarjapisteet Lahdesta

Sunnuntaina Kauhajoella Korisliiga-taipaleensa avausvoittoa juhlinut Lahti Basketball ei onnistunut vielä voittamaan kotiparketillaan. Yli tuhannen katsojan edessä Helsinki Seagulls oli lopulta edellä lukemin 84–90 (38–42).

Seagullsille voitto oli kolmas neljän pelatun runkosarjaottelun jälkeen. Helpolla kauden kolmas voitto ei Lahdessa missään tapauksessa irronnut.

– Tiesimme, että tästä tulee vaikea matsi. Muutama pelaaja puuttui, joka vaikutti peluutukseen, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso selitti.

– Todella hyvällä fiiliksillä takaisin Lahdessa. Hieno, nähdä että katsomossa yleisöä riittää ja tapahtuma oli varmasti viihdyttävä.

Lahtelaisten leirissä toinen kotitappio harmitti. Neljännellä jaksolla Lahti Basketballilla oli vielä mahdollisuudet nousta voittoon, mutta muutama virhe ratkaisi voiton lopulta Seagullsille.

–  Onnittelut Seagullsille. Teimme yli 80 pistettä, jonka pitäisi riittää voittoon. Puolustuksessa täysin aloittelijoiden virheitä. Tilastollisesti tasainen peli, mutta puolustuksen takia tappio, Lahden kokenut Vesa Mäkäläinen linjasi.

Lahdelta parhaiten hyökkäyspäässä onnistui laituri Jerry Evans Jr. (23/5). Myös Mäkäläinen (16/3) osoitti jälleen arvonsa nousijajoukkueelle. Seagullsista jopa seitsemän pelaajaa nousi kaksinumeroisille pisteille. Maajoukkuetähdet Shawn Huff (15/10), Tuukka Kotti (11/2) ja Antti Kanervo (13/2) takasivat tasaisen varman laadun.

Lahti Basketball matkaa lauantaina Saloon. Seagulls isännöi keskiviikkona KTP-Basketia.

Ottelutilasto

Kouvot ei antanut Korihaille armoa

Kouvolan Kouvot otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Uudenkaupungin Korihaiden vierailtua Jatke Areenalla. Kouvojen voittolukemat kirjattiin lopulta 108–75 (57–40).

Kouvot aloitti ottelun vahvasti 32 pisteen avausjaksolla. Vauhdikkaasti hyökännyt kotijoukkue löysi tasaisesti vapaita pelaajia heittopaikoilta. Korihait tuntui olevan jatkuvasti askeleen vastustajaansa jäljessä.

Kouvot vei nimiinsä lopulta kaikki neljä jaksoa ja näin ero kasvoi tasaisesti koko 40 minuutin ajan.

Vili Nyman teki Kouvoille kuusi pistettä. Kuva: Matti O. Koskinen

 

Kouvojen tehopelaaja oli keskiviikkoillassa sentteri Duke Shelton (20/8/3s). Severi Kaukiainen (16/0/5s) pyöritti Kouvojen hyökkäyksiä mallikkasti. Korihailta pisteitä eniten keräsi 207-senttinen Henri Ventoniemi (23/4).

– Kuten sanoin puoliajalla kopissa, niin 1vs1-puolustus on vieläkin meidän suurin ongelma ja se on ollut sitä koko kauden. Kommunikaatio puolustuksessa on liian vähäistä. Toinen on palloscreenin puolustus, lopussa löydettiin siihen vähän jotain. Myös menetyksiä tuli aivan liikaa. Pitää mennä takaisin treeneihin ja treenata vielä kovempaa, Ventoniemi vaati.

Korihait jatkaa Kouvolan-vierailun jälkeen edelleen ilman voittoja. Seuraava mahdollisuus haipaitojen avausvoitolle on maanantaina Joensuussa. Kouvot puolestaan isännöi Kobria ensi viikon perjantaina.

Ottelutilasto

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

Näytä lisää vastaavia