Kouvot nousi Katajan rinnalle

16.1.2009 Kouvolan Kouvot nousi perjantai-iltana Korisliigassa Joensuun Katajan kanssa jaetulle kärkipaikalle, kun joukkue haki vierasvoiton Espoon Hongasta. Loppunumerot Tapiolassa olivat 69-75 (30-39).

Kouvot rynnisti viime kauden finaalivastustajaltaan karkuun jo toisella neljänneksellä. Päätösjaksolla Honka intoutui kuitenkin hurjaan kiriin ja nousi vain 1.34 ennen loppua johtoon pistein 69-68.

Kymenlaaksolaisten kantti kesti kuitenkin loppuun asti. Täysin vapaaksi unohtunut Tuomas Iisalo (13/2) vei Kouvot kolmoskaarelta uudelleen johtoon, kun kellossa oli aikaa jäljellä 40 sekuntia.

- Koko pelimme idea katosi siinä vaiheessa, kun Hongan jalat alkoivat liikkua. Pelaajat saattoivat vähän pelätä myös sitä, että tuleeko se Honka sieltä taas, Kouvojen valmentaja Jukka Toijala myönsi.

Kouvojen tehokkain pelaaja oli Calvin Walls (16/6). Hongan ykköseksi kohosi Kimmo Muurinen (15/6).

FoKoPolle vuoden avausvoitto

Forssassa toisistaan mittaa ottivat Korisliigan alkuvuoden heikkovireisin ryhmä sekä sarjan huonoin vierasjoukkue. Häntäpään taisto FoKoPon ja ToPon välillä päättyi jatkoajan jälkeen isäntien eduksi pistein 81-80. Varsinainen peliaika tasattiin numeroihin 70-70 (34-34).

Äärimmäisen tiukan kamppailun ratkaisijaksi nousi forssalaisten riveissä debytoinut Nick Wallery. Hän pussitti voittolukemat kahden pisteen hyppyheitollaan vain neljää sekuntia ennen jatkoajan loppua.

Viime kaudella Karkkilan Componentaa edustanut ja Korisliigan levypallotilaston kakkossijan napannut Wallery kirjautti tilastoihin 17 pistettä ja 11 levypalloa. Kaikki alkuvuoden aiemmat viisi otteluaan hävinneen FoKoPon korkeimman pistemäärän (24) heitti kuitenkin Mikko Jalonen.

Helsinkiläisille vierastappio oli jo yhdestoista. Koko kaudella vain yhden vierasottelun voittaneen ToPon parhaita olivat Jean Francois (18/12) ja Isaac Spencer (16/12).

LrNMKY repi eroa häntäpäähän

Lappeenrannan NMKY repi eroa Korisliigan häntäpäähän hakemalla vierasvoiton sarjassa toiseksi viimeisenä olevasta Tampereen Pyrinnöstä. Loppulukemat Pyynikillä olivat 96-105 (39-48).

Namika ratkaisi kamppailun edukseen vasta päätösneljänneksellä.

Pyrintö kävi viimeisen kerran johdossa lukemissa 81-80 vain runsaat kuusi minuuttia ennen ottelun loppua.

Vierailijan paras sekä pisteissä että levypalloissa oli HL Coleman (29/10). Kotijoukkueen näkyvin oli Chris Hester (25/4).

KTP nappasi vuorostaan 87-80 (50-42) -kotivoiton Componentasta.

Vierastappio oli Karkkilan miehille jo kuudes perättäinen.

Kotkalaiset johtivat kamppailua koko ajan toisen neljänneksen puolivälin jälkeen, mutta vastustaja pysyi silti koko ajan jonkinmoisella iskuetäisyydellä.

Kotijoukkueen sankariksi kohosi Steve Smith (28/11). Vierailijalle korkeimman pistemäärän (22) heitti Darrell Waters.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

3.7.2024 11:24 Korisliiga

Honkalaiskasvatit Kallio ja Rissanen palaavat kasvattajaseuraansa

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka kotiuttaa kasvattejaan kaudelle 2024-25, kun se on solminut sopimukset Lauri Kallion ja Matias Rissasen kanssa.

2.7.2024 14:52 Korisliiga

Jaylyn Richardson ja Pyrintö sopimukseen

Tampereen Pyrintö on löytänyt riveihinsä toisen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaasta Jaylyn Richardsonista. 189-senttinen takapelaaja viihtyy pelipaikoilla 1-2 ja tuo joukkueeseen pallonkäsittelytaitoa sekä korintekouhkaa.

27.6.2024 13:17 Korisliiga

Makkonen, Rantala ja Vuoristo jatkavat Hongassa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on sorvannut jatkosopimukset Santeri Makkosen, Oskari Rantalan ja Atte Vuoriston kanssa.

26.6.2024 13:03 Mestarien liiga

BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan avausosassa BC Rilski Sportistin

Korisliiga-mestaruuden voittanut BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan ensimmäisellä karsintakierroksella bulgarialaisen Rilski Sportistin.

Näytä lisää vastaavia