KTP kaatoi Hongan

2.3.2011 Korisliigassa kakkosena oleva KTP-Basket kaatoi keskiviikon kotipelissään Espoon Hongan 81-73 (42-31). Päivän toinen voitto lähti Salosta kohti Joensuusta, kun Kataja haki tv-pelissä voiton Vilppaasta.

Jeb Ivey ja KTP hallitsivat Honkaa vastaan.

Antti Kanervo heitti 20 pistettä Katajan hakiessa voiton Salosta. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Honka ei johtanut Kotkassa missään vaiheessa, mutta tasoitti 14 pisteeseen kasvaneen kotijohdon kolmannen jakson lopulla 53-53 -lukemiin. KTP palautti johtonsa vietyään seuraavat minuutit 17-3. Viimeisellä minuutilla Honka nousi vielä viiden pisteen päähän.

Jeb Ivey heitti KTP:lle 22 pistettä ja Sefton Barrett 20.

John Williamson teki Hongalle 20 ja Jukka Matinen 17 pistettä. Corey Belser keräsi 15 pisteen lisäksi 16 levypalloa.

Tappio oli Hongalle neljäs viidessä viime ottelussa.

Katajalle helppo voitto Salosta

KTP:n kakkossijaa sarjataulukossa yhden voiton päässä vaaniva Joensuun Kataja haki helpon voiton Salosta, jossa se kaatoi Vilppaan 102-78 (50-42).

Vilpas voitti niukasti ensimmäisen jakson, mutta jäi toisella takaa-ajajaksi ja hävisi kolmannen jakson 33-14. Näin Katajan johto kasvoi jo ratkaisevasti 27 pisteeseen.

Kataja vei levypallot ylivoimaisesti 45-28 ja upotti kymmenen kolmen pisteen koria kovalla 53 prosentin teholla. Vilpaskin osui hyvin kotikoreihin kaaren takaa heitettyään myös kymmenen kolmosta 42 prosentin tarkkuudella.

Katajan tehoparin muodostivat takamiehet Antti Kanervo 20:llä ja Petri Vrtanen 17 pisteellä.
Vilppaasta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Roope Ahonen 21:llä ja Nick Okorie 17 pisteellä. Nichaeus Doaks keräsi 15 levypalloa.

Vilpas pelaa runkosarjan loppuun vain kahdella ulkomaalaispelaajalla, kun seura purki sopimuksen tammikuussa Saloon tulleen Ronald Douglasin kanssa. Douglas siirtyi I divisioonasta nousua tavoittelevan Forssan Koripoikien kokoonpanoon.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga