Pyrintö katkaisi tylysti Bisonsin voittoputken

12.1.2014 19:00 Nilan Bisonsin koko alkukauden kestänyt voittoputki jäi 19 ottelun mittaiseksi, kun Tampereen Pyrintö karkasi hätkähdyttävällä suoritustasolla ja itsevarmuudella 78–58 (34–16)-kotivoittoon Korisliigan sunnuntain kärkikamppailussa. Pyrintö vei pelin avauspuoliskolla kahdeksan minuutin jakson 19-0. Namika Lahti haki puolestaan voiton Kouvolasta Roope Suonion suorituksilla.

Damon Williamsin Pyrintö oli tyly isäntä Bisonsille.

Pieti Poikolan suojatit veivät pelin avauspuoliskolla kahdeksan minuutin jakson 19-0.

Roope Suonion Namika haki vierasvoiton Tuomas Hirvosen Kouvoista. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Jo runsaat puoli tuntia ennen pelin alkua viimeistä penkkimillimetriä myöten täyteen ahdettu Pyynikin palloiluhallin katsomo odotti tasaista ja tiukkaa ottelua Korisliigan jättiläisten välillä, mutta pelin avauspuolisko oli kotijoukkueen täydellistä näytöstä.

Tamperelaiset tukkivat hallitsevan mestarin tien korille piinkovalla pallollisen puolustuksellaan ja Antti Nikkilän tehokkaalla veräjän vartioinnilla. Toisessa päässä kenttää Pyrintö hyödynsi Bisonsin puolustuspään nukahdukset ja mismatchit tehokkaasti hyödykseen.

Bisons pysytteli pelissä mukana vielä ensimmäisellä jaksolla tilanteeseen 21–13, jonka jälkeen ”Punakone” lisäsi kierroksia. Pyrintö löylytti loimaalaisia seuraavat kahdeksan minuuttia 19-0 amerikkalaistroikan BJ Raymond-Damon Williams-Kelvin Lewis koreilla.

Tauolta tultua Bisons sai puolustukseensa lisää liikettä ja nousi kuutisen minuuttia ennen loppua 14 pisteen päähän, jonka jälkeen Pyrintö kirjautti kolme perättäistä pallonriistoa ja katkaisi biisonin rynnistyksen.

– Kyllähän sen kaikki tiesivät, ettei tämä ihan normaali runkosarjaottelu ollut. Pelit Bisonsia vastaan sytyttävät aina ja Bisonsin pitkä voittoputki on ollut viime aikoina puheenaiheena. Totta kai tuntuu makealta kun tällaisissa olosuhteissa voittaa, Pyrinnön pistetykki Antero Lehto (19/2/5 syöttöä) hymyili.

Pyrintö onnistui sunnuntaina vahvasti koko joukkueena. Tilastojen valossa Lehdon lisäksi onnistuivat parhaiten Kelvin Lewis (18/8), Damon Williams (11/12/4 syöttöä) ja BJ Raymond (12/10), mutta myös vaihtomiehet Osku Heinosesta (4/1) Petri Heinoseen (3/4) olivat tontillaan erinomaisia.

Bisonsista Frank Robinson (20/3) syttyi toisella puoliajalla ja Tuukka Kotti (11/13/4 syöttöä) latoi tutun tupla-tuplan.

Loimaalaisten kauden alun voittoputki jäi näin 19 ottelun mittaisesti. Pyrintö puolestaan jatkaa kauttaan 16 ottelun kotivoittoputkella.

Suonio ratkaisi voiton Namikalle Kouvolassa

Pirteää kautta pelaava Namika Lahti sai lisätä jälleen uuden voiton sarakkeeseensa kukistamalla jännitysottelussa Kouvot lukemin 75–77 (32–33).

Edellisessä ottelussaan KTP:n vieraskentällä kaatanut Kouvot oli tasaisen pelin jälkipuoliskolla niskan päällä. Kouvolalaiset johtivat kolmannella jaksolla lukemissa 58–47 ja takamieskaksikon Tuomas Hirvonen-Ilari Seppälä koreilla vielä runsas minuutti ennen loppua pisteissä 73–70.

Roope Suonio tasoitti kuitenkin pelin kaaren takaa ja otti ratkaisijan viitan harteilleen Namikan palattua aikalisältä 11 sekuntia ennen loppua. Suonio upotti kakkosen sisään, kalasti päälle bonusvapaaheiton ja siirsi Namikan ratkaisevaan johtoon, josta Kouvot ei toipunut.

Jatkuvasti peliään parantavan Suonion (14/1) lisäksi Namikan voiton takuumiehet olivat Dan Oppland (19/9/3 riistoa), Robert Arnold (16/8/3 syöttöä), Eldar Skamo (11/4) sekä Storm Warren (10/10/3 syöttöä/3 riistoa).

Yhä ilman Justin Hawkinsia pelanneista Kouvoista Ville Kaunisto (17/11/4 syöttöä), Delvon Johnson (15/12), Cliff Colimon (15/2/3 syöttöä) ja Ilari Seppälä (13/0) ylsivät kaksinumeroisille.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.