Peli-Karhut pommitti pisteitä Alun niskaan

13.10.2012 Kotkalainen Peli-Karhut antoi palaa täydeltä laidalta ja mätti 120 pistettä Forssan Alun korisukkaan naisten SM-sarjan lauantaikierroksella. Ottelun lukemin 120–72 (61–40) voittanut PeKa pussitti 12 kolmen pisteen heittoa Alun yhtä vastaan. Lappeenrannan Catz jatkoi voittojaan viime kevään finaaliuusinnassa ja Hyvinkään Ponteva pääsi avausvoiton makuun.

Anissa Poundsin kolmoset upposivat Alkua vastaan.

Jelena Reshetkon Catz oli omaa luokkaansa finaaliuusinnassa.

Kathlyn Varnon HyPo nautiskeli kauden avausvoittonsa. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & HyPo.

Peli-Karhut latoi palloa pussiin hengästyttävällä tahdilla amerikkalaisten Korinne Campbellin (29/13/3 riistoa/3 blokkia) ja Miriam McKenzien (21/8/5 riistoa) toimiessa kapellimestareina. Kotkalaiset rikkoivat 30 pisteen rajan toisella ja kolmannella jaksolla, ja viimeistelivät päätösjaksollakin 26 pistettä.

Ottelussa 38 kahden pisteen heittoa pussittanut PeKa upotti myös 12 kolmosta Alun yhtä onnistunutta kaukoheittoa vastaan. Kotijoukkueen kaukoheittoekspertteinä kunnostautuivat Anissa Pounds (20/2/4 syöttöä/5 riistoa) ja Lotta Richter (14/5), joista kumpikin säkitti neljä kolmosta. Myös Linda-Lotta Lehtoranta (16/5/3 riistoa) raivasi tiensä kaksinumeroisille pisteluvuille.

Alulta parhaat korintekijät olivat Juta Jahilo (15/7) ja Epiphany Woodson (15/3).

Catz hurjasteli finaaliuusinnassa

Viime kevään SM-finaalijoukkueet Lappeenrannan Catz ja Äänekosken Huima ottivat toisistaan mittaa lauantaina. Uudistuneella Catzilla ei ollut suuria vaikeuksia lakaista tieltään selkeästi nuorentunutta Äänekosken Huimaa, ja pisteet jäivät kotisaliin 92–56 (53–30).

Mika Haakanan valmentamasta Catzista kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pisteille ja jokainen kokoonpanossa ollut pelaaja pääsi pisteiden makuun. Jelena Reshetko (19/12/2 blokkia) keräsi kotijoukkueensa parhaat tehot Chandrea Jonesin (14/3/3 riistoa) tarjotessa ansiokasta taustatukea. Ulriikka Nuolikoski (11/5) jatkoi erinomaisia otteitaan.

Huima jäi täysin Jasmin Hollidayn (33/6) ja Kenya Robinsonin (10/18/4 riistoa) varaan. Muista äänekoskelaispelaajista ei löytynyt viiden pisteen ylittäjää.

Ponteva pääsi voiton makuun

SM-sarjanousija Hyvinkään Ponteva pääsi avausvoiton makuun päihittämällä toisen nousijajoukkueen Turun Riennon kotonaan Martinhallissa 74–61 (32–44).

Ottelu eteni melkoista vuoristorataa: toisella jaksolla Riento repäisi 30–30-tasatilanteesta 14-0-jaksolla tiensä selkeään johtoon, kun taas kolmannella jaksolla Ponteva nousi kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta (40–50) 13-0-jaksollaan kolmen pisteen johtoon.

Päätösjaksolla Ponteva repäisi jälleen vieden 55–54-tilanteesta pariminuuttisen 9-0. Riento piipahti vielä neljän pisteen päähän, mutta Mirka Kilpijärven (13/1) oikea-aikainen kolmonen lopetti turkulaisten pyristelyt.

Hyvinkääläisten amerikkalaispelaajat Amber Land (18/17/3 riistoa) ja Kathlyn Varno (16/9/5 syöttöä) vastasivat kotijoukkueen iskuvoimasta. Riennon parhaat pisteet upottivat Brittany Hedderson (15/6/2 blokkia) ja Callan Taylor (13/6), joista tosin Hedderson sortui yhdeksään pallonmenetykseen.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

25.4.2024 08:35 Naisten Korisliiga

Peppi Tyynilä jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö on solminut jatkosopimuksen tulevasta Korisliiga-kaudesta 21-vuotiaan takapelaajansa Peppi Tyynilän kanssa.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.