Salon Vilpas välieriin, Seagulls ja Kataja kotivoittoihin, Kobrat venytti ratkaisua

7.4.2017 22:31 Korisliigan perjantain puolivälieräkamppailuissa Salon Vilpas eteni Tampereen Pyrinnön ohi välieriin 94-85 (46-44) –kotivoitolla, vieden ottelusarjan nimiinsä puhtaasti 3-0. Seagulls ja Kataja lunastivat ottelupallon omissa sarjoissaan kotivoitoilla, Lapuan Kobrien venyttäessä Pohjanmaan paikallissarjan ratkaisun ainakin neljänteen otteluun hakemalla toivon Kauhajoelta.

Okko Järvi ja Salon Vilpas kulkevat juuri nyt pykälän muuta Korisliigaa korkeammalla, varmistettuaan perjantaina paikan välierissä.

Tuulispäänä kentällä viilettänyt Antto Nikkarinen johti Seagullsin hyökkäystä mestarillisesti perjantain kotivoitossa Kouvoista.

Teemu Rannikko sai jälleen tehdä täyden päivätyön ja vähän ylitöitäkin BC Nokian takakentän puristuksessa.

Se vetää myös Jamal Jonesin mietteliääksi, kun pääsee puolivälierien aikana vielä kerran kotiyleisön eteen pelaamaan. Kuvat: Ville Vuorinen & Kai Kilappa

Salon Vilpas eteni ensimmäisen kerran 16 vuoteen Korisliigan välieriin, kun se kukisti Tampereen Pyrinnön myös joukkueiden kolmannessa puolivälieräottelussa. Aina päätösjakson puolivälin tienoille asti tasaisena kulkenut ottelu kääntyi lopulta 2002-henkisen kotiyleisön tukemana hurmioon yltyneen Vilppaan nimiin lukemin 94-85 (46-44).

Ottelun päätösjaksolla nähtiin myös isäntien kannalta pelottava tapahtumasarja, kun Vilpas-laituri Desmond Williams laskeutui ikävän näköisesti viimeistely-yrityksestään ja joutui jättämään kamppailun kesken alavartalovamman vuoksi.

Williamsin loukkaantumisen jälkeen kotijoukkue nousi jo viiden pisteen johtoon, mutta Pyrinnön Ricky Minard sekä Petri Heinonen nostivat nopeilla onnistumisillaan vierasjoukkueen vielä kuilun partaalta taistelemaan ottelun voitosta. Pisteen johtoaseman säilyttänyt Vilpas vastasi Pyrinnön rynnistykseen kuitenkin vakuuttavasti, lapioiden kolmen minuutin mittaisen jakson nimiinsä numeroin 9-1, venyttäen kotijohdon jo 9 pisteen suuruiseksi kun pelikellossa oli jäljellä vain kolme minuuttia.

Pyrintö-kapteeni Antero Lehto teki vielä kaikkensa nostaakseen tamperelaiset otteluun mukaan, mutta Vilppaan puolustuksen pitäessä pintansa riittävän hyvin ja isäntien kahmiessa juuri tarvittavan määrän irtopalloja käsiinsä viimeisten kahden minuutin aikana, ei tamperelaisten kiri päässyt missään vaiheessa täyteen vauhtiin. Takamies Juwan Statenin henkilökohtaisen 5-0 –pisteputken jälkeen Pyrintö-takamies Kelvin Lewis kavensi ottelun loppulukemat viitisen sekuntia ennen päätössummeria numeroihin 94-85.

- Tänään oli just niin vaikea ottelu kuin ajattelinkin ja Terrell Vinsonin vaihtaminen Pyrinnön kokoonpanoon sai kyllä ajatukset hyrräämään koko päivän ajan, totesi Vilpas-luotsi Joonas Iisalo.

- Tällä tavalla nämä pelit ova meiltä tällä kaudella menneet. Tiukat matsit olemme kääntäneet neljännellä jaksolla ja oli sellainen tunne, että olemme vähän tuoreempia siinä vaiheessa. Siihen lisäksi yleisö ja kaikki se itseluottamus antaa voimaa vaikeilla hetkillä.

Vilppaan voiton avainhahmoina häärivät tupla-tuplan operoinut sisäpelaaja Al’lonzo Coleman (19/10/3 syöttöä), kasan kovia heittoja säkittänyt Mikko Koivisto (18/3/3 syöttöä, 3p 5/8) sekä joukkueen hyökkäyksen moottori Staten (13/6 syöttöä). Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös sentteri Brandon Edwards (12/9) ja Okko Järvi (13/4).

Pyrintö-kapteeni Lehto oli joukkueensa taistelun ilmentymä perjantaina, kirjauttaen kauden viimeisessä ottelussa joukkueen korkeimman pistemäärän 16 pisteellään sekä jakaen 5 koriin johtanutta syöttöä. Lehdolle tulitukea antoivat vahvalla pelipäällä ollut Joonas Cavén (15/4/2 riistoa/2 torjuntaa) sekä tupla-tuplan toimittanut J’Nathan Bullock (14/10/4 syöttöä).

Ottelutilastot: Vilpas - Pyrintö

Seagulls vei trillerin Kisahallissa

Helsinki Seagulls ja Kouvolan Kouvot tarjoilivat kuuman ja jännittävän kolmannen puolivälieräottelun Töölön Kisahallin 1211-päiselle yleisölle. Pitkään ottelua hallinnut Seagulls joutui tekemään aivan maaliviivalle asti töitä pitääkseen Kouvojen kirin kurissa, vieden ottelun lopulta nimiinsä lukemin 99-94 (39-32).

Seagulls johtaa puolivälieräsarjaa nyt otteluvoitoin 2-1.

Ottelua parhaimmillaan jo 19 pisteellä johtanut Seagulls sai päätösjaksolla vielä kääriä hihat pitääkseen vierasjoukkue Kouvojen kirin aisoissa. Neljänneksen 8-2 –runilla aloittanut Kouvot oli vahvan alkunsa jälkeenkin vielä yhdeksän pisteen päässä isännistä ja jakson puolivälin tienoilla lokkilauma onnistui venyttämään johdon sentteri Devonte Upsonin donkilla taas 11 pisteeseen.

Kouvojen Michael Cuffee järjesti kuitenkin jakson puolivälin jälkeen heittoshow’n, osuessaan kolme kolmosta kolmeen minuuttiin ja paukuttaessa jakson puolivälin ja päätössummerin välisenä aikana yhteensä peräti 14 pistettä. Vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä mies toi vapaaheitollaan Kouvot pisteen päähän isännistä ja Osku Heinonen toisti tempun kolmosellaan vain 16 sekuntia ennen päätössummeria.

Jason Conley pussitti Seagullsin vapaaheittoviivalta jälleen kolmen pisteen johtoasemaan seuranneesta hyökkäyksestä, ja kun Kouvojen ainoaksi onnistumiseksi jäi enää Cuffeen yksittäinen vapaaheitto, ei vierailijoiden ihailtava loppukiri lopulta tuottanut kouvolalaiskannattajien toivomaa tulosta. Ottelun loppulukemat sai kunnian viimeistellä vapaaheittoviivalta isäntien Remy Abell.

Antto Nikkarinen pyöritti perjantaina Seagullsin hyökkäystä mestarillisesti, kirjauttaen tilastorivikseen puolessa tunnissa 19 pistettä, 6 levypalloa ja 9 koriin johtanutta syöttöä. Gerald Lee Jr. säesti Nikkarista 14 pisteellä, Jason Conleyn (14/5/3 syöttöä) yltäessä samaan pistelukemaan.

Kouvojen ykköstykkinä toimi mahtavan ottelun pelannut Cuffee (26/12), jonka avuksi nousivat vahvan ottelun viime kauden seuraansa vastaan pelannut James Sinclair (18/6/3 syöttöä) sekä 17 pistettä pussittanut Osku Heinonen (3p 4/8).

Ottelutilastot: Seagulls - Kouvot

Kataja voiton päähän välieristä

Joensuun Kataja tarjoili kotiyleisölleen makean perjantai-illan huipennuksen, kun se isännöi BC Nokiaa puolivälieräsarjan kolmannessa osaottelussa. Avausjakson jälkeen ottelun hallintaansa ottanut Kataja onnistui pitämään näätäpaitojen kiriaikeet kurissa matkalla 80-61 (43-34) –kotivoittoon.

Kataja johtaa puolivälieräsarjaa nyt otteluvoitoin 2-1.

Ottelun ratkaisuksi muodostui perjantaina Katajan kauden edetessä jatkuvasti kehittynyt, aktiivinen ja aggressiivinen puolustuspelaaminen. Näätäpaidat 22 menetykseen pakottanut Kataja käytti menetysten kautta saamansa 14 ylimääräistä heittoyritystä tehokkaasti hyödykseen, eikä vierasjoukkue pystynyt kuromaan tuota eroa kiinni enää ottelun toisella puoliajalla.

Katajan korintekovoimainen takamies Rion Brown oli joukkueensa johtohahmo perjantaina, pussittaen 21 pistettä, repien 8 levypalloa ja jakaen 4 koriin johtanutta syöttöä. Vahvalla pelipäällä olivat myös 19 pistettä heittänyt Darryl Bryant sekä levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt sentteri Kervin Bristol (10/9).

BC Nokian parhaimmistoon perjantain kamppailussa lukeutuivat vahvan kokonaissuorituksen tarjoillut laituri Eldar Skamo (8/6/5 syöttöä), 19 pistettä heittänyt Javier Duren sekä kauden ensimmäisellä kolmen pisteen onnistumisellaan säväyttänyt sentteri Papa Dia (13/3/3 syöttöä).

Ottelutilastot: Kataja - BC Nokia

Kobrat venytti ottelusarjan ratkaisua

Selkä seinää vasten perjantaina pelannut Lapuan Kobrat venytti kauttaan ainakin yhden ottelun verran hakien vierasvoiton Kauhajoen liikuntahallista. Oranssinvärinen yleisömeri joutui perjantaina poistumaan pettyneenä kotimatkalle, kun Kobrat venyi kauden kovimmassa paikassa vakuuttavaan 78-71 (29-33) –vierasvoittoon.

Karhu johtaa puolivälieräsarjaa nyt otteluvoitoin 2-1.

Ottelua pitkään johtanut Kobrat joutui vielä päätösneljänneksen aikana venymään ja peräti kahdesti taistelemaan rajulla, hurmioituneella kirillä rinnalle tulleen Karhun taakseen. Sentteri DeVaughn Washington toi Karhun tasatilanteeseen 55-55 jakson toisella peliminuutilla ja Juho Lehtorannan kaksi kolmosta minuutin sisään toi Karhun vielä kertaalleen pisteen päähän Kobrista jakson puolivälin jälkeen.

Kobrat kuitenkin osoitti henkisen kanttinsa lujuutta, eikä päästänyt isäntiä tämän jälkeen enää kolmea pistettä lähemmäs. Ikinuori laituri Damon Williams pussitti ottelun viimeisen kahden minuutin aikana viisi pistettä ja johdatti vierailijat kauden isoimmassa ottelussa voittoon.

- Pelasimme joukkueena yhteen ja puolustus toimi hyvin läpi ottelun. Nyt valmistaudutaan sunnuntain peliin. Muistetaan levätä ja ollaan valmiita kotisalissa, tarinoi Kobrat-luotsi Damion Dantzler ottelun jälkeen.

Väkivahva sisäpelaaja Dom Morris heitti Kobrille perjantaina 20 pistettä ja repi 6 levypalloa, Lawrence Kinnardin lähenneltyä tupla-tuplaa 10 pisteellä ja 7 levypallolla. Ikinuori Williams heitti 7 pistettä, kahmi 7 levypalloa, jakoi 2 koriin johtanutta syöttöä ja repi 5 riistoa. Korintekovoimainen takakentän urheilija Jamal Jones heitti 17 pistettä ja tarjoili 3 koriin johtanutta syöttöä.

Isäntien riveistä terävintä osaamistaan esittivät härkämäinen Devonne Giles (11/10/3 syöttöä), vahvassa heitossa ollut Samuli Vanttaja (13/4, 2p 4/4, 3p 1/1) sekä joukkueen pisteykkönen Washington (14/7).

Ottelutilastot: Karhu - Kobrat

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.