Pyrintö Pirkanmaan derbyn voittoon, Karhu kaatoi Seagullsin kotiluolassaan

13.1.2018 Korisliigan lauantai-ilta piti sisällään Pirkanmaan paikallispainin sekä lokkilauman vierailun Kauhajoen karhunluolaan. Pyrintö venyi BC Nokian ohi Pyynikillä numeroin 87-76 (45-36) ja Karhu palasi voittokantaan neljän ottelun tappioputken jälkeen kaataen Seagullsin lukemin 70-62 (28-39).

Kenneth Manigault ja Tampereen Pyrintö lähettivät Pyynikin kotiyleisön tyytyväisenä kotimatkalle, isäntien kaadettua lauantain paikalliskamppailussa BC Nokian.

Jussi Laakson sveitsiläinen linkkuveitsi Juho Lehtoranta oli totutun varma oma itsensä, kun Karhu kaatoi Seagullsin kotiluolassaan. Kuvat: Ville Vuorinen

Tampereen Pyrintö isännöi BC Nokiaa kauden kolmannessa Pirkanmaan paikalliskamppailussa, johon molemmat joukkueet tulivat voitettuaan edellisestä neljästä ottelustaan kolme. Tasaisen avauskympin jälkeen tahtipuikon otti haltuunsa Pyrintö, joka repäisi ratkaisevan eron kolmannen jakson loppupuolella matkalla komeaan 87-76 (45-36) –kotivoittoon.

Voitolla Pyrintö nousi sarjataulukossa sijalle 2, mutta matkaa sarjakärki Vilppaaseen on kuusi voittoa.

Vahvasti puoliajan isolta tauolta peliin palanneet näätäpaidat kuroivat Pyrinnön johtoa kiinni pallonhallinta toisensa jälkeen, nousten takamies Devoe Josephin kolmosella jo kahden pisteen päähän isännistä juuri ennen kolmannen neljänneksen puoliväliä. Pyrintö vastasi kuitenkin väkevästi, vieden jakson viimeiset kolme ja puoli minuuttia nimiinsä numeroin 10-2.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin päätösjakson alkuhetkien aikana. Leyton Hammonds kavensi eron vielä kertaalleen yhdeksään pisteeseen, mutta Juan’a Greenin kaksi ja Antero Lehdon yksi osuma kaaren takaa venyttivät kotijohdon 18 pisteeseen, eikä BC Nokia enää kyennyt kapuamaan voittotaisteluun mukaan.

- Hyökkäsimme hyvin alusta asti, vaikka pallot eivät menneetkään koriin. Onneksi pelaajat ymmärsivät sen, että saimme haluamiamme heittoja, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen turisi ottelun jälkeen.

Kapteeni Lehto oli Pyrinnön hyökkäyksen keihään kärki lauantaina, säkittäen 18 pistettä ja jaellen 6 koriin johtanutta syöttöä. Green tarjosi vahvaa tukea takakentällä 12 pisteen ja 4 syötön muodossa, härkämäisen Devonne Gilesin louhiessa lähietäisyyksiltä 15 pistettä.

Joseph heitti näätäpaidoille 21 pistettä ja tarjoili 3 koriin johtanutta syöttöä, Dragan Labovicin lähennellessä tupla-tuplaa 10 pisteellä, 7 levypallolla ja 4 syötöllä.

Ottelutilastot: Pyrintö - BC Nokia

Karhu karkasi päätösjaksolla

Kauhajoen Karhu katkaisi neljän ottelun tappioputkensa lauantaina, kun se isännöi kierroksen kärkikamppailussa Helsinki Seagullsia. Ottelun avauspuolikkaalla pahimmillaan 12 pisteen takamatkalle joutunut Karhu terävöitti puolustuspelaamistaan puoliajan jälkeen, nousten vahvan päätösjaksonsa ansiosta 70-62 (28-39) –kotivoittoon.

Päätösjaksolle tasatilanteessa siirtynyt ottelu lähti heti neljänneksen alkuhetkistä lähtien liikkeelle isäntien komennossa. Stephen Maxwellin johdolla Karhu raateli reilussa kolmessa minuutissa 8-0 –pisteputken ja otti kahden laadukkaan puolustuksen taistelussa vahvan niskalenkin ottelun voittotaistelusta. Karhun puolustus onnistui pitämään Seagullsin vain yhdessä pelitilannekorissa ottelun viimeisen kolmen ja puolen minuutin aikana, jonka ansiosta kotijoukkue piti voittokamppailun avaimet tiukasti käsissään päätössummeriin asti.

Karhun kotivoiton kivijalaksi nousi joukkueen kyky hallita korirenkaiden lähistöä. Levypallot lukemin 53-26 vienyt Karhu repi käsiinsä peräti 20 hyökkäyslevypalloa ja voitti kolmen sekunnin alueelta tehdyt pisteet murskaavasti numeroin 58-16.

- Sorruimme ensimmäisellä puoliskolla yksilöratkaisuihin, mutta toisella puolikkaalla toteutimme hyvin sovittuja asioita sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Olimme lisäksi ylivoimaisia levypalloissa, etenkin 20 hyökkäyslevypallon ansiosta, niputti Karhu-luotsi Jussi Laakso.

Samuli Vanttaja, Marcus Allen ja Stephen Maxwell pussittivat jokainen 13 pistettä kotijoukkueelle ja Rene Rogeau (11/11) sekä Gregory Mangano (16/11) operoivat tupla-tuplat mieheen.

Lokkilauman riveistä kovinta jälkeä tekivät 18 pistettä nakuttanut Jermaine Marshall, sekä 11 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Tuukka Kotti.

Ottelutilastot: Karhu - Seagulls

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.