Kouvot jyrää vahvasti Korisliigassa

30.1.2008 Kouvolan Kouvot jyrää tällä hetkellä Korisliigassa voitokkaimmin. Keskiviikon kierroksella Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä tuloksella 80-63 (38-32). Sarjataulukossa kolmanneksi noussut Kouvot on voittanut kymmenestä viime pelistään yhdeksän. Ainoa tappio tuli pari viikkoa sitten niukasti pisteen erolla ToPoa vastaan.

Kouvot hallitsi Pyrinnön yhtä johtopyrähdystä lukuun ottamatta peliä koko ajan. Kolmannella jaksolla kotijohto repesi jo 25 pisteeseen.

Corey Smith nosteli Kouvoille 26 pistettä ja Peter Cipriano 15.

24 pallonmenetystä kärsinyttä Pyrintöä eivät auttaneet Damion Dantzlerin 19 pistettä ja yhtä monta levypalloa.

ToPo vahvisti kärkiasemaansa

ToPo vahvisti asemaansa sarjan kärjessä otettuaan Joensuun Katajasta suurinumeroisen 101-67 (55-37) -kotivoiton.

ToPo vei peliä alusta loppuun ja kasvatti johtoaan tasaisesti lopulliseen 34 pisteen eroon.

ToPo haali pisteitä lähietäisyydeltä huimalla 72 prosentin osumatarkkuudella. Voittajien tehotrion muodostivat Jerald Fields 21:llä, Josh Gonner 20:llä ja Tyson Patterson 17 pisteellä.

Terry Black keräsi Katajalle 22 pistettä sekä 15 levypalloa ja Andre Foreman 19 pistettä.

Tarmo hiosti Namika Lahtea

Namika Lahti palasi voittokantaan haettuaan vierasvoiton Porvoon Tarmosta 91-96 (41-45) -tuloksella.

Tarmo taisteli tiukasti loppuun asti, kun Anthony Bennett nosti viimeisellä minuutilla kaksi kertaa kotijoukkueen pisteen päähän. Lahtelaiset kipusivat lopulta voittoon Teemu Laineen ja Ed Williamsin vapaaheittopisteillä.

Davont Jackson heitti vieraille 20 ja Pierre Jallow 18 pistettä.

Tarmon tehokkain oli kauden piste-ennätystään (25) sivunnut Esa Mäki-Tulokas.

Karhu katkaisi tappioputkensa

Sarjassa viimeisenä oleva Kauhajoen Karhu katkaisi yhdeksän pelin mittaiseksi venyneen tappioputkensa Karkkilassa, jossa kotijoukkue Team Componenta taipui tuloksella 90-101 (46-53).

Karhu nousi johtoon toisella neljänneksellä eikä luopunut asemastaan, vaikka Componenta tasoitti kolmannella jaksolla vieraiden 15 pisteen johdon.

Molemmat joukkueet osuivat hyvin kaukaa, kun Karhu heitti 14 ja Karkkila 13 kolmosta yli 50 prosentin tarkkuudella.

Karhun Korisliiga-historian toisen vierasvoiton pohjustivat huimilla heitoillaan 27 pistettä kerännyt Darryl Hudson ja pisteen vähemmän nakannut Eric Washington.

Toiseksi viimeisenä sarjassa olevasta Karkkilasta Nick Wallery heitti 25 ja Jussi Eskola 21 pistettä. Helsingin NMKY:stä Karkkilaan siirtynyt Clifton Jones palasi pääsarjaan yhdeksän pisteen teholla.

Korihait kompuroi kotonaan

Uudenkaupungin Korihait hävisi kolmannen peräkkäisen kotipelinsä, kun KTP haki vierasvoiton 66-84 (43-35) -tuloksella.

Korihait johti toisella neljänneksellä jo 13 pisteellä, mutta romahti seuraavalla kymmenminuuttisella, jonka KTP voitti peräti 26-7. Pahimmillaan Korihait hävisi seitsemän minuutin jakson tylysti 0-21.

Steve Smith heitti voittajille 28 pistettä ja Emmanuel Dies 18.

Korihaista pääsivät yli kymmenen pisteen vain Glenn Stokes 19:llä ja Kyle Shiloh 14 pisteellä.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.