Pyrintö isännöi Karhua YLE TV2:n sunnuntain ottelussa

31.1.2016 Korisliigan sunnuntain toinen kamppailu, Tampereen Pyrinnön ja Kauhajoen Karhun välinen kohtaaminen, lähetetään YLE TV2:n Urheiluviikonlopussa. Kotijoukkue Pyrintö pyrkii nousemaan lähemmäs sarjan kärkikahinoita kuudennelta sijaltaan, kun taas Karhun kiikarissa on kahden voiton karkumatkan päässä majaileva sarjakärki Joensuun Kataja.

Damon Williams jatkaa edelleen Pyrinnön pelaamisen keskipisteenä. Williams ja Pyrintö saavat sunnuntaina Pyynikille vieraakseen...

...Antti Kanervon ja Kauhajoen Karhun. Lähetys ottelusta alkaa TV2:lla kello 15.30. Kuvat: Kai Kilappa & Erkki Hautaviita

Tampereen Pyynikin Palloiluhallin sunnuntaisessa iltapäivässä kohtaavat Pyrintö ja Kauhajoen Karhu. Vierasjoukkue Karhu seilaa neljän ottelun voittoputkessa ja on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Pyrinnön saldona on kolme voittoa viidestä, ja viisi kymmenestä edellisestä kamppailustaan.

- Juhlaottelu edessä ja erittäin hienoa vastustavaa vastaan. Karhu on osoittanut kauden aikana olevansa ehdottomasti yksi niistä joukkueista, jotka keväällä taistelevat kaikkein kirkkaimmasta, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Meillä on takana hyvä intensiivinen harjoitusviikko ja energiaa tullaan varmasti näkemään paljon Pyynikillä. Levypallopelaaminen, palloskriinien puolustaminen ja hyökkäyspään toteuttaminen ovat kolme isoa asiaa, jotka nousevat päällimmäisinä esiin.

Pyrinnön peliä pyörittävät tuttuun tapaan takamies Antero Lehto (13,9 pistettä/3,2 syöttöä) ja ikinuori laituri Damon Williams (15,3/9,6 levypalloa/4,0 syöttöä). Kaksikon takana Ricky Minard (9,9/4,7/2,2) ja Joonas Cavén (8,1/3,7) ovat nostaneet suoritustasoaan tasaisesti kauden edetessä. Mielenkiintoinen seurattava on myös lahjakas korintekijä Topias Palmi (7,7/2,3), joka voi hyvänä päivänä liekittää korisukkaa isommankin pistemäärän edestä.

Sunnuntaina voidaan odottaa myös nähtävän jenkkilaituri J’Nathan Bullockin debyytti tämän kauden Korisliigassa. Viime kaudella Pyrinnön, ja kaudella 2012/2013 Karhun paidassa pelannut Bullock solmi Pyrinnön kanssa sopimuksen menneellä viikolla. Pyrintö ei puolestaan jatkanut sentteri Andrais Thorntonin (7,0/3,3) sopimusta koeajan päätyttyä.

- Molemmilla ollut viikko aikaa valmistautua otteluun. Meidän viikko ollut hyvin mielenkiintoinen ja sanalla sanoen haastava. Pari pelaajaa on käynyt magneettikuvauksissa, yksi ollut kovassa mahataudissa alkuviikon ja muutama pelaaja vielä flunssan kourissa, kertaa Karhun pääkäskijä Sami Toiviainen.

- Onneksi tilanne näyttää nyt jo paremmalta ja selvisimme todennäköisesti aika vähillä vaurioilla, joten pääsemme valmistautumaan Pyrintöä vastaan riittävän hyvin. Meidän on oltava kurinalaisia omassa hyökkäyksessä, jotta meidän heitonvalinnat eivät edesauta Pyrintöä juoksemaan kenttää. Siinä ehkä isoin yksittäinen asia, johon on keskityttävä.

Karhun riveistä yleisön mielenkiinto kohdistuu hyökkäystä taidokkaasti pyörittävään takamies Bojan Sarceviciin (10,7/3,5/5,4), sekä vahvaa kautta pelaavaan laituri Antti Kanervoon (13,6/2,7/2,4). Karhun laadukkaasta materiaalista löytyy tulivoimaa myös laituri Lawrence Kinnardin (12,8/6,4) muodossa, ja kauhajokelaisten paras pistemies kuluvalla kaudella on ollut 13,7 pistettä ottelua kohden pussittanut Cade Davis (13,7/4,5/2,5).

Karhun tuoreimpiin nimiin kuuluu sentteri Lance Williams, joka on vajaan 15:n minuutin peliajallaan tehnyt jo nyt lähtemättömän vaikutuksen kauhajokelaisiin koripallon ystäviin. 9,8 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvoilla tähän mennessä pelannut Williams 206-senttisenä ja 113-kiloisena vaikea siirrettävä korirenkaan lähellä, ja antoi osoituksen taidoistaan reilun viikon takaisessa ottelussa Kouvoja vastaan toimittaen miehekkään tupla-tuplan 28 pisteellä ja 10 levypallolla.

Lähetys ottelusta Pyrintö – Karhu alkaa TV2:lla kello 15.30. Ottelun selostaa Antti-Jussi Sipilä.

Myös Joensuussa pelataan tänään Korisliigaa, Katajan isännöidessä Lapuan Kobria. Nämä, sekä kaikki muut kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut ovat nähtävissä myös Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia