Vilpas aiheutti Karhu Basketille vuoden ensimmäisen tappion viime kauden finaalien uusinnassa

13.2.2019 21:27 Kobrat voitti heti ensimmäisen ottelunsa Nenad Stefanovicin alaisuudessa.

Vilppaan päävalmentaja seurasi tyytyväisenä Jack Gibbsin työskentelyä keskiviikkona. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kauden Korisliigan finalistien kohtaamisesta ei tunnetta puuttunut, kun sarjakärki Salon Vilpas haastoi kotiparketillaan Kauhajoen Karhu Basketin.

Vilpas aiheutti Karhu Basketille vuoden 2019 ensimmäisen tappion koriluvuin 90–86 (38–32). Samalla katkesi hallitsevan mestarin yhdeksän ottelun mittainen voittoputki.

– Niin intensiivinen ottelu kuin osasi odottaakin, kun nämä joukkueet kohtaa. Aina tuntuu samat pelaajat näissä kohtaamisissa loistavan. Hieno peli, Vilpas-luotsi Joonas Iisalo mietti VeikkausTV:n haastattelussa.

Ensimmäisellä puoliajalla Vilpas sai hidastettua Karhu Basketin koritehtailua. Loukkaantumisen jäljiltä pelikentälle palannut Teemu Rannikko takoi seitsemässä minuutissa komeat 11 pistettä puoliaikataukoon mennessä.

Loukkaantumisestaan toipunut Teemu Rannikko oli avauspuoliskon hahmo. Kuva: Ville Vuorinen

Toisella puoliajalla Karhu Basketin hyökkääminen alkoi toimia totuttuun tyyliinsä. Kolmannen neljänneksen 34 pistettä ei ole Salohallissa jokapäiväinen temppu vierasjoukkueelta.

Päätösjakso oli loppuun asti äärimmäisen tiukka. Ratkaisijaksi nousi Vilppaan Jack Gibbs, joka takoi lopulta 27 pistettä.

– Jack Gibbs alkaa näyttää niitä otteita, mitä häneltä odotetaankin, Iisalo kuittasi.

– Päätin olla aggressiivisempi toisella puoliajalla. Avauspuoliskolla tyydyin turhan hankaliin hyppyheittoihin. Sain vapaaheittoviivalta itseluottamusta pelaamiseeni. Hieno voitto joukkueena, Gibbs hymyili.

Gibbsin (27/4/2s) lisäksi Vilppalta tilastosarakkeitaan täyttivät hyvin Antonio Ballard (19/11) ja Rannikko (14/0/5s).

Karhu Basketin paras oli hurja korintekijä Cameron Jones (28/8/5s). Myös Bojan Sarcevic (17/7/5s) ja Greg Mangano (17/7) suoriutuivat kärkiottelun vaatimalla tasolla.

Vilppaalla alkoi keskiviikon voiton jälkeen maaottelutauko. Karhu Basket pelaa vielä perjantaina Helsingissä.

Ottelutilasto

Kouvot piti kuin pitikin Uran takanaan

Kouvolan Kouvot kaatoi Jatke Areenalla Kaarinan Ura Basketin 102–98 (55–49). Tappio oli Uralle jo kymmenes peräkkäinen vieraskentillä.

Ottelu oli alusta loppuun hyvin vauhdikas ja pisteitä mätettiin urakalla lähes tasatahtiin. Ura onnistui Kouvolassa 15 kolmosessaan. Kahden pisteen yrityksiä Kouvot otti peräti 28 enemmäin kuin vierailijansa.

Trilleri ratkesi vasta viimeisellä minuutilla. Stephen Croone tasoitti ottelun reilu 42 sekuntia ennen loppua vapaaheittoviivalta.

Kouvot onnistui Croonen vaparien jälkeen pääsemään vapaaheittoviivalle kahdesti. Kun sekä Jeremy Morgan että Brian Asbury onnistuivat viivalta täydellisesti, voitti Kouvot lopulta neljällä pisteellä.

Asbury (25/8) oli Kouvojen tehokkain. Myös kotiyleisönsä tämän kaudelta osalta debytoinut Thomas Gipson III (24/6/4s) näytti olevansa edelleen Korisliigassa kova tekijä.

Ura Basketin hahmo oli sisäpelaaja Jesse Perry, joka tilastoi peräti 36 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Myös Mikael Sandberg (17/2/3s) onnistui hienosti.

Kobrien Larry Anderson riisti Korihailta pallon viidesti. Kuva: Pasi Ahola

Kobrat voitti heti Stefanovicin alaisuudessa

Lapuan Kobrat nousi erinomaisella päätösneljänneksellään vierailija Uudenkaupungin Korihaiden ohi 89–90 (34-45). Voitollaan Kobrat nousi jo pudotuspeliviivan yläpuolelle tasapisteisiin Helsinki Seagullsin rinnalle.

Voitto oli Kobrien ensimmäinen tällä kaudella Korihaista. Korihait vei nimiinsä kauden ensimmäiset kaksi kohtaamista.

Kobrien päävalmentajana toimi muutamana kauden tauon jälkeen Lapualle palannut Nenad Stefanovic. Stefanovicin paluun myötä kahdeksan ottelua päävalmentajana toiminut Ville Turja palasi pelaavaan kokoonpanoon.

Stefanovic solmi loppukautta koskevan valmentajasopimuksen alkuviikosta.

– Todella kiva tulla takaisin. Tammikuun alussa se ei ollut vielä mahdollista, mutta nyt tilanne oli toisenlainen ja otin mielelläni pestin vastaan, Stefanovic kertoi.

– Minun tehtäväni on yrittää yhdessä Villen kanssa auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon saamaan riittävä määrä voittoja, että kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä, Stefanovic kertoi.

Korihait sai otteluun loistavan alun. Vierasjoukkue johti avausjaksolla parhaimmillaan jo 15 pisteellä. Kobrien puolustustyöskentelyn hieman parannuttua ero kaveni jo kuuteen pisteeseen, mutta vielä ennen puoliaikataukoa Korihait sai eron takaisin kaksinumeroiseksi.

Toisella puoliajalla näytti pitkään siltä, ettei Kobrat onnistu sitkeää Korihaita koskaan tavoittamaan. Viimeisellä jaksolla Kobrat sai vaihteen silmään ja 12 pisteen putkellaan nousi Korihaiden rinnalle ja ohi. Neljäs jakso kirjattiin Kobrien hyväksi 29–15.

Kobrien parhaat olivat Zane Waterman (21/5), Jaron Hopkins (21/5/3s), Larry Anderson (15/2/7s/5r) ja Khalil Small (16/6/3s).

Korihailta esiin nousi etenkin väkivahva Brandon Conley (23/7), joka ei epäonnistunut kertaakaan kahden pisteen heitoissaan. Conley osui kakkosensa yhdeksän kertaa yhdeksästä. Myös Chris Jenkins (17/2/5s) teki muutamia erittäin tärkeitä koreja.

Molemmilla joukkueilla alkoi keskiviikkona maaottelutauon myötä pieni loma.

Pyrintö aiheutti BC Nokialle neljännen peräkkäisen tappion

Tampereen Pyrintö kaatoi paikallisvastustajansa BC Nokian Pyynikillä 104–93 (45–46). Pyrintö nousi voitollaan tasapisteisiin sarjakakkosen Karhu Basketin kanssa.

Pyrinnön voiton takeena toimi järisyttävä kolmas neljännes. Pyrintö voitti tuon jakson peräti 37–19.

Pyrinnöltä hienosti kuusi pelaaja teki kaksinumeroiset pisteluvut. Antero Lehto (21/1/4s) ja Jaylon Tate (19/1/5s) onnistuivat pistetehtailussa parhaiten.

BC Nokian ykkönen oli totutusti jättimäinen Sean O’Mara (26/11). Korisliigassa debytoinut Armin Cane (23/4/8s) näytti olevansa pääsarjassakin vaarallinen vastustaja.

Pirkanmaan paikallisottelun jälkeen molemmat joukkueet pääsivät maaottelutauolle.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.