Vilpas ja KTP voitokkaina

16.1.2018 Korisliigan tiistai-illan kamppailut taisteltiin Salohallissa ja Kotkan Steveco Areenalla. Salohallin 1625-päinen yleisö sai nautiskella Vilppaan 99-73 (53-39) –kotivoitosta Kauhajoen Karhusta, KTP:n tarjoillessa samanmoista herkkua kannattajilleen, kotkalaisten kaadettua Espoo Unitedin lukemin 90-75 (43-24).

Mikko Koivisto säkitti 21 pistettä Vilppaan ottaessa jo yhdeksännen perättäisen voiton. Tiistaina kaatui kotiparketilla Karhu.

Kapteeni Michael Pounds oli KTP:n pistekärki, kun kotkalaiset ottivat tärkeän kotivoiton Espoo Unitedista. Kuvat: Ville Vuorinen & Matti Koskinen

Salon Vilpas jatkaa irtiottoaan Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalla, joukkueen seilatessa tiistai-illan jälkeen jo yhdeksän ottelun voittoputkessa. Liigan kärkiryhmään kuuluva Kauhajoen Karhu sai tiistaina kokea salolaisten väkevän vireen, Vilppaan myllytettyä tulostaululle vakuuttavat 99-73 (53-39) –voittolukemat.

Vilppaan irtiotto tiistai-illan kamppailussa tapahtui kahdessa osassa toisen neljänneksen aikana. Ensimmäisen rykäisyn Karhu vielä kuittasi 12-0 –pisteputkella, mutta isäntien seuraavaan, 10-0 –nykäisyyn, kauhajokiset eivät enää löytäneet vastausta. Ottelun kaksi viimeistä jaksoa kuljettiin vahvasti salolaisten komennossa, eikä Karhu saanut eroa kurottua enää yksinumeroisiin lukemiin.

- Kelpo esitys, jossa puolen kentän puolustuksemme toimi ja pystyimme pitämään Karhun alhaisissa lukemissa sekä myös poissa hyökkäyspään levypalloista, niputti Vilpas-luotsi Joonas Iisalo.

Vilppaan tehomiehenä hääri tuttu kasvo, sentteri Aaron Jonesin lapioidessa tilastolakanalleen 21 pistettä, 18 levypalloa, 5 koriin johtanutta syöttöä ja 4 torjuntaa. Jonesin takana Mikko Koivisto (21/4 syöttöä) ja Aatu Kivimäki (12/3 syöttöä) tekivät hienoa työtä tahoillaan.

Vierailijoiden valopilkkuina vaikeassa ottelussa tuikkivat tupla-tuplaa lähennelleet sisäpelaajat Stephen Maxwell (15/9) ja Gregory Mangano (15/9).

Ottelutilastot: Vilpas - Karhu

KTP karkasi jo avausjaksolla

KTP suoritti paluun voittokantaan, kaatamalla Espoo Unitedin pudotuspeliviivan molemmin puolin majailevien joukkueiden välisessä kamppailussa lukemin 90-75 (43-24). Tuloksen myötä KTP hivuttautui voiton päähän sarjataulukon kahdeksatta sijaa hallinnoivasta Unitedista.

Tiistai-illan välienselvittely lähti kotkalaisten haluamille raiteille jo avauskympin aikana. Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia soudettiin KTP:n määrätessä tahdin, isäntien repiessä mykistävän 22-4 –johdon heti telineistä. Avauspuolikas taputeltiin lopulta valmiiksi KTP:n 19 pisteen johtoasemassa, eikä United toipunut enää tosissaan taistelemaan voitosta.

- Halu luo mahdollisuuden tapella voitosta, ja sitä meillä selvästi oli tänään. Puolustuksessa kaikki tekivät hommansa kuten pitääkin. Tänään noin 35 minuuttia oli meidän parasta koripalloa ja ehkä parasta pallon jakamista koko vuonna, iloitsi KTP:n päävalmentaja Ray Ailus.

KTP-kapteeni Michael Pounds säkitti 18 pistettä ja jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä, Mandell Thomasin säestäessä 15 pisteellä, 8 levypallolla ja 5 syötöllä. Sentteri Kenneth Simms jatkoi vahvoja otteitaan 13 pisteellä ja 9 levypallolla, Ilmari Kallion (12/3 syöttöä) sytyttäessä kotiyleisön neljällä kolmosellaan.

Unitedin riveistä kovinta jälkeä tekivät joukkueen pistekärki Jervon Pressley (17/7), sekä energisesti omat 22 minuuttiaan kentällä käyttänyt Okko Järvi (15/6).

Ottelutilastot: KTP - EU

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.