Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista tiivistyy – Vimpelillä vaikeaa ylemmässä jatkosarjassa

5.3.2022 19:49 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Alemmassa jatkosarjassa voitot kirjattiin Catzille ja Forssan Alulle. Kouvottaret voitti ylemmässä jatkosarjassa ja nousi toiseksi.

Catz taisteli voiton Espoosta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret jatkoi Vimpelin alamäkeä

Kouvottaret sai illan kierroksella vieraakseen alavireisesti esiintyneen Vimpelin Vedon. Kotijoukkue esiintyi vahvasti ja nappasi ottelusta sarjapisteet, kun se voitti 88-65.

Kouvolalaisjoukkue oli hieman terävämmällä jalalla liikkeellä avauspuolikkaalla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 41-32.

Kolmas jakso oli tasainen, mutta Vimpeli ei pystynyt kaventamaan eroa. Kotijohto kasvoi 11 pisteeseen vielä ennen viimeistä taukoa.

Kouvottaret varmisti voiton, kun se vei päätösjakson selkeästi. Voitto kirjattiin heille 88-65.

Taeler Deer pelasi kauden ensimmäisen ottelun kouvolalaisten paidassa ja upotti heti 21 pistettä. Rashida Timbilla kirjautti tupla-tuplan 12 pisteellä ja 13 levypallolla. ViVe:n Kym Royster upotti 26 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa.

Kouvottaret nousi 30 pisteeseen ja on sarjassa toisena. Vimpeli on viidennellä sijalla.

Ottelutilasto

Catz otti elintärkeän voiton

Lappeerannan Catz matkasi EBT:n vieraaksi. Joukkue onnistui ryöstöretkessä ja vei sarjapisteet mukanaan, kun se voitti 81-79.

Catz oli parempi joukkue avauspuolikkaalla. Molemmat jaksot kirjattiin vieraille ja vieraat johtivat puoliajalla 45-32.

EBT onnistui kasaamaan itsensä puoliajalla. Kolmannella jaksolla vieraiden johto kaventui kymmeneen pisteeseen.

Päätösjaksolla kotijoukkue onnistui nousemaan aivan Catzin kantaan ja ratkaisu nähtiin vasta ottelun lopulla. Lappeenrantalaisryhmä pystyi pitämään päänsä kylmänä ja matkasi sarjapisteiden kanssa kotiin.

Seairra Barrett teki tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 23 pistettä ja 11 levypalloa. Elena Melto teki kauden ensimmäisen tripla-tuplansa 17 pisteellä, 13 levypallolla ja 12 koriin johtaneella syötöllä. Taylor Jones teki espoolaisille 30 pistettä ja nappasi 11 levypalloa.

Catz on tällä hetkellä 18 pisteellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. EBT on puolestaan alemman jatkosarjan kärjessä 26 pisteellä.

FoA kukisti Pyrinnön

FoA sai vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Pyrinnöllä ei ottelussa varsinaista panosta enää ollut, mutta FoA taistelee edelleen kynsinhampain pudotuspelipaikasta. Kotijoukkue ottikin voiton 91-63 ja pysyi tasapisteissä Catzin kanssa.

FoA aloitti ottelun vahvasti. Se oli vieraitaan edellä niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Avausjakso kirjattiin kotijoukkueelle murskaavasti 34-12.

Alku kasvatti johtoaan myös toisella jaksolla vaikka Pyrintö pääsikin paremmin mukaan peliin. Kotijohto oli puoliajalla 27 pistettä.

Toinen puoliaika oli tasainen, mutta FoA piti johtoaseman reiluna ottelun loppuun asti. Sarjapisteet jäivät Forssaan 91-63.

Davida Dale upotti 21 pistettä, kasasi 14 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen pussitti 20 pistettä. Anni Nurminen teki Pyrinnölle 21 pistettä.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.