Kouvot ja Pyrintö kotivoittoihin, Kataja haki sarjapisteet Kotkasta

4.11.2016 Korisliigan perjantai-illassa pelattiin kolme ottelua, kun Kouvolassa, Tampereella ja Kotkassa kamppailtiin sarjapisteistä. Kouvolassa Kouvot kaatoi BC Nokian 96-87 (49-44), Pyrintö piti sarjapisteet Pyynikillä numeroin 89-69 (37-36) ja Kataja oli KTP:ta etevämpi lukemin 78-68 (36-41).

Paris Horne ja Kouvolan Kouvot ottivat arvokkaan kotivoiton BC Nokiasta.

Wally Judge toimitti tupla-tuplan, kun Pyrintö kaatoi Pyynikillä Kauhajoen Karhun.

Nino Johnson oli kentän näkyvin hahmo, kun Kataja haki sarjapisteet Kotkasta. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen & Vesa Kuukka

Kouvolan Kouvot palasi voittojen tielle kotiottelussa BC Nokiaa vastaan. Perjantai-illan lämmittämässä Manskarissa käyty kamppailu kulki toisesta jaksosta asti kotijoukkueen hallussa ja Kouvot piti sarjapisteet itsellään 96-87 (49-44) –voiton turvin.

Perjantain ottelun ratkaisu nähtiin kamppailun päätösjakson puolivälin tienoilla. Vierailija BC Nokia nousi Eldar Skamon kolmosella jo kahden pisteen iskuetäisyydelle päätösjakson kolmannella peliminuutilla. Ville Kauniston vapaaheittojen jälkeen Anthony Sanders toi näätäpaidat vielä kerran kahden pisteen päähän, mutta tämän jälkeen oli Kouvojen aika ottaa komento tapahtumien kulusta.

Isaiah Wilkersonin ja Papa Dian onnistumisista huolimatta, Kouvot vei päätösjakson keskivaiheilla kolmen minuutin ajanjakson nimiinsä numeroin 13-4 ja karkasi jo ratkaisevan tuntuiseen 88-77 –johtoon. Sandersin ja Dian onnistumisten johdolla BC Nokia yritti vielä käynnistää kiriä, mutta takamies Steven Pledgerin johdolla Kouvot onnistui pitämään vierasjoukkueen turvallisen etäisyyden päässä loppuun asti ja sarjapisteet jäivät Kouvolaan kotijoukkueen 96-87 –voiton myötä.

- Meillä oli näytön paikka, eikä kotona saa pelata huonosti. Päätimme, että tämä ottelu ei jää energiasta kiinni, totesi Kouvot-luotsi Pieti Poikola.

- Saimme tänään penkiltä mahtavasti energiaa ja saimme penkiltä pelaajia, jotka uskalsivat pelata. Raheem Applebyn poissaolon myötä Henri Kantonen ja Arttu Saarijärvi pääsivät pelaamaan enemmän, joka oli toisaalta positiivinen asia.

Kouvojen voiton takuumiehinä toimivat joukkueen pisteykkönen Pledger (25 pistettä/6 levypalloa), tupla-tuplat mieheen urakoineet Ville Kaunisto (12/11/3 syöttöä) ja Rakeem Buckles (18/10), sekä vahvaa pelinjohtamista esittänyt Tuomas Hirvonen (12/7/8 syöttöä).

Näätäpaitojen parhaimmistoon kuuluivat korin alustalla möyhinyt Dia (21/7/3 syöttöä), vahvat 32 minuuttia nokialaisille tarjonnut Sanders (18/5/6) sekä hienon ottelun pelannut Skamo (15/3/8/3 riistoa).

Ottelutilastot: Kouvot - BC Nokia

Pyrinnön päätösjakso liikaa Karhulle

Tampereen Pyrintö tarjoili Pyynikin, sekä YLE TV2:n perjantai-illan yleisölle viihdettä koko rahan edestä kun se isännöi Kauhajoen Karhua. Tasainen ottelu kääntyi toisella puoliajalla Pyrinnön tulivoimaisen hyökkäyksen ansiosta kotijoukkueelle, tamperelaisten karattua lopulta 89-69 (37-36) –voittoon.

Ottelun avauspuolikas kulki tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa ratkaisevissa määrin hyödykseen. Puoliajan isolle tauolle joukkueet siirtyivät Pyrinnön pisteen johtoasemassa, mutta toisella puoliajalla parketille asteli uuden vaihteen koneistostaan löytänyt Pyrintö.

Läpi koko kolmannen jakson Pyrintö tuntui olevan askeleen edellä vierasjoukkuetta, mutta ratkaisevaa eroa Pyrintö ei onnistunut vielä kolmannen kymmenminuuttisen aikana repäisemään. Päätösjaksolle Pyynikin suosikit lähtivät kuitenkin seitsemän pisteen karkumatkalta.

Päätösjakson aikana Pyrintö ei repäissyt yhtä suurta piste-eroa, mutta kori-pysäytys-kori –sekvenssejä se onnistui luomaan jakson ensimmäisen neljän minuutin aikana kaksi, joiden avulla kotijoukkue karkasi jo 76-60 –johtoon. Karhun kiriyritykset jäivät lopulta vaisuiksi, kun Pyrinnön puolustus onnistui hyydyttämään Karhun hyökkäyskoneiston lähes täysin Kammeon Holseyn perinteisen kolmen pisteen suoritteen jälkeen jakson neljännellä minuutilla.

Lopulta puolustuksensa ansiosta sarjapisteet Tampereella pitänyt Pyrintö tyylitteli voittoaan suuremmaksi vapaaheittoviivalta ja loppulukemat 89-69 sinetöi lay-upillaan Pyrinnön oma kasvatti Justus Kilpinen.

Kotijoukkueen riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan nikkaroinut sentteri Wally Judge (10/13), samaan saavutukseen eri tilastokategorioissa yltänyt takakentän moniosaaja Ricky Minard (17/6/11 syöttöä/3 riistoa) sekä joukkueen pisteykkönen, ajoittain pitelemättömältä vaikuttanut Topias Palmi (24/5). Palmin tapaan pisteitilastossa vahvoilla oli monipuolinen etukentän taitoniekka J’Nathan Bullock (22/4).

Vierailija Karhun kokoonpanosta esille nousivat tappiosta huolimatta levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt sentteri DeVaughn Washington (14/9), joukkueen pisteykkönen Holsey (21/7) ja 10 pistettä pussittanut Samuli Vanttaja.

Ottelutilastot: Pyrintö - Karhu

Kataja voittoon päätösjaksonsa ansiosta

Joensuun Kataja oli tyly vieras Kotkan Steveco Areenan 846-päiselle yleisölle, kun joensuulaisryhmä haki sarjapisteet KTP:lta 78-68 (36-41) –vierasvoitolla.

Ottelu näytti jo kääntyvän kotijoukkueelle päätösjakson puolivälin tienoilla, kun hurjaa alkukautta pelaava laituri Monyea Pratt nosti kahdella perättäisellä kolmosellaan KTP:n kahden pisteen johtoasemaan. Kotkalaisten jenkkisentteri Sherman Gay nosti vielä kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria KTP:n tasatilanteeseen 67-67, mutta tämän jälkeen estradille asteli Katajan iso mies Nino Johnson.

Johnson kunnostautui ottelun ratkaisuhetkien aikana erityisesti vapaaheittoviivalla, josta mies pussitti vierailijoille kamppailun viimeisen kahden minuutin aikana peräti viisi pistettä. Vapaaheittojen lisäksi mies naulasi ottelun voittotaistelun virallisesti päättyneeksi päätösminuutin komealla donkillaan. Loppulukemat 78-68 sinetöi vapaaheittoviivalta Katajan Jarekious Bradley.

Katajan vierasvoiton avainhahmoina toimivat miehekkään tupla-tuplan operoinut Johnson (23/14), vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Katajan euro-sankari Daniel Mullings (16/5/6 syöttöä/3 riistoa) sekä 12 pistettä heittänyt Bradley. Teemu Rannikko kirjautti tilastorivikseen 4 pistettä ja rutiininomaiset 9 koriin johtanutta syöttöä.

Kotijoukkue KTP:n tappiosta huolimatta puhtaat paperit pelasivat tupla-tuplan postittanut laituri Pratt (13/10/4/2 torjuntaa), sentteri Gay (17/7/3 torjuntaa) sekä 14 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut takamies Ian Young.

Ottelutilastot: KTP - Kataja

19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.