Marshall naulasi Seagullsin sarjakakkoseksi, Salossa mökki täynnä ja sarjan häntäpäässä liikehdintää

24.1.2018 Korisliigan neljän ottelun keskiviikko sisälsi monen tasoista korisviihdettä ympäri Suomen. Helsingissä Seagulls lapioi 92-75 (40-41) –numerot taululle Tampereen Pyrintöä vastaan ja vankisti asemiaan sarjakakkosena. Vilpas löi Espoo Unitedin 97-57 (50-22) likimain täyden Salohallin edessä, Korihait vei jumbokamppailun Kobria vastaan Lapualla 85-83 (37-39) ja BC Nokia niputti Kouvot kotonaan numeroin 86-83 (42-35).

Tuukka Kotti oli lokkilauman puolustuksen selkäranka kun Seagulls kaatoi sarjakolmosen Pyrinnön.

Juan Pattillo oli ottelun ykköstähti kun Korihait päihitti Kobrat ja nousi pois sarjataulukon jumbosijalta.

Eldar Skamo ja BC Nokia johtivat Kouvoja läpi ottelun, kestäen vierailijoiden päätösjakson kirin matkalla makeaan kotivoittoon. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls repäisi voiton mittaisen hengitysraon sarjataulukon kärkipäässä, kun se kampesi sarjakolmosen Pyrinnön Kisahallissa numeroin 92-75 (40-41). Voiton karkumatkalla Kouvoista, Pyrinnöstä ja Katajasta olevalla Seagullsilla on pelattuna sama määrä otteluita kuin Kouvoilla, yksi ottelu vähemmän kuin Pyrinnöllä ja yksi ottelu enemmän kuin Katajalla.

Kahden pisteen karkumatkalta keskiviikon kamppailun päätösjaksolle lähtenyt Seagulls osoitti taktista kypsyyttä ja toteutti joukkuekonseptiaan pykälän verran vierailijoita tehokkaammin viimeisellä kympillä.

Tuukka Kotin ja Jermaine Marshallin johdolla Seagulls nousi kahdeksan pisteen johtoasemaan jakson avauspuolikkaan aikana ja Michael Caffeyn onnistumiset siivittivät isännät jo ratkaisevaan 12 pisteen johtoon kun pelikellossa oli jäljellä vain puolitoista minuuttia.

- Pyrintö on meille isona joukkueena sarjan pahimpia vastuksia. Saimme lopussa hyvällä liikkeellä peliä haltuumme. Meiltä löytyi myös malttia ja hyvää puolustusta etenkin Antti Niskasen toimesta, hehkutti Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

Heittokättään keskiviikkona ulkoiluttanut Marshalle nakutteli 28 pistettä, kurittaen korisukkaa kuudesti kolmen pisteen kaaren takaa. Kotti (19/8/4 syöttöä) lähenteli tupla-tuplaa ja Caffey heitti isännille 13 pistettä.

Pyrinnön iso mies Brian Asbury toimitti 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan, Antero Lehdon säestäessä 16 pisteellä ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Seagulls - Pyrintö

Vilpas viihdytti Salossa

Korisliigan ylivoimainen sarjakärki Salon Vilpas tarjoili keskiviikkona liitoksistaan pullistelevalle, 2168-päiselle Salohallille yhden kauden vakuuttavimmista voitoista kun se isännöi sarjataulukon yhdeksännellä sijalla majailevaa Espoo Unitedia. Jo avausjaksolla tapahtumien kulun hallintaansa ottanut Vilpas repi tulostaululle 23 pisteen kaulan avauskympin jälkeen, viihdyttäen kotiyleisöään 97-57 (50-22) –ilotulituksella.

Vilppaan hyökkäyspelaaminen sujui ilman Juho Nenosta ja hiljattain joukkueen jättänyttä Johnathan Jordaniakin varsin mallikelpoisesti, isäntien nakuttaessa kakkoset tupaan 56% tarkkuudella ja kolmosetkin vakuuttavalla 52% tarkkuudella (11/21).

Takamies Tobin Carberry heitti 24 ja salolaisten monitoimityökalu Javontae Hawkins 20 pistettä. Teemu Rannikko taikoi tilastolakanalle 9 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä, väkivahvan sentteri Aaron Jonesin tilastoidessa aikuisen miehen tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla, pyyhkien ohimennen myös 2 torjuntaa ja repien 2 riistoa.

Kokenut takamies Jeb Ivey heitti 16 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä, Jervon Pressleyn tilastoidessa 12 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan vierailijoille.

Ottelutilastot: Vilpas - EU

Korihait jätti jumbosijan taakseen

Uudenkaupungin Korihait ja Lapuan Kobrat vastasivat kenties koko kierroksen etukäteen mielenkiintoisimmasta ottelusta, kun sarjataulukon häntäpään sijoja hallitsevat joukkueet kohtasivat Lapuan urheilutalolla. Nousujohteisia otteita uuden päävalmentajansa Damion Dantzlerin kanssa esittänyt hailauma venyi lopulta tärkeään 85-83 (37-39) –vierasvoittoon, jättäen sarjataulukon jumbosijan Kobrien haltuun.

Korihait näytti jo karkaavan kohti varmaa voittoa, kun Korihait jälleen 8 pisteen karkumatkalle lähettänyt Teemu Sulosen kolmonen näytti hiljentäneen isäntien kirin päätösjakson puolivälin tienoilla. Kobrat jatkoi kuitenkin raivoisaa taistelua ja takamies Stephen Croonella oli mahdollisuus tasoittaa ottelu vapaaheittoviivalta päätösminuutin alkusekunneilla.

Croone osui kuitenkin vain toisen vapaaheitoistaan ja Korihait säilyttivät johtoasemansa. Kumpikaan joukkue ei tämän jälkeen saanut sihtiä kohdalleen kentältä, ja kun Korihaiden puolustus piti Kobrat myös poissa vapaaheittoviivalta, kirjattiin ottelun loppulukemat lopulta Justus Kilpisen onnistuneen vapaaheiton myötä numeroihin 85-83 haiparven hyväksi.

- Kova ottelu, kuten etukäteen ajattelinkin. Olen todella ylpeä pelaajistani, jotka hoitivat homman lopussa kotiin, iloitsi Korihaiden päävalmentaja Damion Dantzler.

Korihaiden energinen sisäpelaaja Juan Pattillo oli ottelun hahmo, miehen rouhiessa parketilla vajaat 37 minuuttia ja kirjauttaen tililleen 31 pistettä, 11 levypalloa, 3 syöttöä ja yhden riiston. Sean O’Brien tilastoi niin ikään tupla-tuplan 16 pisteellä, 10 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä ja Sulonen säkitti 14 pistettä.

Kobrien riveistä kovinta jälkeä tekivät 26 pistettä nakuttanut sisäpelaaja Christopher Ortiz ja 18 pistetta säkittänyt sekä 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Jussi Turja.

Ottelutilastot: Kobrat - Korihait

BC Nokia johti alusta loppuun

BC Nokia otti toisen perättäisen voittonsa, kun se sai vieraakseen sarjavitosen Kouvolan Kouvot keskiviikon liigakierroksella. Näätäpaidat tulivat otteluun terävällä jalalla, kotijoukkueen ottaessa jo avauskympillä haltuunsa johtoaseman jota se piti hallussaan aina päätössummeriin asti 86-83 (42-35) –kotivoitossa.

Päätöskympillä Kouvot tuli vielä 12 pisteen takamatkalta vain pisteen päähän isännistä kahteen otteeseen, jälkimmäisen tapahtuessa vain 22 sekuntia ennen päätössummeria takamies Tuomas Hirvosen korilla. BC Nokian puolustus onnistui pitämään Kouvojen hyökkäyksen aisoissa ottelun ratkaisuhetkien aikana ja sentteri Dragan Labovicin sekä takamies Devoe Josephin vapaaheitot venyttivät kotivoiton lopulta kolmeen pisteeseen.

Takamies Joseph oli isäntien pisteykkönen 21 pisteellä, miehen kirjauttaessa tililleen myös 4 levypalloa ja yhtä monta koriin johtanutta syöttöä. Sentteri Labovic (16/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta ja miehen etukentän partneri Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä, toimittaen 15 pistettä, 5 levypalloa ja yhden torjunnan.

Ilman sentteri Thomas Gipsonia pelanneen Kouvojen Ville Kaunisto postitti 20 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan, Jamie Skeenin (23/9) toimiessa vierailijoiden pistekärkenä. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Wayne Bernard (19).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kouvot
 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia