Anton Odabasi

206 cm / 100 kg
Syntynyt 1995


Uutisia henkilöstä Anton Odabasi

19.7.2019 11:27 Susijengi

Anton Odabasi päättää ammattilaisuransa: ”Kiitos kaikesta koripallolle”

Viime vuodet Turkissa pelannut ja pelikaudella 2018-19 välivuotta viettänyt Tapiolan Hongan kasvatti Anton Odabasi, 23, ilmoittaa päättävänsä koripallouransa henkilökohtaisista syistä. Suomen juniorimaajoukkueiden huippuihin lukeutunut 206-senttinen Odabasi pelasi uransa aikana Suomessa ja Turkissa.

30.8.2018 19:53 Susijengi

Susijengin tusina Latviaa vastaan nimetty – "Nuori osasto on esiintynyt ennakkoluulottomasti"

Espoo Metro Areenan parketilla nähdään perjantai-iltana silmäys Susijengin tulevaisuuteen. Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti neljä maajoukkuedebytanttia ja tukun nuorempaa susikaartia kokoonpanoon syksyn maaotteluavaukseen Latviaa vastaan.

29.5.2018 19:06 Susijengi

Susijengi Viro-maaotteluiden kautta kesän MM-karsintaikkunaan

Kaksi voittoa neljästä MM-karsintaottelustaan hakenut Susijengi kohtaa Viron kahdessa maaottelussa ennen kesän karsintaikkunaa. Päättyneen seurajoukkuekauden myötä Susijengi pääsee karsintoihin ykkösmiehistöllään aina NBA:n tulokasviisikkoon nimetystä Lauri Markkasesta Espanjan liigan pudotuspelejä pelaaviin Petteri Koposeen ja Sasu Saliniin.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

14.5.2018 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Huffin ja Gordonin Frankfurt nappasi kotiedun - Salin tehokkaana

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ryösti kotiedun itselleen Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton, kun taas Matti Nuutisen kausi tuli päätökseen ja Espanjassa Sasu Salin upotti komeasti 16 pistettä.

11.5.2018 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Huffin Frankfurtille komea voitto – Odabasi upotti 20 pistettä Turkissa

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners tasoitti pudotuspelisarjan Bayern Müncheniä vastaan Saksan Bundesliigassa. Jukka Toijalan sekä Matti Nuutisen joukkueet sen sijaan lähtevät viikonlopun otteluihin selkä seinää vasten ja Anton Odabasin vahvat esitykset Turkin liigassa saivat jatkoa.

6.5.2018 10:52 Suomalaiset ulkomailla

Koponen teki tarkkaa työtä Barcelonan voitossa – Odabasi tehokkaana Turkissa

Petteri Koposen vahvat esitykset jatkuivat, kun hän avitti Barcelonan voittoon Andorrasta ja Anton Odabasi oli jälleen tehokkaana Turkin liigassa. Shawn Huff ja Gordon Herbert aloittivat pudotuspelit Saksan Bundesliigassa, kun taas Carl Lindbomin kausi tuli päätökseen Kroatiassa.

Suomalaisvalmentajille voittoja eurokentillä

Suomalaisvalmentajat saivat joukkueensa hyvään iskuun, kun Lassi Tuovi, Jukka Toijala ja Tuomas Iisalo pääsivät maistamaan voittoa. Israelin liigassa Gerald Lee Junior ja Tshekin liigassa Alexander Madsen pääsivät niin ikään juhlimaan tärkeitä voittoja.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

22.2.2018 12:05 Pääjuttu

Susijengi matkustaa Islantiin 14 pelaajan laumana

Helmikuun MM-karsintaikkuna käynnistyy Susijengin osalta perjantaina, jolloin Kiinan MM-kisoihin tähtäävä joukkue kohtaa myöhäisottelussa Reykjavikissa Islannin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on komentanut matkaan 14 pelaajaa. YLE TV2:n suora lähetys MM-karsintaottelusta käynnistyy perjantaina klo 21:35 Suomen aikaa.

16.2.2018 13:30 Pääjuttu

Susijengi helmikuun MM-karsintaikkunaan tutuin kasvoin, Elias Valtonen debytoi maajoukkueessa

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 17 pelaajaa Susijengiin helmikuun karsintaikkunaan pitkällä taipaleella kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja. Vanhojen, tuttujen Susijengi-hahmojen rinnalle Dettmann on nostanut joukkueeseen Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvan HBA-Märskyn Elias Valtosen, 18.

3.2.2018 11:10 Haastattelu

Kapteeni Huff: ”Kiinan MM-kisat on luonteva osa jatkumoa”

Koperin hurmos Slovenian kisoissa, Susijengin fani-ilmiön räjähdysmäinen lisääntyminen Bilbaon MM-kisoissa, koko Suomen yhdistäneet EM-kisat Helsingissä – Susijengi on kokenut kuluvalla vuosikymmenellä ikimuistoiset kisat toisensa perään. Kapteeni Shawn Huff, 33, pitää Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja luontevana jatkumona arvokisaputkelle ja Susijengin tarinalle.

1.2.2018 08:45 Pääjuttu

Susijengin ehdokaslistalla helmikuun MM-karsintaleiritykseen 19 pelaajaa

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on julkaissut 19 pelaajan vahvuisen ehdokaslistan, josta valitaan pelaajat helmikuiseen MM-karsintaleiritykseen. Marraskuun kahdesta MM-karsintaottelusta yhden voittanut Susijengi kohtaa helmikuun karsintaikkunassa Islannin vieraskentällä ja Bulgarian kotonaan Helsingin Jäähallissa.

30.1.2018 Haastattelu

Shawn Huff kantaa suurta vastuuta Saksassa

Susijengin kapteeni Shawn Huff, 33, on kuulunut Saksan Bundesliigassa pelaavan Frankfurt Skylinersin avainpelaajiin läpi kauden. Nuoressa joukkueessa Huff on urakoinut isoja minuutteja ja ollut kokeneena pelaajana johtajan roolissa.

Huff ja Lindbom loistivat lauantaina

Shawn Huff ja Carl Lindbom tuikkivat joukkueidensa tähtinä lauantai-iltana. Huff heitti Saksan Bundesliigassa 16 pistettä ja Lindbom iski Kroatiassa taululle tupla-tuplan.

Koposen Barcelona päätti vuoden murskavoittoon

Petteri Koposen Barcelona lopetti vuotensa komeasti Espanjan liigassa voittamalla selvästi Fuenlabradan. Antto Nikkarinen sen sijaan operoi tehokkaasti Ruotsin liigassa.

Salinin Malaga selvään voittoon Espanjan liigassa

Sasu Salinin Malaga otti tärkeän voiton kaataessaan selvin numeroin vieraskentällä Zaragozan. Muuten suomalaisten joukkueiden voitot olivat kiven alla sunnuntain peleissä, vaikka Roope Ahonen oli jälleen vahvalla pelipäällä.

26.11.2017 21:50 Pääjuttu

Nenonen ja Seppälä Susijengin kokoonpanoon Tshekkiä vastaan

Salon Vilppaan Juho Nenonen ja Kataja Basketin Ilari Seppälä nousevat Susijengin kokoonpanoon maanantai-illan MM-karsintaotteluun Tshekkiä vastaan. Susijengistä sivussa Tshekki-ottelussa ovat Tuukka Kotti ja Antto Nikkarinen. Lapuan Korikobrien kasvatti Seppälä, 24, pelaa maanantaina uransa ensimmäisen miesten maaottelun.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

24.11.2017 22:25 Pääjuttu

Susijengin MM-karsinnat käyntiin trillerivoitolla, Wilson ja Kanervo joukkueen sytyttäjät

Susijengin urakka vuoden 2019 Kiinan MM-kisojen karsinnoissa alkoi joukkueelle jo ominaiseksi tavaksi muodostuneella trillerillä, 80-82 (36-39) -vierasvoitolla Bulgariasta. Jamar Wilson piti päänsä kylmänä Bulgarian loppurutistuksessa ja Antti Kanervo tahditti kolmosillaan Susijengin karkumatkalle, mutta elintärkeän karsintavoiton suurin sankari oli koko joukkue.

Näytä lisää vastaavia