Kouvot pelastautui täpärästi viime hetkellä – Korisliigassa vierasjoukkueiden ilta

30.10.2021 19:04 Kolmen ottelun kierroksella miesten Korisliigassa voittajiksi selvisivät Kouvot, Kobrat ja Lahti Basketball.

Hannes Pöllä tykitti 14 pistettä Kouvojen täpärässä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait kävi jo millien päässä tappioputkensa katkaisemisesta, mutta Kouvot nousi takaa-ajoasemasta ja vei pisteet mukanaan. Uudessakaupungissa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen niukkaan 76–78-tappioon.

Voittajajoukkueen pistetykki ottelussa oli Isiah Osborne, joka pudotteli 21 pistettä ja kahmi viisi levypalloa. Kovia otteitaan esitteli myös kotimainen korinalusjyrä Hannes Pöllä, jolle merkittiin 14 pistettä. Pelinjohtaja ja kapteeni Tuomas Hirvonen tuli peliin poikkeuksellisesti penkiltä ja sai aikaan seitsemän pistettä.

– Pallo olisi voinut pomppia ihan kummalle vain. Täältä Uudestakaupungista ei ole ikinä helppo taistella voittoa. Itselläni menivät heitot ohi, mutta pystyin muilla tavoin auttamaan joukkuetta. Puolustusta haluaisin yhä parantaa, totesi Hirvonen Ruudun haastattelussa.

Korihaiden kovin korintekijä ottelussa oli Unique Mclean, jolle merkittiin 19.

Ottelutilastot

Vierasjoukkueiden ilta

Vieraat veivät pisteet mukanaan myös illan kahdessa muussa ottelussa. Bisons Loimaan ja Kobrien kohtaamisessa kotijoukkue Bisons kärsi tappion luvuin 64–72.

Kobrien ehdoton pistekuningas parketilla oli tavanomaiseen tapaan Christian Lutete IV, joka keräili 24 pistettä ja viisi levypalloa. Täysin varjoon ei silti jäänyt joukkuetoveri Andre Wesson Jr:kaan, joka osui 18 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.

Bisonsin puolella leijonanosan hyökkäyspään ratkaisuista otti Zach Thomas, jolle merkittiin 21 pistettä ja erittäin vakuuttavat 14 levypalloa.

Ottelutilastot

Ryöstöretkellä kävi myös vajaamiehinen Lahti Basketball. Tampereen Pyrintö taipui kotonaan luvuin 90–100.

Voiton pääarkkitehtina nähtiin kaudella erinomaisesti pelannut Ricky Waxlax, joka keräsi nimiinsä tällä kertaa 26 pistettä ja osui kaaren takaa viisi kertaa seitsemästä. Yhtä lailla loistavaa työtä nähtiin myös Arttu Saarijärveltä ja Erik Sajantilalta. Saarijärvi keräsi 23 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä, kun taas Sajantila hoiteli 19 pistettä ja vastaavat kuusi syöttöä.

Pyrinnön puolella kampoihin laittoivat erityisesti Shaquille Keith ja Topias Palmi. Keithille merkittiin 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Palmi nappasi tililleen 21 pistettä.

– Lahti pelasi aika monta pykälää kovempaa kuin me. Eiliset reenit eivät olleet niin hyvät kuin mitä olisi toivonut, ja niiden vaikutus näkyi tänään. Lahti sai meidät pelaamaan epämukavuusalueella koko ajan, totesi Palmi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia