Vilpas ja BC Nokia voittoihin trillereissä, Karhu ja KTP vahvoja kotihalleissaan

1.2.2017 Korisliigan keskiviikon neljän ottelun ilta tarjosi monenlaista viihdettä koripallokansalle. Kärkikamppailussa Salon Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta viimeisen sekunnin korilla lukemin 68-65 (36-35) ja BC Nokia otti tiukan 78-76 (41-44) –kotivoiton Kouvoista. Karhu otti selkeän niskalenkin Korihaista numeroin 95-72 (51-38) ja KTP oli Pyrintöä terävämpi luvuin 92-72 (41-33).

Juho Nenonen ja Vilpas hakivat tärkeät sarjapisteet Joensuusta viimeisen sekunnin korilla.

Isaish Wilkerson oli pelipäällä kun BC Nokia kaatoi Kouvot kotonaan.

Tate Unruh heitti 15 pistettä kun Karhu raateli Korihait kotiluolassaan.

Monyea Pratt oli jälleen KTP:n ykköstykki kun kotkalaiset ottivat komean kotivoiton Pyrinnöstä. Kuvat: Kai Kilappa, Erkki Hautaviita & Mikko Mäkelä

Joensuun LähiTapiola Areenan yleisö joutui pettymään keskiviikkona kärkikamppailussa, johon sarjanelonen Kataja sai vieraakseen sarjakakkosen Salon Vilppaan. Päätösjaksolla voitossa kiinni ollut kotijoukkue joutui lopulta todistamaan Vilppaan päivän kunnon paremmaksi, salolaisten vieden sarjapisteet mukanaan viimeisen sekunnin korilla lukemin 68-65 (36-35).

Viimeisen neljänneksen ensimmäinen puolikas kuului Katajalle ja erityisesti kuumalla kädellään tuhoa kylväneelle Ilari Seppälälle. Kolme kolmosta säkkiin puolessatoista minuutissa ja Kataja ennätti seitsemän pisteen karkumatkalle kuusi minuuttia ennen päätössummeria.

Vierasjoukkueen takamies Juwan Staten nousi tämän jälkeen parrasvaloihin. Yhdeksän pistettä päätösjaksolla pussittanut Staten nosti Vilppaan tasoihin vapaaheittoviivalta puolitoista minuuttia ennen loppua ja sai mahdollisuuden laittaa vierailijat johtoasemaan puoli minuuttia ennen päätössummeria, mutta ne vapaaheitot vikkelä takamies kolisutteli rautojen kautta korirenkaan ulkopuolelle.

Rion Brownin ohi livahtanut kolmonen toisessa päässä avasi Vilppaalle mahdollisuuden voittoon. Vierailijoiden ensimmäinen yritys ei tuonut vielä tulosta, mutta hyökkäyspään päätyraja ottelun viimeisellä sekunnilla käänsi kamppailun salolaisille. Aikalisällä juonittu kuvio johti Vilpas-debytantti Brandon Edwardsin jäämiseen 1vs1 –tilanteeseen korirenkaan lähelle, eikä Edwards epäonnistunut tippaamaan hänelle tarjoiltua alley-oop –syöttöä korirenkaan läpi. Virhe päälle ja Vilppaalle arvokas 68-65 –vierasvoitto.

Vilppaan voiton avainhahmoiksi nousivat debyyttinsä tehnyt Edwards (13 pistettä/7 levypalloa), tupla-tuplaa lähennellyt sisäpelaaja Al’lonzo Coleman (11/8) sekä päätösjaksolla liekeissä ollut vikkeläjalkainen takamies Staten (15/5/3 syöttöä/2 riistoa).

Ilman Teemu Rannikkoa pelanneen Katajan parhaimmistoon lukeutuivat 19 pistettä ja 4 syöttöä tililleen kirjauttanut Ilari Seppälä sekä tupla-tuplan toimittanut Daniel Mullings (15/11/2 riistoa).

Ottelutilastot: Kataja - Vilpas

BC Nokia venyi kotivoittoon Kouvoista

Nokian palloiluhallin 733-päinen yleisö sai makeaa mahan täydeltä kun BC Nokia toisen perättäisen voittonsa Korisliigassa keskiviikkona. Tasaisen kamppailun yhdeksän sekuntia ennen loppua vapaaheittoviivalla itselleen kääntäneet näätäpaidat kaatoivat Kouvot lopulta numeroin 78-76 (41-44).

Kouvojen 7-0 –runi puolessatoista minuutissa päätösjakson lopussa nosti vierailijat kahden pisteen johtoasemaan kun ottelua oli jäljellä vain noin 55 sekuntia. Näätäpaitojen takamies Isaiah Wilkerson kuitenkin tasoitti, ja Sefton Barrett viimeisteli kotijoukkueen voittolukemat vapaaheittoviivalta nokialaisten kahdessa viimeisessä hyökkäyksessä. Niitin voitolle iski Barrett, joka torjui Kouvojen Raheem Applebyn kolmen pisteen heitossa vain hetkeä ennen päätössummeria.

BC Nokian väkivahva sentteri Papa Dia operoi tupla-tuplan 22 pisteellä ja 12 levypallolla ja ilmava laituri Barrett tarjoili kotijoukkueelle 18 pistettä, 6 levypalloa, 3 koriin johtanutta syöttöä, yhden riiston sekä ottelun voiton sinetöineen torjunnan.

Steven Pledger toimi Kouvojen pisteykkösenä 19 pisteellään ja sentteri Rakeem Buckles (10/8/4 riistoa) jäi kahden levypallon päähän tupla-tuplasta.

Ottelutilastot: BC Nokia - Kouvot

Karhu raateli Korihait kotiluolassaan

Kauhajoen Karhu otti keskiviikon isonumeroisimman voiton, kun se sai Kauhajoen liikuntahallille vastaansa sarjajumbo Uudenkaupungin Korihait. Kuskin paikalla läpi ottelun istunut Karhu juoksi lopulta vakuuttavaan 95-72 (51-38) –kotivoittoon.

Parhaimmillaan Karhu kävi ottelussa jo 35 pisteen johdossa, mutta vierailija Korihait ei lopettanut pelaamista missään vaiheessa vaan karsi johdosta tuntuvan siivun pois ja voitti päätösjakson kuuden pisteen marginaalilla.

Suurin ero joukkueiden välille syntyi Karhun aktiivisen puolustuksen aiheuttamista pallonmenetyksistä, joita Korihaille kertyi ottelun aikana 20. Karhu onnistui pitämään tempoa korkeana hyökkäyspelaamisessaan, työnsi palloa hyvin ylös ja liikutti pelivälinettä vakuuttavasti puolen kentän hyökkäyksissä. Tuloksena 46 pistettä kolmen sekunnin alueelta Korihaiden 28 pistettä vastaan.

- Ei missään nimessä pelattu missään vaiheessa huonosti. Hyökkäys toimi läpi pelin hyvin, iloitsi Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

- Alussa Korihait rankaisi meidän virheistä tarkasti. Keskityimme Jalosen ja Hollowayn puolustamiseen, missä onnistuimmekin hyvin.

Karhun Austin Hollins sekä Kammeon Holsey pussittivat kumpainenkin 19 pistettä voitto-ottelussa, Bojan Sarcevic jekutti 8 koriin johtanutta syöttöä vajaassa 24 peliminuutissa ja härkämäinen Devonne Giles pussitti 13 pistettä sekä kahmi 4 levypalloa.

Korihaiden valopilkkuihin vaikeassa ottelussa lukeutuivat 15 pistettä mieheen heittäneet Mikael Herbert ja Gary Johnson. Jenkkisentteri Marcus Van oli totutun vahva korirenkaiden lähellä, kirjauttaen tilastorivikseen 6 pistettä, 11 levypalloa, 3 syöttöä ja 3 torjuntaa.

Ottelutilastot: Karhu - Korihait

KTP karkasi Pyrinnöltä päätösjaksolla

Kotkan Steveco Areena sai nauttia keskiviikkona kotijoukkue KTP:n komeasta kotivoitosta vierailemaan saapuneesta Tamperreen Pyrinnöstä. Päätösjaksolla vielä yksinumeroisen piste-eron päässä käynyt Pyrintö ei pysynyt kotijoukkueen kyydissä kuitenkaan loppuun asti, KTP:n karatessa hienoon 92-72 (41-33) –kotivoittoon.

Pyrintö-takamies Andre Stringer toi vierailijat yhdeksän pisteen näköetäisyydelle päätösjakson ensimmäisellä minuutilla, mutta tämän jälkeen KTP repäisi ratkaisevasti. Laituri Monyea Prattin ja takamies Antwan Scottin johdolla KTP nykäisi kolmessa minuutissa 17-2 –runin ja karkasi tavoittamattomaan 81-57 –johtoon ennen neljännen jakson puoliväliä.

Päätösjakson toinen puolikas oli enemmän tai vähemmän muodollisuus, mutta molemmat joukkueet jatkoivat kuitenkin edelleen pelaamista ja kotkalaisyleisö sai nauttia päätössummeriin asti viihdyttävästä koripallosta. Päätöslukemat sai kunnian viimeistellä KTP-sentteri Sherman Gay vapaaheittoviivalta, päätössummerin odottaessa jo malttamattomana vuoroaan.

KTP:n tehokaksikkona toimi keskiviikkona laituri Pratt (29/4/9 syöttöä) ja sentteri Gay (22/9) jotka jäivät kumpainenkin harmittavan lähelle tupla-tuplan saavuttamista. Takamies Scott (12/8/4) ja urheilullinen laituri Daniel Bailey (20/6/5) urakoivat myös vahvat iltapuhteet.

Pyrinnön paidassa ensiesiintymisensä tehnyt sisäpelaaja Tyrone Nelson urakoi debyytissään vajaat 19 minuuttia, pussittaen 5 pistettä ja keräten 7 levypalloa. Petri Heinonen heitti tamperelaisille 14 ja Ricky Minard 13 pistettä.

Ottelutilastot: KTP - Pyrintö

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.