Mestari-Bisons juhli viirinnostajaisia voitolla finaalivastustajastaan

5.10.2013 19:40 Loimaan Liikuntahallilla avattiin kausi 2013/14 juhlatunnelmissa, kun Nilan Bisonsin toisen mestaruuden viiri hinattiin hallin kattoon. Tuukka Kotin, Mikko Koiviston ja Ville Mäkäläisen johtama Bisons kukisti avausottelussa viime kevään finaalivastustajansa KTP:n 77–68 (32–29). Myös Tampereen Pyrintö ja Tapiolan Honka olivat avauspeleissään voittoisat.

Tuukka Kotti johdatti Bisonsin avausvoittoon finaaliuusinnassa.

Ville Mäkäläinen kunnostautui jälleen joka paikan höylänä.

Pieti Poikolan paluu Pyynikille oli riemuisa.

Nuorten maajoukkueveteraani Osku Heinonen toi Pyrintöön leveyttä 17 pisteellä.

Ronnie Clark löi alkutahdit Hongan karatessa Lapualta. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo, Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Uudistuneiden Bisonsin ja KTP:n välinen kohtaaminen oli alusta saakka fyysinen ja pudotuspelien makuinen tapahtuma, jossa joukkueet iskivät sumeilematta toistensa heikkoihin kohtiin.

 

Finaaliuusintaa pelattiin Loimaan Liikuntahallilla tasaisissa merkeissä neljännen jakson puoleenväliin ja numeroihin 61–57-asti. Tuolloin Bisons pääsi kotiyleisönsä edessä itselleen niin ominaiseen ja tuttuun hurmokseen, ja KTP tipahti kyydistä.

 

Ensiksi Matti Nuutinen säkitti Mikko Koiviston syötöstä kolmosen ja hetkeä myöhemmin Koivisto ruokki Ville Mäkäläistä 66–57-johtokoriin. KTP kavensi aikalisänsä jälkeen loimaalaisjohdon seitsemään, mutta se ei riittänyt – Bisons säkitti kahden virheen ja yhden teknisen virheen myötä kuusi perättäistä vapaaheittoa ja karkasi kotkalaisilta.

 

– Kaikesta näki, että peli oli kauden ensimmäinen, joukkue hakee vielä itseään ja pelaajat toisiaan. En tiedä oliko kyse ylilatauksesta, mutta pallonmenetykset olivat meille ongelma. Selkeää kehitystä on tapahtunut parissa viikossa, paljon paikattavaa on silti, Bisonsin mestariluotsi Greg Gibson muotoili.

 

Susijengin Tuukka Kotti osoitti tasonsa heti liiga-avauksessa upottamalla 13 pistettä ja kauhomalla 11 levypalloa.

 

Kotin EM-kisajoukkuetoveri Mikko Koivisto (17/3/6 syöttöä) oli hallitsevan mestarin pisteykkönen ja Ville Mäkäläinen (15/7) teki erinomaista työtä joka osa-alueella. Biisonien amerikkalaisista Justin Hawkins (13/7) oli pirtein.

 

KTP:n parhaimmistoon kuuluivat Kotin kanssa korin alla maailmanluokan tyyliin paininut Chris Owens (16/6) sekä lennokas Sharaud Curry (12/8).

 

Poikolalla voitokas paluu Pyynikille

 

Vuoden verran sapattivapaata Korisliiga-valmennuksesta viettänyt Pieti Poikola luotsasi Tampereen Pyrinnön voittoon paluuottelussaan Pyynikin Palloiluhallin kotijoukkueen penkin päähän.

 

Pyrintö kohtasi paluuottelussaan Lassi Tuovin luotsaaman Namika Lappeenrannan, joka onnistui amerikkalaiskolmikkonsa johtamana kiusaamaan tamperelaisia tasaväkisesti ensimmäisen puoliajan.

 

Tamperelaisten materiaalin leveys alkoi kuitenkin kotiyleisön riemuksi näkyä kentällä kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä. Tilanteessa 60–58 Pyrintö nykäisi ylimääräisen vaihteen päälle, ja kasvatti paluumuuttaja Petri Heinosen perättäisillä onnistumisilla johtonsa kymmeneen pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Damon Williams ja Alex Vaenerberg nostivat eron jo neljääntoista.

 

Loppulukemat Pyynikillä kirjattiin pistein 109–81 (58–50).

 

Pyrinnöstä peräti viisi pelaajaa kirjautti kaksinumeroiset pistelukemat: Antero Lehto (18/4), BJ Raymond (16/7/5 syöttöä), viisi kolmosta sivaltanut Osku Heinonen (17/0), Kelvin Lewis (15/4) ja Korisliigan nestori Damon Williams (13/9/6 syöttöä). Joukkueen leveys ilahdutti päävalmentaja Poikolaa.

 

– Lappeenranta oli hyökkäyspäässä erinomaisen hyvä ja rokotti puolustusvirheistämme ihan surutta. Luotimme kuitenkin siihen, että 40 minuutin aggressiivinen ja aktiivinen puolustus puree, Poikola arvioi.

 

– Tulemme olemaan vahvoja, koska meillä on vahva penkki, joka pelaa hyvällä itseluottamuksella, tuo meille energiaa ja antaa viisikollemme riittävästi huilia, jatkoi Poikola.

 

Lappeenrantalaisista Atte Perttu (17/2) säväytti viidellä kolmosellaan. Myös amerikkalaiset Greg Logins (9/15), Brandon McKnight (17/2/3 syöttöä) ja Todd Brown (16/2/4 syöttöä) olivat mukavalla pelipäällä.

 

Honka avasi liigataipaleensa voitolla

 

Kahden kauden tauon jälkeen Korisliigaan palannut Honka riemastutti runsaslukuista espoolaisyleisöä tasapainoisella puolustuspään esityksellään. Honka haki liigakauden avauspelissään selkeän 76–59 (44–26)-voiton Lapuan Korikobrista.

 

Kahdesta joukkueesta Korikobrat oli joukkuekonseptiltaan selvästi keskeneräisempi, ja Honka onnistui riisumaan lapualaiset aseista avauspuoliskolla lähes täydellisesti. Vaikka Kobratkin puolusti kohtuullisesti, rynni ensiksi kuumakätinen Ronnie Clark 16 pistettä ensimmäiseen 15 minuuttiin ja liigatulokas Anton Odabasi vielä yhdeksän pistettä taukoa edeltäneellä viisiminuuttisella.

 

Toisella puoliajalla Kobrat eivät päässeet 11 pistettä lähemmäs.

 

Viisi kolmosta pussittanut Ronnie Clark (21/8), tupla-tuplan taituroinut Jaran Burrows (14/10) sekä huikaisevan liigadebyytin tehnyt Anton Odabasi (13/3) olivat voittajien parhaat. Pelinrakentaja Anthony Tucker (13/3) upotti kaikki pelitilanneheittonsa.

 

Lapualaisista Brad Reese (14/5) ja Jussi Turja (12/6) säkittivät kaksinumeroiset pisteet ja Frank Holmes (2/10) kunnostautui levypallopelissä.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia