Viimeisten playoff- ja kotietusijojen sumput tiivistyvät – Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille

26.3.2022 20:17 Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan ottelun voitti tänään Helsinki Seagulls. Alemmassa voitokkaina olivat Kataja Basket ja BC Nokia. Jatkosarjoja on jäljellä enää yksi ainoa ottelukierros, ja se pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 30. maaliskuuta.

Tomi Lommi oli avainpelaaja Katajan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket taivutti Bisons Loimaan 73–63. Samalla Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille. Itselleen siksi, että Kataja pitää voiton ansiosta kiinni vaakalaudalla olleesta playoff-paikastaan ja jatkaa pudotuspeleihin. Korihaille taas siksi, että Bisonsin häviön vuoksi Korisliigasta putoava joukkue ei ole vielä selvänä. Divariin putoamisessa ratkaisun avaimet ovat nyt kirjaimellisesti putoajan käsissä, sillä potentiaaliset jumbosijalle jääjät – Korihait ja Bisons – kohtaavat ainoassa jäljellä olevassa ottelussaan toisensa.

Illan ottelussa Katajan ja Bisonsin välillä voittajajoukkueen pistekuninkaaksi nousi 17:llä suomalaislaituri Tomi Lommi. Lisäksi Lommi nappasi neljä levypalloa.

– Oli iloinen peli, koska saimme toisella puoliajalla puolustuksen lisäksi myös hyökkäyksen auki. Meillä on joukkue täynnä hyviä jätkiä, ja kun he tekevät kaikkensa, niin  lopputulos näyttää tältä, Lommi kehui.

Bisonsin korkein pistesaldo, 18, merkattiin Cortez Edwardsille.

– Emme pelanneet hyökkäyksessä joukkueena yhteen, ja Kataja teki hyvää työtä puolustuksessa, Edwards kommentoi lopputulosta.

Ottelutilastot

Katajan voitto varmisti seuralle playoff-sijan, vaikka viimeisten paikkojen osalta taulukko onkin yhä melkoisessa sumpussa. Kataja on seitsemäntenä, ja myös tasapisteissä kahdeksantena tuleva BC Nokia voitti oman ottelunsa. Yhdeksännellä sijalla joukkueita seuraa Lahti Basketball – vain yhden voiton päässä.

Kobrien ja Nokian kohtaaminen tänään päättyi ottelutulokseen 78–82 Nokian hyväksi, eikä sillä enää ollut vaikutusta Kobrien tilanteeseen. Lapualaisseura on jo pudonnut liian kauas pudotuspeliviivasta.

Voittajajoukkueen tähtenä häärivät tuttuun tapaan Kahron Ross 21 pisteellä sekä Arnaldo Toro 12 pisteellä ja 19 levypallolla. Kobrien puolella sen sijaan loistivat Andre Wesson Jr. ja Stokley Chaffee Jr – kumpikin 16 pisteellä.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi voittoa:

– Oli kova peli. Olisi voinut kääntyä kummalle vain. Levypallopeliä ja puolustus toivat meille voiton tänään.

Ottelutilastot

Seagulls näytti, ettei kotietu ole vielä ratkaistu

Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan puolella sen sijaan voittoa juhli Helsinki Seagulls. Kohtaaminen Salon Vilppaan kanssa ei merkittävästi muuttanut sarjataulukkoasetelmia, mutta ainakin alemmin sijoittunut Seagulls näytti, ettei heidän tuomansa uhka kärkijoukkueita kohtaan ole aiemmista tappioputkista huolimatta haihtunut. Salossa pelattu ottelu päättyi tulokseen 80–87.

Seagullsin pistetykki ottelussa oli Joseph Lawson III, joka tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Loistokasta työtä takakentän puolella teki Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä. Hänen vaihtomiehensä ja ajoittainen takakenttäparinsa Petteri Koponen käytti myös minuuttinsa tuotteliaasti tekemällä kymmenen pistettä ja syöttämällä kolmesti.

– Tämä oli viihdyttävä peli, ja näitä tämä liiga tarvitsee. Pienet nyanssit ratkaisevat, ja annoimme kypsän esityksen tänään. Vilpas pelaa drop-defenceä isojen kanssa, ja meidän isot pelaajamme naulasivat kolmosia sisään. Sen takiahan tässä yhä pelataan, että pääsee vääntämään Nenosen kanssa, Koponen sanaili leikkisästi ottelun jälkeen.

Seagullsin on voitettava viimeinen ottelunsa KTP-Basketia vastaan noustakseen neljännelle sijalle ja saavuttaaksen kotiedun. Vilpas puolestaan on kiinni kolmannessa sijassa ja kohtaa viimeisessä pelissään Pyrinnön.

Ottelutilastot

Muokkaus 26.3. klo 21.02: Lisätty tieto, että Katajan pudotuspelipaikka on varmistunut.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia