Kouvot murtamaan Pyrinnön paikkaa

16.4.2009 Runkosarjan kakkosen ja seiskan kohtaaminen puolivälierissä ei ole läheskään aina ennakolta niin kiehtova taistelu kuin Kouvojen ja Tampereen Pyrinnön lauantaina Kouvolassa alkava vääntö Korisliigan pudotuspeleissä.

Kouvolalaisten kausi on ollut tasaisen varmaa etenemistä. Kotonaan joukkue hävisi runkosarjassa vain kolmesti. Piikkipaikka ratkesi kahteen tappioon Katajalle, mutta sen lisäksi Kouvolasta pisteet haki vain - Pyrintö!

 

Tamperelaiset päättivät runkosarjan 12 voiton putkeen. Listassa on vähän sattumaa. Kyseessä on sama aika, jonka kolminkertainen korikuningas Damon Williams ehti joukkueessa pelata Kotkasta palattuaan.

 

Williamsin (201 senttiä) myötä tamperelaisten korin alle löytyy kolmikkoon Olli Ahvenniemi (207) ja Antti Nikkilä (210), joiden myötä puolustuksen tilkitsee 206 sentin keskimittainen kolmio. Pyrintö onkin pelannut tylysti täyttä 40 minuutin paikkapuolustusta.

 

- Varaudumme toki kaikkeen, mutta eniten ajatuksia on uhrattu Pyrinnön paikkaan. Pituus on yksi Pyrinnön aseista, kun Chris Hester (192) ja Kenneth Lowe (192) ovat kolmikon edessäkin pitkiä. Paikkaa pelaamalla liike on sen verran vähäistä, että sama viisikko voi pelata pitkään, kommentoi Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

 

- Pitää kuitenkin muistaa, että Pyrintö on yksi sarjan parhaista nopean hyökkäyksen joukkueista, Toijala korostaa.

 

Kouvoilla kuvioiden pitäisi ainakin olla hyvin muistissa. Joukkueessa esiintyi 44 runkosarjaottelun aikana vain 12 pelaaja, joista Ronny LeMelle vaihtui vuodenvaihteessa Matthew Williamsiin ja Jukka Kataja oli nilkan nivelsiteiden katkeamisen myötä sivussa suurimman osan talvesta. Kataja palasi parketille viimeistä edellisellä kierroksella.

 

- Terveystilanteestamme en kommentoi mitään, Toijala kuittaa.

 

Pyrinnössä Kouvot tunnetaan hyvin, sillä ensimmäistä pääsarjakauttaan valmentava Pieti Poikola, 31, pelasi juniorivuotensa Kouvoissa. Jonkun kesän Poikola otti Kouvojen kesäharjoituksissa oppia takamies Toijalan, 36, otteista.

 

- Kouvojen peli perustuu kaukoheittojen onnistumiseen, kun me taas haluamme pelata pallon sisään. Ennen ottelusarjaa pitää kuitenkin muistuttaa, että syksyllä tavoitteenamme oli säilyttää sarjapaikka suoraan ja Kouvojen tavoitteena mestaruus, Poikola muistuttaa.

 

- Kouvojen etuna on sarjan paras vaihtopenkki, Poikola sanoo.

 

Kouvoissa jokainen ryhmään kuuluva on saanut vastuuta, kun vähiten pelannut Tero Laitinenkin on viihtynyt parketilla keskimäärin liki 12 minuuttia peliä kohti. Vain Williamsin peliajan keskiarvo ylittää 30 minuuttia.

 

Varmin voittaja Kouvojen ja Pyrinnön ottelusarjassa on Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue. Toijala on ikäluokan pää- ja Poikola apuvalmentaja.

 

- Siksi ehdotinkin "Toikalle" meidän välistä puolivälierää jo kolme viikkoa sitten. Vastausta ei silloin kuulunut, Poikola naurahtaa.

 

Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla. Muut puolivälierien ottelusarjat ovat Lahti-Korihait, Honka-KTP ja Kataja-ToPo.

 

Kokoonpanot ja tilastot 

Runkosarjakohtaamiset

Lue myös seuraavat artikkelit

 

  • Korisliigan puolivälierien otteluohjelma
  • KTP:n Roope Mäkelä haastaa opettajansa
  • Puolivälierä hiljentää Toiviaisen ja Lehtosen puhelut
  • Korisliigan katsojakeskiarvo nousi
  • Jeremiah Woodin korikuninkuus tiukassa
  • Katajan Larry Blair IS-tähtikisan voittoon
  • Korisliigan puolivälieräparit selvillä
  • Hongalle Korisliigan kolmossija

     

    Koris.net esittelee kunkin puolivälieräparin omalla jutullaan. Seuraava ennakko julkaistaan perjantaina.



  • Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
     
    19.7.2024 12:24 Korisliiga

    Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

    Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

    19.7.2024 12:10 Korisliiga

    Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

    Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

    15.7.2024 12:00 Korisliiga

    Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

    Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

    10.7.2024 12:00 Korisliiga

    Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

    Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

    8.7.2024 18:37 Korisliiga

    Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

    Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

    5.7.2024 19:16 Korisliiga

    Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

    Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

    18.6.2024 13:33 Korisliiga

    Max Besselink palaa BC Nokiaan

    Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

    18.6.2024 10:59 Susijengi

    Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

    Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

    18.6.2024 09:29 Pääjuttu

    Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

    26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

    12.6.2024 09:27 Korisliiga

    Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

    Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

    Näytä lisää vastaavia