Korisliiga-ennakko: Korihailla kasassa nuori nippu osaamista sekä uudet valmennustuulet

23.9.2019 20:18 Viime kaudella Korisliigassa kymmenenneksi yltänyt Uudenkaupungin Korihait lähtee alkavaan kauteen espanjalaisvalmentaja Jordi Justen alaisuudessa.

Tampereen Pyrinnön kasvatti Miikka Marttiselle viime kausi oli ensimmäinen täysi Korisliigassa. Tällä kaudella pelipaitaa komistaa kapteenin c-kirjain. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Edelliset kolme kautta Ruotsin pääsarjassa Nässjö Basketissa valmentanut Juste tietää, ettei hänen joukkueensa ole Korisliigan suurimpia mestarisuosikkeja. 

– Kun katsoo edellisten kausien tuloksia, niin varsinkin Korisliigan kärkijoukkueita vastaan on ollut vaikeaa. Siitäkin syystä kunnioitus tätä sarjaa kohtaan on erittäin korkealla, Juste korostaa.

Juste on tyytyväinen joukkueensa rakenteeseen. Amerikkalaisnelikosta jokainen on tarkkaan harkittu palanen kotimaisen rungon ympärille. Casey Benson toimii pelintekijänä, Anton Cook on takakentän korintekijä, Luke Meikle kaarelle levittävä sisäpelaaja ja Andre Berry perinteinen sentteri.

– Yleisesti voi sanoa, että meillä on hyvin nuori joukkue, jolla on varmasti paljon opittavaa. Ensimmäiset kuukaudet voivat olla välillä vaikeitakin. 

– Viime kaudesta on vain yksi rotaatiopelaaja (Miikka Marttinen) jäljellä, joten aikaa menee toistemme opetteluun ja yhteisen pelitavan sisäistämiseen.

Juste haluaa, että hänen joukkueessaan pelaajat ovat aktiivisia ongelmien ratkaisijoita. 

– Ajatukseni on, että jokainen pelaaja saa käyttää omia vahvuuksiaan valitun pelitavan sisällä. Haluan joukkueeni juoksevan mahdollisimman paljon. Siirtymät ovat meille avainasia. 

– Muutoinkin hyökkäyksemme perustuu nopeaan tempoon, nopeisiin valintoihin. Olemme pienikokoinen ja nuori joukkue, joten haluamme pitää vauhtia yllä. 

Kärjistettynä voi sanoa, että Korihait haluaa välttää viisi vastaan viisi -tilanteita. 

– Hitaisiin hyökkäyksiin tarjoan pelaajille ratkaisumalleja, mutta luotan siihen, että kentällä tapahtuu oikeita asioita. En ole valmentaja, joka huutaa jokaisen kuvion, sellaisesta en pidä. 

Korihait haluaa tehdä aloitteita myös puolustuksessa. Juste tietää, että Korisliigassa joukkueet tekevät tuhojaan, jos puolustaminen on passiivista. 

– Haluamme olla puolustuksessa hyvin, hyvin aggressiivisia. Pallolle on annettava koko ajan painetta. Saatamme myös yllättää välillä eri tyyleillä. 

Pelaajistostaan Juste nostaa Saksasta Korisliigaan palanneen Vesa Heinosen ja jo viime kaudelta tutun Miikka Marttisen.

– Heiltä odotan johtajuutta. 

– 207-senttiseltä Henri Ventoniemeltä odotan isoa roolia. Uskon, että hän auttaa meitä paljon. Samalle haluamme tarjota hänelle paikan kehittyä. Nuorista esimerkiki Tommi Lehtonen saa varmasti vastuuuta.

Justen suurin haaste Suomessa on ollut rajallinen aika. 

– Pelaajia on saapunut kaupunkiin pikkuhiljaa. Yleensä olen halunnut joukkueen kanssa kuuden–seitsemän viikon valmistautumisajan. Nyt kausi alkaa omasta näkökulmasta vähän liian äkkiä, mutta sen asian kanssa on vain tultava toimeen. Emme voi olla kauden alussa ihan valmiita, mutta sama tilanne on monella muulla. 

– Haluan, että opimme heti voittamaan otteluita. On tärkeää näyttää yleisölle, että meidän peleihin kannattaa aina saapua, Juste vaatii. 

 

Korihait 19-20 pähkinänkuoressa

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia