Tapiolan Honka palasi maajoukkuetauolta voitolla

20.11.2020 20:30 Naisten Korisliiga palasi maajoukkuetauolta perjantaina yhdellä ottelulla. Sarjan kärkipäässä majaileva Tapiolan Honka vei pisteet Lappeenrannasta.

Gabriela Bronson ja Tapiolan Honka hakivat voiton Lappeenrannasta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz sai otteluun mukaan kaksi amerikkalaisvahvistusta, kun Mariah King ja Jordan Jones pukivat Catz paidan päälleen ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ensimmäisellä jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin, eikä joukkueiden välille saatu isoa eroa. Toisella jaksolla Hongan joukkueen laatu tuli esille. Espoolaiset karkasivat puoliajalle 41-25 johdossa.

Catz kavensi eroa hieman kolmannella jaksolla Kingin ja Veera Pirttisen johdolla. Viimeisellä jaksolla Honka kuitenkin varmisteli voiton viemällä jakson selvästi 26-10. Ottelu päättyi lopulta espoolaisjoukkueen voittoon 87-59.

- Vaikea ottelu, kuten etukäteen tiedettiinkin. Neljä harjoitusta ollaan vedetty yhdessä ja ehkä ollaan yritetty oppia liikaa liian lyhyessä ajassa. Kaikki oli tänään sinne päin ja silloin pelistä ei tule mitään näin hyvää joukkuetta vastaan, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Pipsa Kahlos heitti Hongalle 20 pistettä. Gabriela Bronsonille kertyi tupla-tupla 13 pisteellä ja 14 levypallolla. King debytoi naisten pääsarjassa 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Pirttinen heitti lopulta 17 pistettä.

- Totta kai osaan olla iloinen ja arvostaa jokaista voittoa, etenkin vierasvoittoja, niitä kun ei ole montaa tullut tällä kaudella. Catz on vasta matkan alussa ja se näkyi tänään kotijoukkueen pelaamisessa. Kuukauden, kahden päästä Catz on todella kova joukkue, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu sanoi.

Honka on sarjassa neljäntenä. Catz on puolestaan kahdeksantena.

Ottelutilasto

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.