VeikkausTV:n kuukauden ottelussa vastakkain Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu

6.11.2015 Perjantain Korisliigan kierrokselta VeikkausTV tarjoaa kuukauden ottelunaan Salohallin kaksintaistelun, jossa kotijoukkue Vilpas saa vieraakseen Kauhajoen Karhun. Joukkueet ovat eri päissä sarjataulukkoa, mutta joukkueiden voittosarakkeessa on vain yhden voiton ero. Lähetys ottelusta alkaa VeikkausTV:ssä studio-osuudella jo kello 18.00.

Sami Ikävalko ja Salon Vilpas isännöivät VeikkausTV:n ottelussa...

...Bojan Sarcevicia ja Kauhajoen Karhua. VeikkausTV:n lähetys ottelusta alkaa studio-osuudella kello 18.00. Kuvat: Erkki Hautaviita

Kotijoukkue Salon Vilpas on ollut Korisliigan kiireisin joukkue alkukauden aikana. Joukkue on pelannut jo yhdeksän ottelua, enemmän kuin yksikään toinen liigajoukkue. Kiireisen alkukauden aikana joukkue on saalistanut kolme voittoa ja se pitää paikkaansa sarjataulukossa sijalla 9.

Vilppaan ongelmaksi alkukauden aikana on kenties niukasta harjoitteluajasta johtuen osoittautunut selkeiden sävelten löytäminen hyökkäyspelaamiseen. Vain Bisons on tehnyt ottelua kohden vähemmän pisteitä kuin Vilpas, eikä Vilpas ole onnistunut kotihallissaan heiluttamaan sukkaa kuin 73 pisteen edestä ottelua kohden. Puolustuspäässä Vilpas taas on ollut vahva, ollen sarjan neljänneksi paras puolustusjoukkue.

Vierailija Karhun kausi on ollut kaksijakoinen. Kotiluolassaan Karhu on raadellut vastustajansa keskimäärin 15:n pisteen erolla, kun taas vierasparketilla Sami Toiviaisen luotsaama ryhmä ei ole saanut esille parasta pelaamistaan. Kotisaldo on puhdas 4-0, vieraissa Karhu ei ole vielä kolmessa ottelussa saanut voittotiliään auki.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuun puolessa välissä. Tuolloin Vilpas oli pitkään vierasvoitossa kiinni, mutta Karhun kiri faniensa edessä riitti 81-73 (36-41) kotivoittoon.

Vilppaan kokoonpano on kokenut muutoksen sitten joukkueen viime perjantaisen Bisons-ottelun. 2-3 paikkojen korintekijäksi hankittu Darryl Partin vaihtui kombotakamies Monyea Prattiin, päävalmentaja Mikko Tupamäen koittaessa löytää hyökkäykseensä lisää tehoja. Illan otteluun Vilpas lähtee Prattin pelaamisesta huolimatta hieman vajaamiehisenä.

Isäntien jo tutuksi tulleesta kokoonpanosta vahvimman alkukauden on pelannut vikkelä takamies Doug Wiggins. Mies on pussittanut 15,9 pistettä, jakanut 5,4 koriin johtanutta syöttöä sekä kerännyt 4,7 levypalloa ja 2 riistoa ottelua kohden. Miestä on myös rikottu keskimäärin 8,1 kertaa ottelua kohden, ollen joukkueensa selkeä ykkönen kyseisessä tilastossa. Joukkueen kotimaisen kaartin terävimpään kärkeen kuuluva Juho Nenonen (9,1/6,3) ei ole vielä löytänyt parasta teräänsä uuden joukkueensa paidassa, mutta on väläytellyt osaamistaan bonuskaaren takaa.

Joukkueen pistekakkosen Austin Dufaultin (14,3/6,6 levypalloa) pelaaminen perjantaina on epävarmaa lievän loukkaantumisen vuoksi. Puolustuspään erikoisosaaja Ilmari Kallio (4,1) sen sijaan on perjantaina varmuudella ulkona pelaavasta kokoonpanosta.

- Uusi mies Monyea Pratt on turvallisesti maassa ja pääsi vetämään ekat treenit torstai-iltana. Vaikka tuntuma uuteen joukkueeseen jää ohueksi, Pratt on kokoonpanossa perjantaina, valottaa Tupamäki joukkueensa tilannetta.

- Me maksamme nyt veroa lokakuun hurjasta otteluruuhkasta ja viikko onkin mennyt pienten ja isompien vammmojen parantelussa. Nyt koitetaan parsia miehiä kasaan ja lähdetään tappelemaan voitosta.

Karhun kokoonpano on joukkueiden edellisen kohtaamisen jäljiltä kokenut myös yhden muutoksen, kun kaudella 2013-2014 Lapuan Korikobrien nimellä kulkeneen joukkueen riveissä pelannut 203-senttinen laituri Lawrence Kinnard on liittynyt kauhajokelaisten vahvuuteen. Neljässä Karhun paidassa pelaamassaan ottelussa Kinnard on ehtinyt kirjauttamaan keskiarvoikseen 13,3 pistettä ja 4 levypalloa ottelua kohden.

”Vanhoista nimistä” kovinta jälkeä tällä kaudella ovat tehneet joukkueen hyökkäyksen kapellimestari Bojan Sarcevic 11,7 pisteen ja 5,6 syötön keskiarvoilla, sekä laituri Antti Kanervo joka on pussittanut 11,1 pistettä ottelua kohden. Ulkomaalaisvahvistuksista laituri James Weatherspoon (14,6/5,4 levypalloa) on ollut alkukauden aikana joukkueen hyökkäyksen keihään kärki, sentteri Timothy Troutmanin tarjotessa miehelle tarvittavaa tulitukea 12,6 pisteen ja 6,3 levypallon keskiarvoilla.

- Meidän keskittyminen on edelleen oman levypallopelaamisen parantamisessa, ottelun temmon kontrolloinnissa ja etenkin vierasotteluissa vaivanneissa pienten omien virheiden minimoinnissa, Karhu-luotsi Toiviainen toteaa.

- Joukkueessa on ollut muutama potilas (Kanervo, Samuli Vanttaja) viikon aikana ja heidän pelikuntonsa on kysymysmerkki.

VeikkausTV:n lähetys Salohallista alkaa kello 18.00 studio-osuudella, itse ottelun pyörähtäessä käyntiin kello 18.30.

Päivän toinen Korisliigan ottelu pelataan Kotkassa, missä KTP isännöi sarjakärki Kouvoja. Kaikki Korisliigan kauden 2015/16 ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelussa.

Lisätiedot: VeikkausTV
 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia