Lehtorannat ja Vanttaja jatkavat Karhussa, Koskimies mukaan valmennustiimiin

12.5.2017 Kauhajoen Karhu on solminut jatkosopimukset Juho Lehtorannan, Samuli Vanttajan ja Joonas Lehtorannan kanssa. Jussi Laakson apuvalmentajana nähdään tulevalla kaudella Janne Koskimies.

Päättynyt kausi oli 28-vuotiaalle Juho Lehtorannalle tilastollisesti uran paras.

210-senttinen Samuli Vanttaja aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Kauhajoella.

Debyyttikaudellaan oranssipaidoissa Lehtoranta, 23, pelasi 47 ottelua tehoilla 6,3/2/2,3. Kuvat: Ville Vuorinen

Lehtorantojen sekä Koskimiehen sopimukset ovat yksivuotisia, Vanttajan sopimus sisältää option myös kaudesta 2018 – 2019.

Juho Lehtoranta pelasi päättyvällä kaudella Karhussa 41 ottelua kirjaten 7,5 pistettä, 3,6 levypalloa ja 1,4 syöttöä ottelua kohden. Tilastollisesti kausi oli KTP-kasvatille uran paras. Aiemmin KTP:tä ja Kataja Basketia edustanut Lehtoranta, 28, aloittaa syksyllä neljännen kautensa Karhun paidassa.

Samuli Vanttaja tilastoi kauden 47 pelaamassaan ottelussa tehot 6,6/4,1. Oulun NMKY:n kasvatti on pelannut Korisliigassa 10 kaudella, Hongan, Kouvojen, KTP:n ja Karhun riveissä. Nyt Vanttajalla, 26, alkaa Karhussa kolmas kausi.

Kausi 2017 – 2018 tulee olemaan Joonas Lehtorannan toinen kausi Karhussa. Debyyttikaudellaan oranssipaidoissa Lehtoranta, 23, pelasi 47 ottelua tehoilla 6,3/2/2,3. Joonas on KTP:n kasvatti ja pelannut Karhussa sekä KTP:ssä yhteensä 262 Korisliigaottelua.

Tavoitteena aiempaa vauhdikkaampaa koripalloa pelaava joukkue

Karhun päävalmentajaksi nousee tulevalla kaudella aiemmin apuvalmentajana toiminut Jussi Laakso. Hän saa aisaparikseen juuri 29 vuotta täyttäneen Janne Koskimies. Koskimiehen sopimus on yksivuotinen.

– Jo nyt joukkueen tulevaisuuden suunnittelu on edennyt mahtavasti. Saamme tänne (Jannen myötä) energisen ammattilaisen, joka omalla ammattitaidollaan ja kokemuspohjallaan mahdollistaa toimintatapojen uudistamisen joukkueen päivittäiseen tekemiseen, Laakso kertoo seuran tiedotteessa.

Vuonna 2013 huippukoripallovalmentajatutkinto HKVT:n suorittanut Koskimies on valmentanut aiemmin Turussa ja Ruotsissa. Vuosina 2013-16 Koskimies vastasi Solna Branten kehitysjoukkueen valmentamisesta sekä 16–19 vuotiaista nuorista. Valmennuskoulutuksen ohella Koskimies on erikoistunut fysiikkavalmennukseen, joka on lähellä hänen sydäntä.

– Kolme vuotta Solnassa olivat todella hieno kokemus, mutta myös henkisesti raskaita talousvaikeuksien ja seuran ympärillä olleen negatiivisen julkisuuden vuoksi. Kuluvan kauden aikana minulla oli ensin syksyllä hyvää aikaa vähän vetää happea ja sen jälkeen keväällä vietin noin puolitoista kuukautta Espanjassa seuraten Real Madridin ja Unicaja Malagan joukkueiden harjoituksia ja otteluita. Nyt tuntuukin todella mukavalta päästä taas käsiksi päivittäiseen valmentamiseen, Koskimies kertoo.

Karhulla on koossa pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Juho Lehtorannan, Samuli Vanttajan ja Joonas Lehtorannan kanssa. Valmennuskaksikko Jussi Laakso ja Janne Koskimies jatkavat pelaajatilanteen kartoittamista, sekä kotimaisten että ulkomaisten pelaajien parissa.

– Pyrkimyksenämme on, että Kauhajoella nähdään ensi kaudella urheilullinen ja aiempaa vauhdikkaampaa koripalloa pelaava joukkue. Tämän täytyy tietysti näkyä kaikessa harjoittelun suunnittelusta uusien pelaajien rekrytointiin, Koskimies painottaa.

Lisätiedot: Juho Lehtoranta
Lisätiedot: Samuli Vanttaja
Lisätiedot: Joonas Lehtoranta
 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia