Korisliigassa kotivoittojen täyteinen lauantai

6.2.2016 Miesten Korisliigassa voittoihin tänään ylsivät Pirkanmaan paikalliskamppailussa Pyrintö, joka kaatoi BC Nokian 88-77, Kobrat kukisti Seagullsin lukemin 85-81 ja Vilpas yllätti Kauhajoen Karhun luvuin 84-66.

Monya Prattin Vilpas yllätti Karhun kotonaan.

Antero Lehto johdatti Pyrinnön kotivoittoon Pirkanmaan derbyssä.

Austen Rowland johti Kobra-hyökkäystä mallikkaasti. Kuvat: Erkki Hautaviita.

Vilpas aloitti ottelun vahvasti, mutta vierasjoukkue vastasi kotijoukkueen vauhtiin toisella jaksolla ja puoliajalle mentiin Karhun kahden pisteen johtoasemassa.

Toinen puoliaika oli lopulta salolaisten juhlaa. Karhu johti vielä kolmannen jakson loppupuolella kahdeksalla pisteellä, mutta Vilpas vei viimeisen jakson selvästi 27-13 ja näin ollen koko ottelun selvin lukemin.

- Hyvän alun jälkeen passivoiduimme, mutta onneksi loppuun saatiin korjausliike, jolla peli kääntyi meille, tiivisti Vilppaan valmentaja Mikko Tupamäki.

Vilppaan jenkkitrio Monyea Pratt, Doug Wiggins ja Austin Dufault heittivät 14 pistettä mieheen. Vieraiden ykkönen oli erinomaisen ottelun pelannut  Antti Kanervo (22/7).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Pyrinnölle ensimmäinen paikallisvoitto

Tampereen Pyrintö voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella BC Nokian. Tasalukemissa menneen avauskympin jälkeen isännät saivat ison vaihteen päälle ja toinen neljännes kirjattiin isännille 28-11.

Pyrintö johti kolmannen jakson puolivälissä jo 23 pisteellä, mutta BC Nokia kipusi viime minuuteilla kahdeksan vielä pisteen päähän.

- Valmistauduimme tähän peliin todella hyvin viikolla ja onnistuimme puolustuksessa erinomaisesti, Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen summasi.

Koko ottelun pistekuningas oli nokialaisten tuorein kasvo Louis Flores (27/4). Voittajien pisteykkönen oli 19 pistettä naulannut Antero Lehto.

Rowland johdatti Kobrat voittoon

Lapualla paremmalla taisteluilmeellä parketilla esiintyi lauantaina kotijoukkue, jonka hyökkäystä tahditti hiljattain paluun joukkueeseen tehnyt Austen Rowland, joka naulasi 27 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

Vahvan kolmannen jakson esittänyt Kobrat varmisti voittonsa viemällä loppuminuutit 8-2, sen jälkeen Seagulls käväisi johdossa kaksi minuuttia ennen loppua.

- Suurin kysymys oli, että pystymme pärjäämään levypallopelissä. Austen Rowland organisoi peliä hienosti ja toi sitä kaivattua johtajuutta ja saimme voiton, Kobrien penkin päässä operoiva Derrick Crayton jakoi kiitosta.

Seagullsin tehoista vastasi 23 pistettä kerännyt Jason Conley.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.