Sara Bejedi hyvässä vedossa Arizona Staten trillerivoitossa

3.2.2020 08:37 Naisten NCAA-viikonloppu tarjosi jännitystä, kun Sara Bejedin Arizona State ratkaisi trillerimäisen voiton vasta kolmannella jatkoajalla. Nina Augustin ja Venla Varis jatkoivat voittokulkuaan omissa konferensseissaan.

Tulokaskauttaan pelaava Sara Bejedi heitti seitsemän pistettä Southern Californiaa vastaan. Kuva: Robert Kline/Cactus Ranch.

Pac-12-konferenssissa Sara Bejedin Arizona State ja Southern California tarjosivat viihdettä koko rahan edestä, kun trillerin ratkaisu saatiin vasta kolmannella jatkoajalla. Arizona Staten Reili Richardson upotti voitokkaan kolmosen, joka nosti kotijoukkueen pisteen erolla tärkeään voittoon lukemin 75-76 (20-28, 51-51, 60-60, 69-69). Bejedi oli seitsemällä pisteellään joukkueensa neljänneksi paras pistenainen, vaikka peliaikaa kertyikin vain 12 minuuttia.

Ottelutilastot

Toisessa ottelussaan Arizona State sai vieraakseen kivenkovan kahdeksanneksi sijoitetun UCLA:n, joka käänsi ottelun kolmannessa erässä hyväkseen ja paineli voittoon numeroin 70-61 (32-34). Bejedi pelasi 11 minuuttia ja toi penkiltä joukkueelleen kaksi pistettä ja yhden syötön.

Lahtisen ja Vehka-ahon kovat suoritukset eivät riittäneet

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Techin ja Notre Damen välisessä väännössä johtoasema ehti keikahtaa kahdeksan kertaa joukkueelta toiselle, kunnes vierasjoukkue Notre Dame repäisi eron yli kymmeneen ja juhli lopulta voittoa numeroin 59-51 (23-24). 28 minuuttia huhkinut Lahtinen oli joukkueensa levypallomestari tilastoidessaan kahdeksan levypalloa, kuusi pistettä, yhden syötön sekä yhden riiston.

Georgia Techin työmyyrä Lotta-Maj Lahtinen on tärkeä lenkki kentän molemmissa päissä. Kuva: Ville Vuorinen.

Lotta Vehka-aho kannatteli joukkuettaan 17 pisteellä Marshallia vastaan, mutta Florida Atlantic joutui tyytymään C-USA-konferenssin kamppailussa tappioon lukemin 75-85 (30-43). Vehka-aho oli joukkueensa paras pistetykki ahkeroidessaan 38 minuuttia ja osuen muun muassa kolmesti kolmoskaaren takaa sekä neljästi vapariviivalta. Lisäksi takamies kahmi kolme levypalloa, jakoi yhden syötön sekä riisti kahdesti.

ASUN-konferenssin ykkösnimi ja valtakunnallisesti sijalle 24. rankattu FGCU oli Nenna Lindströmin Libertylle liian kova pala ja kotijoukkue joutui taipumaan kovan taistelun jälkeen lukemin 74-65 (33-34). Lindström viihtyi kentällä 19 minuuttia, heitti yhden kolmosen pohjaan ja kauhoi joukkueelleen kaksi levypalloa.

Hofstran suomalaisduo 20 pisteen vauhdissa

Sandra Karstenin ja Marianne Kalinin Hofstra hävisi kahdeksannen peräkkäisen ottelunsa CAA-konferenssissa, kun UNCW haki vierasvoiton Hofstran kotiluolasta numeroin 62-59 (32-26). Karstenin 34 minuutin uurastus tuotti viisi pistettä, neljä levypalloa sekä kaksi riistoa, kun taas Kalin ahkeroi 27 minuuttia kahden pisteen, kahden levypallon, kahden syötön sekä yhden riiston tehoilla.

Viikonlopun toisessa ottelussa Charlestonia Hofstran suomalaiskaksikko oli kovassa vedossa, mutta edellisottelun kaava toistui ja Hofstra koki niukan kolmen pisteen takaiskun lukemin 63-60 (36-27). Karsten löysi mainion vireen viimeistelemällä 10 pistettä, viisi syöttöä sekä neljä levypalloa 34 minuutissa. Kalin pussitti niin ikään 10 pistettä, haki kaksi levypalloa ja riisti kerran 25 minuutin aikana.

Augustin ja Varis voittoputkissa

Nina Augustinin Robert Morris jatkoi tyylikästä voittokulkuaan NEC-konferenssissa murskaten Central Connecticut Staten numeroin 42-80 (29-34). Voitto oli joukkueelle yhdeksäs peräkkäinen. Augustin ahkeroi kentällä 23 minuuttia kirjaten monipuoliset neljä pistettä, neljä syöttöä, kaksi levypalloa sekä yhden riiston.

Venla Varis ja Grand Canyon venyttivät voittoputkensa jo neljään, kun New Mexico State jäi kotijoukkueen jyrän alle lukemin 49-60 (31-30). Variksen 24 minuutin urakka tuotti kaksi pistettä sekä yhden puolustuslevypallon.

Venla Variksen yliopistojoukkue on mainiossa vedossa WAC-konferenssissa. Kuva: GCU.

Sara Rokkasen Toledo palasi voittokantaan selättäessään MAC-konferenssin kamppailussa Kent Staten numeroin 60-69 (31-28). Aloitusviisikkoon lukeutuneen Rokkasen iltapuhde jäi kuitenkin vaisuksi suomalaisnaisen merkkauttaessa 18 minuutissa kaksi levypalloa sekä yhden torjunnan.

America East-konferenssissa Anna Kahelinin Maine pääsi juhlimaan vierasvoittoa, kun se kaatoi Hartfordin lukemin 69-52 (35-24). Kahelin pussitti kolme pistettä, repi viisi levypalloa sekä syötti ja riisti kertaalleen 23 minuutissa.

Vaalavirran San Franciscolle kauan kaivattu voitto

Kia Vaalavirran San Francisco katkaisi koko tammikuun kestäneen tappioputkensa, kun se väänsi jatkoaikavoiton Santa Clarasta vieraissa lukemin 72-66 (28-32, 60-60). Vaalavirta uurasti viisikossa 39 minuuttia ja kunnostautui erityisesti syötöissä, joita kertyi komeat kahdeksan kappaletta. Lisäksi takamies tilastoi kaksi pistettä, kolme levypalloa sekä yhden riiston.

Kia Vaalavirta pääsi juhlimaan voittoa yli kuukauden kuivan kauden jälkeen. Kuva: Vesa Koivunen.

Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan nappasi MAAC-konferenssin kuudennen voittonsa nujertaessaan Saint Peter’sin vahvan loppukirinsä ansiosta lukemin 64-68 (44-30). Mäkelä ylsi 24 minuutissa neljään pisteeseen, viiteen levypalloon sekä peräti kolmeen torjuntaan. Menna jäi kahdessa minuutissa ilman tilastomerkintöjä.

Marika Korpisen George Mason ei saanut tappioputkeaan katki, vaan kärsi harmittavan viiden pisteen tappion Rhode Islandille, joka taisteli kotivoiton luvuin 42-47 (16-20). Korpinen pelasi isot minuutit ja napsi ahkerasti levypalloja keräten tilastoriviinsä 33 minuutissa kuuden levypallon lisäksi neljä pistettä, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

Ninni Salmi teki vuodenvaihteen jälkeen ensiesiintymisensä Northern Illinoisin kokoonpanossa ja nousi suoraan avausviisikkoon, kun NIU otti makoisan 63-64 (34-27) -voiton Buffalosta. Salmi ansaitsi 12 minuuttia parkettiaikaa, jotka viimeisen vuoden peluri käytti takomalla neljä pistettä ja yhtä monta levypalloa.

Asiat

26.3.2024 10:41 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana etenivät Sweet Sixteen -vaiheeseen

Henna Sandvikin edustama Indianan yliopisto voitti NCAA:n lopputurnauksessa Oklahoman ja eteni täten 16 parhaan joukkoon eli Sweet Sixteeniin.

25.3.2024 11:27 NCAA

Henna Sandvik ja Indiana vielä mukana March Madnessissä

Yhdysvaltojen naisten NCAA:n lopputurnauksessa Henna Sandvik ja Indiana säilyivät viikonlopun jäljiltä mukana leikissä. Sara Bejedi (Florida State), Anna Kahelin (Maine) ja Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) taas putosivat ensimmäisissä otteluissaan.

25.3.2024 11:15 NCAA

Suomalaisten miespelaajien yliopistojoukkueet ulos March Madnessissä

Yhdysvaltojen miesten NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa suomalaispelaajat lensivät leikistä ulos viikonlopun aikana. Miro Little ja Baylor selvisivät toiseen peliin asti, mutta Mustapha Amzil (New Mexico), Eemeli Yalaho (Texas Tech) sekä Jesper Granlund ja Leo Nordberg (Longwood) putosivat jo ensimmäisessä pelissä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 12:20 NCAA

Sara Bejedin ja Florida Staten tie ACC:n lopputurnauksessa päättyi välieriin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

4.3.2024 09:22 NCAA

Federiko Federiko ja Pittsburgh vierasvoittoon Boston Collegesta March Madnessin kynnyksellä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Federiko Federiko ja Pittsburgh juhlivat vierasvoittoa, kun Panthersilla on enää kaksi ACC:n runkosarjaottelua jäljellä.

26.2.2024 07:23 NCAA

New Mexico hävisi pisteellä Air Forcelle, Mustapha Amzil 12 pistettä ja 6 levypalloa

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viime viikon suomalaisonnistujiin lukeutui hienoa kautta New Mexicon yliopistossa pelaava Mustapha Amzil.