Maccabi kesti Koposen Himkin piinassa

14.3.2013 Petteri Koposen BC Himkin matka Euroliigan kahdeksan parhaan joukkoon mutkistui torstai-iltana, kun selkä seinää vasten pelannut Maccabi Tel Aviv haki venäläisvieraistaan 80–79 (36–40)-kotivoiton. Himki, Maccabi ja Caja Laboral Vitoria kamppailevat nyt tasapisteissä Euroliigan jatkolohko F:n viimeisestä puolivälieräpaikasta.

Petteri Koposen Himki pelaa seuraavat kaksi Euroliigan otteluaan kotikentällään. Kuva: Tytti Nuoramo.

Molemmat joukkueet esittivät avauspuoliskolla kylmän viileää kaukoheittopeliä ja laittoivat korisukat laulamaan hyvin tarkkuuksin. Himki sai kuitenkin ennen taukoa pelistä hienoisen yliotteen dominoimalla levypallopeliä ja siten ottelun tempoa.

Kolmannesta jaksosta alkaen Tel Avivin Nokia Arenan 11 060-henkinen kotiyleisö sai kuitenkin syytä lauluun, kun Korisliigassakin pelannut Maccabi-virtuoosi Ricky Hickman (30/2) aloitti pistetehtailunsa. Hickmanin ja Devin Smithin (16/7) johtaman Maccabin heittopeli alkoi kulkea ottelun ensimmäisen puolentoista jakson malliin samalla, kun Maccabi sai Zoran Planinicin (13/3/9 syöttöä) sitomisen myötä Himkin pelinjohdon raiteiltaan.

Himki johti ottelua vajaat kolme minuuttia ennen loppua numeroissa 72–73. Hickmanin tasoitettua pelin vapaaheittoviivalta upottivat Hickman ja David Logan (7/1) vaikeilla koreilla kotijoukkueen neljän pisteen johtoon, ja Hickman kasvatti eron kuuteen vapaaheittoviivalta.

Kelvin Rivers ja Paul Davis osuivat vielä lopussa kaukaa, mutta Maccabi haki kotikentältään lopulta pisteen voiton.

Maanantaina 16 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä VTB-liigan ottelussa ukrainalaista Azovmashia vastaan viimeistellyt Petteri Koponen pelasi torstaina seitsemän minuuttia pelinrakentajan roolissa keräten tililleen yhden korisyötön.

Tilanne Euroliigan jatkolohko F:ssa on kutkuttavan jännittävä, kun jatkosarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Yhdeksän voiton FC Barcelona on varmistanut jatkopaikkansa, ja kakkossijasta taistelevat tällä hetkellä seitsemän voiton Montepaschi Siena ja Olympiakos. Himki, Maccabi ja Caja Laboral Vitoria ovat nyt tasapisteissä kuudella voitollaan.

Himki kohtaa ensi viikolla kotonaan pudotuspelipaikalle jo hyvästit jättäneen Fenerbahcen ja siitä viikon päästä elintärkeässä ottelussa Vitorian. Himkin jatkosarjaurakka päättyy 4. huhtikuuta hallitsevan Euroliigan mestarin Olympiakosin kotikentällä.

Maccabi Electra Tel Aviv – BC Himki 80-79 (19-18, 36-40, 60-56)

Maccabi: Ricky Hickman 30/2, Devin Smith 16/7, Shawn James 9/4/5 blokkia, David Logan 7/1, Yogev Ohayon 6/3/6 syöttöä.
Himki: Vitali Fridzon 16/0, Paul Davis 13/9/2 blokkia, Zoran Planinic 13/3/9 syöttöä, Kelvin Rivers 11/3.

P.Koponen: Minuutit 7, Pisteet 0 (2p 0-1), Syötöt 1.

6.5.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sivusi Ranskan ennätystä

Paris Basketballin voittoputki venyi jo 24 ottelun mittaiseksi viikonloppuna ja se sivuaa samalla Ranskan ennätystä. Sloveniassa Perttu Blomgren aloitti pudotuspelit vahvasti.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.