Korisliiga-ennakko: Nousijajoukkue Lahti Basketballin riveistä löytyy kokemusta ja potentiaalia

23.9.2019 15:05 Nousijajoukkueen kokenut kotimainen runko jatkaa joukkueessa Vesa Mäkäläisen johdolla. Lisäksi Tuomas Hirvosen sekä kotikaupunkiin palaavan Arttu Saarijärven nuorille mutta kokeneille hartioille on tarjolla paljon vastuuta.

24-vuotias Aleksanteri Ahola on yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista tulokkaista. Viime kaudella Aholan keskiarvot Divari A:ssa olivat 10,6 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball lähtee seurahistorian ensimmäisen Korisliiga-kauteen odottavissa tunnelmissa. Vuonna 2015 perustettu seura on saanut lahtelaiset sankoin joukoin koriskatsomoihin seisomaan omiensa puolella divarissa, nyt sama meno katsomoissa jatkunee Korisliigan puolella.

Seuran päävalmentaja Petri Vellingille viime kausi oli ensimmäisen Lahti Basketballin penkin takana ja kausi päättyi heti nousujuhliin. 

- Itselle tuleva kausi on ensimmäinen Korisliigassa päävalmentajana ja se on tietyllä tapaa haaste, mutta mieluinen sellainen. Joukkue on muuttunut jonkin verran ja uusia pelaajia on tullut, joten pitänyt oppia tuntemaan heitä. Odotan kaikin puolin innolla alkavaa kautta, päävalmentaja Velling kommentoi.

- Meillä on sarjanousijaksi yllättävän kokenut joukkue. Vaikka uudet hankinnat ovat nuoria miehiä, he ovat kokeneita Korisliiga-pelaajia. Olemme nuori, mutta kokenut joukkue.

Naapurikaupunki Kouvolasta Lahteen siirtyivät pelintekijä Tuomas Hirvonen sekä laiturina viihtyvä Arttu Saarijärvi. Kun listaan lisätään seurassa vuosia pelanneet Vesa Mäkäläisen ja Sami Ikävalkon, kokemusta liigakentiltä piisaa sarjanousijaksi hämmästyttävän paljon.

Viime vuonna divarin voittaneesta joukkueesta Velling nostaa esille Aleksanteri Aholan. 24-vuotias takamiehen keskiarvot olivat viime kaudella 10,6 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden.

- Aholalla on edessä ensimmäinen liigakausi. Pelaajan kehittyminen on mennyt koko ajan eteenpäin ja nyt hän pääsee mittaamaan tasoaan Korisliigassa kovempia vastustajia ja pelaajia vastaan. Odotan innolla, että pääsen näkemään, miten hän pärjää Korisliigassa.

- Toinen nimi, jonka haluan nostaa esiin, on Arttu Saarijärvi, joka palaa kotiin Lahteen neljän vuoden tauon jälkeen. Odotukset hänellä itsellään on korkealla, mutta niin on myös seurallakin. Hän on treenipeleissä ollut mies paikallaan – isokokoinen ja liikkuva pelaaja auttaa meitä monella eri saralla, Velling näkee.

Velling uskoo, että Korisliigan kärjessä nähdään tutut joukkueet viime vuosilta.

- Kauhajoki tulee olemaan vahva, kuten myös vahvistunut Helsinki Seagulls. Nostan lisäksi Katajan, Vilppaan, KTP:n ja Pyrinnön kuuden järkeen. Näkisin, että on kuusi todella hyvää joukkuetta ja sitten toiset kuusi, jotka tappelevat tasaisesti kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta.

- Meidän kohdallamme se, mikä riitti viime vuonna, ei riitä enää tänä vuonna. Meidän pitää harjoitella laadukkaammin ja enemmän, se on selvä juttu. Ero divarilla ja liigalla on selvä. Meidän on vain tehtävä asioita paremmin ja enemmän, Velling kokee.

 

Lahti Basketball 19-20 pähkinänkuoressa

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia