Kouvot nousi voittoon, varmisti sarjapaikkansa

17.3.2007 Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kouvot otti lauantaina tärkeän kotivoiton. Mestaruutta puolustava Lappeenrannan NMKY kaatui Mansikka-ahon jännitysnäytelmässä 63-62 (35-33). Voitollaan Kouvot pysyi mukana pudotuspelikisassa, mutta varmisti myös sarjapaikkansa.

Välillä jo yli 10 pisteen takaa-ajoasemaan jäänyt kotijoukkue nousi voittoon vasta aivan loppuhetkillä. Tuomas Iisalon kolmonen puoli minuuttia ennen pelin päätösvihellystä käänsi Kouvot 60-62-tilanteesta johtoon eikä Namika onnistunut enää hyökkäyksessään.

Ratkaisukorin heittänyt Iisalo oli samalla myös Kouvojen tehokkain 17 pisteellään. Lappeenrantalaisten korkeimpaan pistemäärään riittivät Michael Cuffeen 13 pinnaa.

Kouvoilla on neljän pisteen etumatka takaa tuleviin Tampereen Pyrintöön ja UU-Korihaihin, kun kaksi sarjakierrosta on jäljellä. Kouvot on voittanut molempia vastaan kauden keskinäiset ottelut 3-1, joten se pysyy edellä, vaikka jompikumpi tasapisteisiin Kouvojen kanssa vielä ennättäisikin.

Componentalle tärkeät pisteet

Sarjanousija Team Componenta katkaisi lauantaina Tarmon kolmen ottelun voittoputken. Porvoolaisten tappiolukemat Karkkilassa kirjattiin 89-83 (45-43).

Tarmo ahdisteli Componentaa tiukasti loppuun saakka, mutta viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva kotijoukkue piti täpärästi johtoasemansa. Voitollaan karkkilalaiset kuroivat eron Tarmoon kahteen pisteeseen, joten runkosarjan seitsemäs sijakin on vielä mahdollinen.

Voittajajoukkueen ykkönen oli 26 pistettä lingonnut Chris Davis. Marcus Jackson napsi vuorostaan muhkeat 17 levypalloa. Tarmon paras oli Nick Dewitz (25/9).

Pussihukat yllätti Lahden

Korisliigan jumbosijalle jäävä Pussihukat sai kunnian vastata lauantain suurimmasta yllätyksestä. Puolivälierien kotiedusta kamppaileva Namika Lahti karahti Vantaalla 101-80 (55-49) -tappioon.

PuHu otti johtoasemansa jo ensimmäisellä neljänneksellä ja piti sen loppuun saakka. Lopullisesti lahtelaiset putosivat kuitenkin kyydistä vasta viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka kotijoukkue voitti 27-14.

Pussihukkien voiton ase oli Lahtea tarkempi heittopeli. Korkeimman pistemäärän pussitti Willie Mitchell (30/8). Vieraspelaajista viisi pääsi kaksinumeroisiin pistelukemiin Timothy Bograkos (16/3) ykkösenä.

KTP:lle vieraspisteet "Ukista"

Karsintapeikkoa vastaan Korisliigassa taisteleva Korihait taipui kotiottelussaan KTP:lle. Kolmospaikkaa pitävä kotkalaisryhmä haki pisteet Uudestakaupungista lukemin 87-75 (49-38).

KTP otti johtoaseman avausneljänneksen lopulla eikä sen jälkeen siitä enää luopunut. Sen jälkeen ero kasvoi varsin tasaisesti eikä isännillä enää ollut todellista mahdollisuutta voittotaistoon. Kotkalaiset näyttivät voimansa erityisesti korin alla voittamalla levypallot 40-25.

Vierailijan ykköspyssy oli Jermaine Spivey (27/2). Myös Maurice Ingram (15/20) oli vahvassa iskussa. Korihaiden paras sekä pisteissä että levypalloissa oli Ed Nelson (25/12).

Honka ei antanut Pyrinnön yllättää

Korisliigan runkosarjassa toiseksi sijoittuva Espoon Honka ei antanut Tampereen Pyrinnön yllättää itseään Tapiolan Urheiluhallissa. Suorasta säilymisestä taisteleva Pyrintö taipui Hongan edessä 97-85 (45-47).

Pyrintö ehti käydä ottelussa parhaimmillaan jo yhdeksän pisteen johdossa numeroissa 36-27, mutta viimeinen neljännes oli vierailijoille synkkä: Honka vei sen nimiinsä tylysti 25-14.

Molemmat joukkueet linkosivat kolmoset lähes 50 prosentin osumatarkkuudella sisään, mutta kahden pisteen heitoissa Honka oli selkeästi tarkempi.

Kotijoukkueen korkeimmasta pistemäärästä (21) vastasi Matthew Williams. Tamperelaisten ykkönen oli vuorostaan 27 pinnaa tehnyt Eric Washington.

- Yhdelläkään ulkomaalaisvahvistuksellamme ei ole varaa epäonnistua, kun James Wright puuttuu kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi. Tällä kertaa Mike King (4/2) jäi tasostaan. Ratkaisevaa oli myös se, että Honka sai Washingtonin kiinni toisella puoliajalla, Pyrinnön valmentaja Jarmo Laitinen summasi.

(STT - Koris.net)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

3.7.2024 11:24 Korisliiga

Honkalaiskasvatit Kallio ja Rissanen palaavat kasvattajaseuraansa

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka kotiuttaa kasvattejaan kaudelle 2024-25, kun se on solminut sopimukset Lauri Kallion ja Matias Rissasen kanssa.

2.7.2024 14:52 Korisliiga

Jaylyn Richardson ja Pyrintö sopimukseen

Tampereen Pyrintö on löytänyt riveihinsä toisen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaasta Jaylyn Richardsonista. 189-senttinen takapelaaja viihtyy pelipaikoilla 1-2 ja tuo joukkueeseen pallonkäsittelytaitoa sekä korintekouhkaa.

27.6.2024 13:17 Korisliiga

Makkonen, Rantala ja Vuoristo jatkavat Hongassa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on sorvannut jatkosopimukset Santeri Makkosen, Oskari Rantalan ja Atte Vuoriston kanssa.

26.6.2024 13:03 Mestarien liiga

BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan avausosassa BC Rilski Sportistin

Korisliiga-mestaruuden voittanut BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan ensimmäisellä karsintakierroksella bulgarialaisen Rilski Sportistin.

Näytä lisää vastaavia