Kouvot taisteli puolustusvoiton – Karhulle kauden kymmenes voitto

9.12.2017 Korisliigan lauantaikierroksella kamppailtiin kolme ottelua. Kouvolan Kouvot piti pintansa kotiluolassaan BC Nokiaa vastaan lukemin 83–79. Kauhajoen Karhu Basket päihitti niin ikään kotona Katajan jättinumeroin 105–73 ja Espoo United kellisti Lapuan Kobrat niin ikään isoin luvuin 105–86.

Kouvojen Ville Kaunisto pussitti lauantaina 25 pistettä ja lisäsi tupla-tuplaan 13 levypalloa. Kuva: Matti Koskinen

Marcus Allen oli lauantaina vireessä 32 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvot puolusti kauden 11. voittonsa kuluvan kauden Korisliigassa kun kouvolalaisryhmä päihitti BC Nokian kotiparketilla luvuin 83–79 (48–48). Tasaisesti sujunut ottelu ratkaistiin vasta kalkkiviivoilla kun Kouvot onnistui pitämään näätäpaidat pisteittä viimeisillä sekunneilla.

 

Ottelu alkoi vieraiden rynnistyksellä. Nokia pussitti tasaisesti hyppyheittoja, eikä Kouvot saanut hyökkäyspeliään vielä alkumetreillä kuntoon. Kolmannella jaksolla Kouvot alkoi näytellä isännän elkeitä. Hyvin upotetut vapaaheitot pitivät joukkuetta pinnalla ja päätösjakso mentiin trillerikäyntiä kunnes Wayne Bernard ratkaisi lopputuloksen vapaaheitoillaan.

 

Kouvojen tehopelaaja oli lauantaina Ville Kaunisto (25/13/2). Myös Wayne Bernard (22/3/2) pelasi pirteää heittopeliä Kouvojen kotimaisen rosterin yskähdellessä. BC Nokian Dragan Labovic (26/8/5) oli lähes pitelemätön korin alla.

Kouvojen Jamie Skeen (16/5/1) piti pelin intensiteettiä korkealaatuisena.
– Tämä oli korkean intensiteetin peli. Vastustaja pelasi hyvin, kuten mekin. Missasimme kuitenkin paljon vapaita heittoja. Olimme onnekkaampia lopussa ja voitimme pelin. Alussa tuntui, että Nokia ei heitä mitään ohi.
Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen näki että konseptin viilaaminen aiheutti joukkueelle vaikeuksia.
– Meidän nykyinen konsepti on sellainen, että joskus on vaikeaa tehdä stoppeja ja meidän pitää vaan tehdä pisteitä tiettyjä joukkueita vastaan. Tänään yritimme muuttaa vähän meidän konseptia. Viilasimme nelospaikan palloskriinipuolustusta ja menimme aivan sekaisin. Emme osanneet myöskään puolustaa enää vitospaikan pelajaa ja tämän lisäksi Nokia laittoi vielä kolmoset sisään 5/5. Ensimmäisen kympillä koutsasin pelaajia ja kolmella viimeisellä kympillä koutsasin ihmisiä. Meidän joukkue pelaa hyvin, kun heitä ei häiritse liikaa ottelun aikana.

 

Ottelutilastot: Kouvot–BC Nokia 

 

Karhu Basket väkevä kotihallissa

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina todella tasokkaan ottelun kotihallissaan ottelussa Kataja Basketia vastaan. Karhu piti sarjapisteet kotonaan isoilla voittolukemilla 105–73 (54–26). Voitto oli Karhulle kauden kymmenes.

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina väkeävää sankaripalloa. Joukkue piti toisella neljänneksellä Kataja Basketin yhdeksässä pisteessä eikä takkuillut hyökkäyspelissään millään jaksolla. Tauon jälkeen Kataja heräsi taisteluun, mutta Karhun hyvän kotivireen ansiosta takaa-ajo ei onnistunut.

 

Karhun Marcus Allen urakoi lauantaina 32 pistettä ja 7 levypalloa. Rene Rougeau säesti peliä 20 pisteellä ja 9 levypallolla. Lisäksi mies jakoi 8 syöttöä. Myös Stephen Maxwellin (21/7) pelivire oli korkealla. Kataja Basketin riveistä Emil Djeen (13/8) ja Wesley Saunders (13/7/2) hyökkäsivät ärhäkästi.

Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies näki, että temmon lisääminen peliin onnistui lauantaina.
– Halusimme tänään lisätä pelaamiseen tempoa, sillä olemme ehkä olleet hieman hitaita Manganon saapumisen jälkeen. Ja mielestäni siinä onnistuimmekin. Ennen peliä kuulimme, että Pitts sekä Seppälä ovat poissa, joten päätimme keskittyä vain omaan pelaamiseen. Koska Katajalla oli sivussa miehiä ja heillä oli alla raskasta matkustelua, niin tämä peli ei kerro mitään joukkueiden voimasuhteista. Olen tyytyväinen voittoon, meidän nopeampaan pelitempoon ja siihen, että syötöillä maltoimme hakea hyvät tekopaikat.

 

Ottelutilastot: Karhu Basket–Kataja

 

Espoo Unitedilla vahva koti-ilta

 

Sarjanousija Espoo United iski täsmälleen samat pistelukemat kuin Karhu Basket voittamalla lauantaina Lapuan Kobrat numeroin 105–86 (42–39). United nousi kotivoiton myötä yhdeksän voiton klubiin Tampereen Pyrinnön kanssa. Kobrille tappio oli kauden 11.


Todella tasaisen avauspuolikkaan jälkeen, United otti ohjat Tapiolan urheiluhallissa. Omar Calhoun ja Okko Järvi aloittivat tasaisen pistetykityksen, Kobrien heittovireen ailahdellessa. Päätösjaksolla Jervon Pressleyn donkit ja Ville Wuorenjuuren kolmosvire oli myrkkyä vastustajan takaa-ajopyrkimyksille.

 

Espoo Unitedin Omar Calhounin (24/8/2), Jervon Pressley (22/17/1) sekä Jouko Järvisen (17/4/4) vahva heittopäivä toimivat voiton avaimina. Kobrien riveistä onnistujiin lukeutuivat 33 pistettä ja 6 levypalloa tilastoinut Christopher Ortiz sekä Stephen Croone (21/7/3/3 riistoa).

Espoo Unitedin valmentaja Ville Neva oli tyytyväinen joukkueen esitykseen menetystilastosta huolimatta.

– Jos pystytään 27 menetyksestä huolimatta tekemään 105 pistettä ja voittamaan ottelu, kertoo se siitä että meidän hyökkäyksen tehokkuus on puolustusta edellä. Puolustusmielisyys on siis meille edelleen tärkeä keskittymisen kohde. Kaikki kunnia Kobrien hyvälle prässille, se tuotti meille haasteita kuten tilastosta voi nähdä.

 

Ottelutilastot: Espoo UTD–Kobrat 
 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia