Markkaselle tuplatupla Arizonan voitossa

17.2.2017 Muutaman keskiarvoa heikomman ottelun jälkeen Arizonan Lauri Markkanen palasi tasolleen ja tehtaili tupatuplan 19 pistettä ja 11 levypalloa, kun Arizonan yliopisto voitti Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Washinton Staten 78-59 (40-31).

Lauri Markkanen oli jälleen tehokkaana Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Arizona oli vielä ensimmäisellä puoliajalla takana, mutta 16-6-runi veti ”Wildcatsin” yhdeksän pisteen johtoon tauolle. Toinen puoliaika olikin Arizonan, joka heitti kolmosensa 5/6 ja pakotti Washington Staten 12 menetykseen.

Markkanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 20 pistettä heittäneen Parker Jackson-Cartwrightin takana. 19 pisteen ja 11 levypallon, joista 6 hyökkäyspäässä, lisäksi Markkanen jakoi kaksi syöttöä sekä riisti ja torjui kerran 33 minuutissa.

Arizonalla on nyt takanaan 27 ottelua, joista ”Wildcats” on voittanut 24. Konferenssissaan Pac-12:sta Arizona on voittanut neljästätoista ottelusta kolmetoista.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Alex Murphyn Northeastern hävisi niukasti UNCW:lle 66-65 (39-19). Hurjasti toisella puoliajalla voittotaisteluun noussut Northeastern jäi ilman palkintoa, kun UNCW varmisti voittonsa vapaaheittoviivalta.

Murphy urakoi parketilla peräti 37 minuuttia heittäen 13 pistettä ja kahmien 7 levypalloa.

Fiifi Aidoon Grand Canyon nappasi taisteluvoiton Seattle Universitystä 61-58 (38-30). Aidoo sai peliaikaa 12 minuuttia, joiden aikana hän kirjautti 4 pistettä ja yhden levypallon.

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto hävisi selkein numeroin toista puoliaikaa dominoinneelle Gonzagalle 61-96 (35-42). Raitanen heitti 2 pistettä, repi 3 levypalloa ja jakoi yhden syötön 20 peliminuutissa.

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat George Washingtonin kotikentällään 63-74 (34-37). Michelsen heitti 2 pistettä ja haki 3 levypalloa viidessä minuutissa.

Joonas Tahvanaisen Utah Valley kärsi tappion CSU Bakersfieldille 80-71 (38-26). Tahvanainen ansaitsi kuusi minuuttia, joiden aikana hän heitti 2 pistettä vapaaheittoviivalta ja jakoi yhden syötön.

Henkilöt

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.