PeKa, Vimpeli ja Honka maajoukkuetauolle voitoilla

30.1.2021 20:08 Naisten Korisliigassa pelattiin vielä kolme ottelua ennen maajoukkuetaukoa. Niissä voittoihin ylsivät Peli-Karhut, ViVe ja Honka. Seuraavan kerran Naisten Korisliigaa pelataan 10.2.

Doniyah Cliney auttoi joukkueensa tärkeään voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut edelleen tappioitta

Kotkan Peli-Karhut matkasi Munkkiniemeen ToPon vieraaksi. Sarjakärki oli ottelussa totutun vahva ja vei pisteet mukanaan 99-65.

PeKa karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueelta. Sen hyökkäys toimi hyvin ja myös puolustus oli timanttista. Tauolle mentäessä vieraat johtivat peliä 48-22.

Kolmannella jaksolla nähtiin ottelun suuripisteisin jakso. Sen vei nimiinsä Peli-Karhut 34-25 ja karkasi suurimmillaan jo 36 pisteen johtoon.

Viimeinen jakso oli ottelussa tasaisin. Se kirjattiin ToPo:lle pisteellä. Pisteet kuitenkin matkasivat Kotkaan 99-65.

-Pitää olla todella tyytyväinen voittoon. Meillä oli vähän haastavat lähtökohdat, kun ollaan ottelusumassa ja pieniä loukkaantumisia joukkueessa. Tänään kuitenkin koko joukkue hoiti oman hommansa kentällä erittäin hyvin, josta voi olla todella iloinen. Meillä on tällä hetkellä hyvä meininki joukkueessa ja kaikki pelaajat näyttää nauttivan pelaamisesta. Nyt pääsemme pitämään lyhyen huilin, jonka jälkeen myös loukkaantuneiden pitäisi palata takaisin joukkueen vahvuuteen, vieraiden päävalmentaja Roope Mäkelä totesi.

Kotkalaiset hallitsivat ottelussa korin alustaa. Se teki sieltä 46 pistettä, kun kotijoukkue jäi 22 pisteeseen.

PeKa onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Viidelle pelaajalle merkittiin kaksinumeroinen pistemäärä. Noora Järvikangas teki 18 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta teki 16 pistettä ja antoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. ToPo:n paras pisteiden tekijä oli Nea Kuisma 14 pisteellä.

Ottelutilasto

Vimpeli voitti HBA:n

Vimpeli ja HBA kohtasivat toisensa Vimpelissä. Ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä pudotuspeliasetelmia ajatellen. Kotijoukkue vei ottelun 82-74.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet veivät yhden jakson nimiinsä. Toisen jakson ansiosta Vimpeli pääsi puoliajalle johdossa 39-31.

Kolmannella jaksolla Vimpeli kasvatti johtoaan. Se merkittiin kotijoukkueelle 22-17.

Päätösjaksolla HBA sai aikaan pienen kirin. Se onnistui kaventamaan ViVe:n johtoa, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Tärkeät pisteet jäivät Vimpeliin 82-74.

- Olimme tänään valmiita pelaamaan ja teimme tänään parempaa työtä kuin vastustaja. Pelasimme joukkueena ja hallitsimme kenttää. Olen tyytyväinen sekä omaan että etenkin joukkueen suoritukseen. Olen myös iloinen siitä, että pääsemme maajoukkuetauolle voiton kera, Vimpelin Mariah Miller sanoi.

Kotijoukkue nappasi ottelussa enemmän levypalloja. Sille kertyi 53 levypalloa, kun vierasjoukkue jäi 40 levypalloon.

- Ekassa erässä pääsimme pelaamaan meidän omaa peliämme ja nopeita hyökkäyksiä, mutta vauhti hyytyi. Toisen puoliajan alussa saatiin hyvä vire ja lopussa olimme pääsemässä monta kertaa takaisin peliin, mutta vire kuitenkin loppui, vieraiden Silja Viita pohti.

Kayla Gordonin tilastoihin merkittiin 21 pistettä ja 19 levypalloa. Myös Doniyah Cliney teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Viita teki HBA:lle 26 pistettä.

Tapiolan Hongalle avausvoitto Espoon paikallisissa

Tapiolan Honka kohtasi vierasottelussa EBT:n. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista vienyt EBT joutui tällä kertaa taipumaan, kun Honka nappasi voiton 75-72.

Ottelu oli ensimmäisellä puoliajalla tasainen. Molemmat joukkueet saivat nimiinsä yhden jakson. Puoliajalla kotijoukkue johti peliä pisteellä.

Kolmannella jaksolla Honka paransi hyökkäyspeliään ja karkasi viimeiselle tauolle kuuden pisteen johdossa.

Viimeisellä jaksolla EBT pääsi vielä uhkaamaan vieraiden voittoa. Ottelussa nähtiinkin jännittävä loppu, mutta lopulta Honka haki vierasvoiton 75-72.

Hongasta Taru Tuukkanen teki 17 pistettä ja otti 12 levypalloa. Myös Gabriela Bronson teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 11 levypallolla. Morgan Batey teki ottelun korkeimman pistemäärän 28 pisteellä. Hannah Little teki 11 pistettä ja keräsi huimat 22 levypalloa.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.