Sarjanousija BC Nokia ja Tampereen Pyrintö välieriin, Vilpas tasoitti otteluvoitot trillerissä

7.4.2016 Korisliigan puolivälierien suurin yllätys nähtiin torstai-iltana, kun sarjanousija ja viimeisenä pudotuspeleihin selvinnyt BC Nokia voitti Katajaa vastaan ottelusarjan neljännen ottelun Nokialla 75-72 (32-27) ja eteni välieriin hallitsevan mestarin sijasta. Tampereen Pyrintö onnistui samassa tempussa rampaa Loimaan Bisonsia vastaan voittaen neljännen ottelun Loimaalla 81-64 (34-37). Salossa Vilpas tasoitti otteluvoitot Kouvoja vastaan voittamalla jännitysnäytelmän 76-74 (45-34) –lukemin.

Henri Hirvikoski ja BC Nokia tekivät unelmasta totta. Sarjanousija etenee välieriin kaatamalla hallitsevan mestarin otteluvoitoin 3-1.

J'Nathan Bullock oli Bisons-puolustukselle jatkuva päänvaiva ottelusarjan ratkaisseessa neljännessa ottelussa. Pyrintö välieriin otteluvoitoin 3-1.

Vilppaan kapteeni Juho Nenonen heitti joukkueelleen 20 pistettä kun Vilpas venytti ottelusarjan Kouvoja vastaan viidenteen otteluun 1860-päisen Salohallin yleisön edessä. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Korisliigaan täksi kaudeksi noussut BC Nokia vastasi koko kauden suurimmasta yllätyksestä torstain-iltana Nokian Palloiluhallissa. Täyden mökin edessä pelatussa ottelussa kotijoukkue nousi päätösjaksolla viiden pisteen takamatkalta lopulta 75-72 (32-27) –kotivoittoon. Samalla BC Nokia naulasi ottelusarjan nimiinsä otteluvoitoin 3-1 ja lunasti paikan välierissä.

Tasaisessa kamppailussa molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa kamppailun nimiinsä kääntämiseen, mutta noin kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria joukkueet löysivät itsensä likimain tasatilanteessa. Katajan vahva suorittaminen viimeisellä neljänneksellä kantoi hallitsevan mestarin jo ratkaisevan tuntuisesti viiden pisteen johtoasemaan ja tilanteeseen 62-67 noin neljä minuuttia ennen kamppailun päätöstä. Raivoisasti kannustavan kotiyleisönsä edessä pelannut BC Nokia ei ollut kuitenkaan valmis antautumaan ilman taistelua.

David Kravishin ja Eldar Skamon tuotua kotijoukkueen pisteen päähän, tykitti Katajan Teemu Rannikko kovalla kolmosellaan vierailijat jälleen neljän pisteen karkumatkalle. Tämän jälkeen nousi parrasvaloihin isäntien serbikaksikko Dragan Labovic – Vuk Malidzan. Labovicin henkilökohtainen 5-0 –pisteputki vei BC Nokian jo pisteen johtoon ennen kuin Trevis Simpson heitti Katajan jälleen saman suuruiseen johtoasemaan 46 sekuntia ennen päätössummeria.

Neljännen osaottelun viimeiset 8 sekuntia eivät varmasti hetkeen pakene nokialaisten koripalloromantikkojen mielistä. Sivurajan avannut serbitakuri Malidzan sai pallon takaisin käsiinsä ja hyökkäsi varmoin ottein kohti korirengasta, eikä Katajan Simpson pystynyt puhtain keinoin pysäyttämään miestä. Kaksi vapaaheittoa pussiin ja BC Nokia pisteen johtoon.

Aikalisän jälkeisen sivurajan kovaa, mutta puhtaasti puolustanut kotijoukkue pakotti Katajan pallonmenetykseen ja Labovicin pussitettua virheen jälkeen molemmat vapaaheitot, olivat nokialaisten juhlat valmiita alkamaan. Täysin hurmiossa ollut 1120-päinen yleisö juhli ottelusarjan voittoa siihen malliin, että palloiluhallin seinät kaikuvat vieläkin.

- Meidän oli varmasti helpompi lähteä tähän sarjaan ilman paineita ja altavastaajina. Kataja on hyvin valmennettu ja koottu joukkue, eikä heitä vastaan ole helppo pelata. Tämä huomattiin jo runkosarjassa. He missasivat tässä pelissä tärkeitä heittoja, jotka olisivat voineet kääntää pelin heille, pyöritteli BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin.

- Onnittelut joukkueelleni ja koko BC Nokian organisaatiolle. Tämä on iso asia koko seuralle. Nyt lepäämme hieman ja alamme valmistautumaan välieriin. Kiitokset myös uskomattomalle kotiyleisölle, joka auttoi meidät tänään voittoon.

BC Nokian parhaimmistoon ottelusarjan ratkaisseessa ottelussa lukeutuivat lähes pysäyttämättömällä pelipäällä ollut sentteri Labovic, joka paiskoi tilastorivikseen 30 pistettä, 8 levypalloa ja 3 syöttöä, sekä erittäin kovat 33 minuuttia urakoinut laituri Eldar Skamo (12).

Katajan kauden viimeisessä ottelussa esille nousivat koko ottelun pelannut Thomas Scrubb (26/7) ja vahvasti esiintynyt, vajaat 38 minuuttia urakoinut Trevis Simpson (21/4/4).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kataja

BC Nokia etenee välieriin otteluvoitoin 3-1.

Pyrintö välieriin vajaamiehisen Bisonsin edestä

Tampereen Pyrintö eteni BC Nokian tavoin välieriin torstaina, kun se kaatoi Loimaan liikuntahallissa vajaamiehisen Bisonsin numeroin 81-64 (34-37). Ilman Susijengin sentteriä Tuukka Kottia pelannut Bisons antoi kaikkensa, mutta ei onnistunut pysäyttämään yhtä kevätkauden kuumimmista joukkueista.

Torstainen ottelusarjan neljäs kamppailu oli vielä puoliaikaan varsin tasainen ja korkealla intensiteetillä pelattu ottelu. Bisonsin noustua kolmannen neljänneksen alkuminuuteilla kolmen pisteen johtoon, pyöräytti Pyrintö kuitenkin isompaa vaihdetta silmään. Seuranneet noin neljä ja puoli minuuttia Pyrintö tykitti nimiinsä puhtaasti 18-0, eikä Bisons enää toipunut mukaan ottelun voittotaisteluun.

- Täytyy antaa tunnustus koko Biisoni-jengille. Ei pelkästään valmentajille tai pelaajille vaan koko yhteisölle. Tunnelma oli hallissa käsin kosketeltavissa loppuun saakka. Oli äärimmäisen kova sarja meille pelata, summasi Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

- Bisons oli pieni ja nopea joukkue, täysin erilainen kuin mikään muu Korisliiga-joukkue. Sarja oli meille hyvä testi tulevaa varten.

Pyrinnön riveistä parastaan esittivät tupla-tuplan operoinut J’Nathan Bullock (19/10/4 syöttöä), sekä 14 pistettä heittänyt laituri Ricky Minard.

Bisonsin kokoonpanosta esille itsensä nostivat vahvat 38 minuuttia vääntänyt takamies Tayloe Taylor (25/3/3 syöttöä/1 riisto/2 torjuntaa) sekä kotijoukkueen taistelun ilmentymä Ville Mäkäläinen (10/8/2 syöttöä/1 riisto).

Ottelutilastot: Bisons - Pyrintö

Pyrintö etenee välieriin otteluvoitoin 3-1.

Vilpas tasoitti otteluvoitot Kouvoja vastaan

Vilppaan ja Kouvojen välisen ottelusarjan neljäs ottelu pelattiin ajoittain lähes mielipuolisessa tunnelmassa, Salohallin 1860 katsojan edessä. Molemmille joukkueille tarjolla ollut ottelu kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 76-74 (45-34). Ottelusarjan viides ja ratkaiseva näytös esitetään Kouvolan Mansikka-ahon Urheiluhallissa lauantaina.

Ottelusarjan neljäs ottelu oli avauspuolikkaan osalta joukkueille tyypillistä pelaamista, kotijoukkueen karatessa parhaimmillaan 13 pisteen johtoon ja pitäessä kamppailua hallinnassaan ison osan ensimmäisestä 20-minuuttisesta. Puoliajan isolta tauolta käveli parketille kuitenkin kuin uudestisyntynyt Kouvot.

Kolmanteen jaksoon lähdettäessä isännät pitivät käsissään 11 pisteen johtoa. Kouvot nousi Alexander Madsenin johdolla kuitenkin vain neljässä minuutissa kolmen pisteen johtoon 14-0 –pisteputken ansiosta. Kotijoukkue oli kuin shokissa, mutta energisen puolustuspelaamisensa ansiosta Vilpas onnistui taistelemaan tiensä neljännelle jaksolle 58-58 –tasatilanteessa.

Päätösjakso oli pudotuspelikoripalloa parhaimmillaan. Molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan pykälän ja jokainen kori tuntui heilauttavan ottelun voimasuhteet päälaelleen. Vielä puolitoista minuuttia ennen päätössummeria 10 pistettä päätösjaksolla pussittanut Kouvojen Kyle Shiloh näytti kantavan vaikka yksin joukkueensa välieriin.

Oman pään levypallotilanteessa rikottu Vilpas-kapteeni Juho Nenonen toi isännät kuitenkin tasoihin viimeisen minuutin alkajaisiksi. Vilppaan puolustuksen onnistuessa kuin ihmeen kaupalla pysäyttämään Kouvot Nenosen vapaaheittoja seuranneessa pallonhallinnassa, sekä pitämään levypallon vielä itsellään, laittoi Kouvot pelikiellostaan palanneen Okko Järven vapaaheittoviivalle 14 sekuntia ennen päätössummeria tasatilanteessa 74-74.

Järvi osoitti raudanlujat pelimiehen hermonsa pussittamalla molemmat vapaaheitot ja vei salolaiset kahden pisteen johtoon 14 sekuntia ennen loppua. Kouvojen ensimmäinen yritys ottelun tasoitukseen tai kamppailun voittamiseen mureni Vilppaan rikottua Ville Kaunistoa.

Toiseen yritykseen kouvolalaisilla jäi reilu 8 sekuntia peliaikaa, mutta villin tapahtumasarjan lopuksi D.J. Richardsonin hyökkäyslevypallon jälkeinen kulmakolmonen kolisutti vain Salohallin kovia rautoja. Päätössummerin soidessa ja Salohallin yleisön juhliessa kotijoukkueen kauden jatkoa villisti, seisoivat tulostaululla Vilppaan 76-74 –voittolukemat.

- Avauspuolikas oli ihan okei. Sitä en sitten tiedä, että mitä puoliajalla tapahtui, siitä pitää puhua poikien kanssa. Toisella puoliajalla ei oltu hyviä, mutta tietysti tulos otetaan vastaan. Otetaan aina mielummin voitto rumalla pelillä kuin tappio kauniilla pelillä, tarinoi Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Vilppaan riveistä kovinta jälkeä ottelusarjan neljännessä ottelussa tekivät tripla-tuplaa lähennellyt laituri Monyea Pratt (10/10/8 syöttöä/4 riistoa) sekä tupla-tuplan toimittanut Juho Nenonen (20/10). Nuori laituri Okko Järvi palasi pelikiellostaan 13 pisteen esityksellä.

Kouvojen takamies Kyle Shiloh (17/8/3 syöttöä) kannatteli joukkuettaan ottelun ratkaisuhetkillä ja sai taustatukea ottelun aikana 16 pistettä ja 5 levypalloa kirjauttaneelta Alexander Madsenilta.

Ottelutilastot: Vilpas - Kouvot

Ottelusarjan otteluvoitot ovat tasan 2-2.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.