Ville Tahvanainen aloittaa ammattilaisuransa Islannissa

4.8.2023 08:29 Nelivuotisen yliopistouransa Bradleyn paidassa keväällä päättänyt Helsingin NMKY:n kasvatti ja Susijengin nuoren kaartin takamies Ville Tahvanainen, 193 cm ja 23, aloittaa ammattilaisuransa Islannissa. Susijengi Rising Starsiin alkukesällä kuulunut Tahvanainen on solminut sopimuksen aiemmin Osku Heinosen riveihinsä hankkineen Haukarin kanssa.

Ville Tahvanainen aloittaa ammattilaisuransa Islannista. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Tahvanainen tiesi jo maajoukkuekesään lähtiessään hakevansa ensi kaudeksi ensimmäistä ammattilaiskomennustaan Suomen ulkopuolelta. Viime kaudella Islannin pääsarjan puolivälieriin yltäneen Haukarin päävalmentaja Máté Dalmay teki vaikutuksen Tahvanaiseen, ja sopimus syntyi lopulta nopeasti.

- Heti, kun valmentaja otti yhteyttä minuun, minulle jäi hyvä fiilis niin hänestä, Haukarin pelitavasta kuin omasta roolissani joukkueessa, hän selventää.

- Oma tavoitteeni on ottaa heti iso rooli, auttaa joukkuettani menestymään ja ottaa iso kehitysharppaus ammattilaisena. Uskon, että Haukar on täsmälleen oikea paikka aloittaa ammattilaisurani.

Haukar teki jo aiemmin kesällä suomalaiskiinnityksen rekrytoimalla Tampereen Pyrinnön pitkäaikaisen heittäjä-ässän Osku Heinosen riveihinsä.

- Oskun kanssa jo viestiteltiinkin, ettei kumpikaan oikein malta odottaa tulevan kauden alkua. Syyskuun alussa lähdetään Islantiin ja kausi alkaa lokakuun alussa.

Luottoheittäjä Märskyssä, Bradleyssa ja maajoukkueissa

Juniorivuotensa kasvattajaseurassaan Helsingin NMKY:ssa viettänyt Tahvanainen on esiintynyt Suomessa aiemmin divaritasolla edustaessaan HBA-Märskyä vuosina 2016-19. Viimeisellä Märskyn kaudellaan Tahvanainen linkosi joukkueelleen Divari A:ssa 15,9 pistettä ottelua kohden ja keräsi rinnalle 4,2 levypallon, 3,5 syötön ja 1,7 riiston ottelukohtaiset keskiarvot.

Suomen juniorimaajoukkueissa Tahvanainen edusti 1999-2001 syntyneiden ikäluokkia, joka mm. sijoittui vuoden 2016 U16-den poikien EM-kisoissa viidenneksi. Tahvanaiselle kirjattiin vuosien aikana yhteensä 59 nuorten maaottelua, joissa hän upotti 710 pistettä.

Tahvanainen siirtyi syksyllä 2019 Yhdysvaltain NCAA-liigaan Bradleyn yliopistoon, jota hän edusti neljän kauden ajan. Tahvanaiselle kirjattiin hänen yliopistourallaan 122 ottelua 7,2 pisteen ja 2,8 levypallon ottelukohtaisin keskiarvoin. Keväällä 2020 Tahvanainen voitti joukkueensa kanssa Missouri Valley -konferenssin mestaruuden.

Susijengissä Tahvanainen debytoi kesällä 2018 ja hän upotti jo toisessa maaottelussaan Latviaa vastaan 24 pistettä ja pelin ratkaisseen kolmen pisteen heiton. Tahvanainen on edustanut Susijengiä tähän mennessä 11 ottelussa 6,4 pisteen ja 1,7 levypallon keskiarvoilla.

Tahvanaisella on tilillään lisäksi 11 miesten haastajamaaottelua, mukaan lukien kesän 2023 Susijengi Rising Stars -leiritys sekä Napolin kesäuniversiadit 2019.

Henkilöt

 
2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

Näytä lisää vastaavia