Latautunut Karhu jauhoi Katajan kidassaan, tasoitti välierävoitot

6.5.2015 Kauhajoen Karhu otti opikseen maanantai-illan virheistään ja jauhoi Kataja Basketin kidassaan tasapainoisella joukkue-esityksellä keskiviikkona kotikentällään. Hirmupelin pelanneen Devonne Gilesin johdattama Karhu dominoi molempia kenttäpäätyjä ja tasoitti välieräsarjan 85–68 (46–34)-voitollaan.

Karhun ja Katajan neljäs välieräottelu oli Devonne Gilesin heiniä.

Niko Mattila pimensi Teemu Rannikon puolustuspäässä.

Jesse Niemi ansaitsi Katajan pelaajista puhtaat paperit. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Erkki Hautaviita.

Kauhajokiset olivat keskiviikkona puolustuspäässä ruostumatonta terästä.

Devonne Gilesin ja Gregory Manganon lihamuuri pakotti joensuulaiset kauaksi korista, ja Niko Mattila otti puolustuspäässä pihteihinsä Teemu Rannikon, joka onnistui koko ottelussa vain yhden kerran pelitilanneheitossa.

Karhu nousi ensimmäistä kertaa kymmenen pisteen johtoon kolmisen minuuttia ennen taukovihellystä. Pelin jälkipuoliskolla pohjanmaalaiset eivät antaneet Katajalle edes näennäisiä mahdollisuuksia nousta otteluun mukaan.

Karhun peli-ilme kulminoitui sentterijässikkä Devonne Gilesiin (20/19/4 syöttöä), joka teki korin läheisyydessä mitä tahtoi. Kolmessa aiemmassa välieräkohtaamisessa jäässä ollut Jermont Horton (20/1) hehkui peli-iloa löydettyään viimein jyväänsä ja Bojan Sarcevic (10/7/4 syöttöä/3 riistoa) nautti silminnähden saatuaan hyökkäyspäässä lisätilaa pallollisen peliin.

– Olimme puolustuspäässä nyt hyviä. Niko (Mattila) teki loistavaa duunia Rannikon kanssa ja saimme siihen apua koko joukkueelta, tyytyväinen Karhu-koutsi Sami Toiviainen sommitteli.

– Hyökkäyspäässä saimme pallon Gilesille riittävän syvälle ja Bojan sai nyt pienten muutosten jälkeen hieman enemmän tilaa pallolliseen peliin. Myös Horton paransi selvästi tähän peliin.

Ihmemies Giles

Erityishuomionsa Toiviainen jakoi ensimmäistä kauttaan lakeuksilla pelaavalle 205-senttiselle Gilesille, joka vei Katajan korinaluskollegojaan pelin jokaisella osa-alueella mielin määrin.

– Noin 30 minuuttia peliaikaa, 20 pistettä ja 19 levypalloa. Ei mies kovin huonossa kunnossa ole, Toiviainen sanaili.

Kun Karhu sai puristettua joensuulaishyökkäyksestä energian ja liikkeen pois, Kataja kuihtui hyppyheittojoukkueeksi, joka sai upotettua pallot naruihin välttävin prosentein (pelitilanneheitot 36,8%). Ainoa puhtaat paperit illan esityksestään saava joensuulaispelaaja oli hyvää välieräsarjaa pelaava Jesse Niemi (15/1).

– Molempien joukkueiden pitää nyt tehdä pieniä viilauksia, jotta voitto tulee perjantaina. Me lähdemme nyt palauttelemaan kaikin mahdollisin tavoin ja valmistautumaan viidenteen peliin, päätti Toiviainen.

Joensuussa ei paniikkia

Vaikka Karhu oli vakuuttava ja läksynsä lukenut joukkue keskiviikkona, Kataja Basketin leirissä ei hätäilty turhia.

– Tiesimme, että tämä on kova ja vaikea paikka katkaista sarja, Kataja-valmentaja Pekka Salminen viittasi kovaääniseen, 900-päiseen pohjanmaalaisyleisöön.

– Karhu teki koko joukkueella kovaa duunia Teemu Rannikon puolustamisessa. Karhu sai 29 vaparia ja voitti levypallot. Me olimme pehmeitä ja koko ajan askeleen tai kaksi perässä. Nauhalta pitää tutkia syy siihen, miksi olimme jäljessä.

Ratkaiseva, viides välieräottelu pelataan Joensuussa perjantaina 8.5.

– Ylihuomenna katsomme, kuka on kuka. Meidän pitää muuttaa pallon puolustamista ja korjata pieniä asioita, niin tämä kääntyy kyllä, Salminen sivalsi.

Lisätietoja: Karhu – Kataja
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia