Korihait päätti Seagullsin voittoputken, myös Vilpas, KTP ja Kobrat voittoihin

30.11.2016 Korisliigan viimeinenkin voittamaton joukkue on nyt historiaa, kun Korihait kaatoi Seagullsin keskiviikon kierroksella kotonaan 96-79 (44-34). Muualla Vilpas otti vierasvoiton BC Nokiasta lukemin 90-83 (42-41), KTP kaatoi Karhun kotonaan komeasti 75-68 (36-34) ja Kobrat peittosi Pyrinnön kotihallissaan numeroin 92-80 (42-40).

Mikko Jalonen johdatti Korihait komeaan kotivoittoon ennen keskiviikkoa voittamattomana edenneestä Seagullsista.

Nathan Buss ja Vilpas jatkoivat vahvoja otteita hakemalla sarjapisteet Nokialta.

Monyea Pratt operoi kauden neljännen tripla-tuplansa, kun KTP peittosi Karhuvuoressa Karhun.

Kobrien takamies Mario Edwards oli vahvalla pelipäällä kun joukkue kaatoi Pyrinnön kotonaan. Kuvat: Erkki Hautaviita, Mikko Mäkelä & Francois Perthuis

Korisliigan viimeinen ilman tappiota kulkenut joukkue, Helsinki Seagulls, joutui vihdoin taipumaan keskiviikon liigakierroksella. Tappio tuli ehkä yllättäen, mutta samalla tarinankerronnallisesti osuvasti vierasparketilla Seagulls-sentteri Gerald Lee juniorin kasvattajaseura Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Pohitullin lämpimässä illassa Korihait oli lopulta parempi luvuin 96-79 (44-34).

Puoliajalle kymmenen pisteen johtoasemasta lähtenyt Korihait ratkaisi kamppailun jo kolmannen jakson avauspuolikkaan aikana. Neljännes alkoi vielä Seagulls-laituri Jason Conleyn vapaaheitoilla, mutta tämän jälkeen Korihait rummutti vastaansanomattoman 13-0 –runin neljään minuuttiin ja ero repesi numeroihin 57-36.

Suurimmillaan ero kävi päätösjakson alussa, Aapeli Alasen viedessä isännät 74-48 –johtoon. Voittotaisteluun Seagulls ei enää vahvasta päätösjaksostaan huolimatta ennättänyt ja sarjapisteet jäivät Uuteenkaupunkiin Korihaiden komean 96-79 –voiton myötä.

- Meillä oli alla 12 päivän pelipaussi, jonka aikana hioimme peliämme siihen kuntoon, miltä se nyt näytti, totesi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

- Saimme heittopelin sujumaan, puolustukseen aggressiivisuutta ja vielä kotiyleisön mukaan niin tässä oli lopputulos.

Korihaiden voiton takuumiehinä toimivat 21 pistettä puolessa tunnissa heittänyt maestro Mikko Jalonen, vahvat 21 minuuttia kentällä sähköttänyt Vesa-Pekka Laine (10 pistettä/4 syöttöä) sekä 18 pistettä pussittanut jenkkitakuri Emmanuel Holloway.

Pohitulliin paluun tehnyt Ugi-kasvatti ”Junnu” Lee pelasi tehokkaat 19 minuuttia, pussittaen kymmenestä pelitilanneheitostaan seitsemän, keräten tililleen yhteensä 16 pistettä ja ollen näin joukkueensa pistekuningas. Seagulls-leiristä vahvalla pelipäällä olivat myös 7 pistettä ja 9 levypalloa tililleen kirjauttanut Conley, sekä 20 minuutissa viisi koriin johtanutta syöttöä ja yhtä monta pistettä tehtaillut takamies Alex Vaenerberg.

Ottelutilastot: Korihait - Seagulls

Vilpas taisteli voiton Nokialta

Salon Vilpas oli viisi minuuttia ennen päätössummeria vielä tappioasemassa, mutta kampesi itsensä voittokantaan BC Nokian vieraana. Vahvasti ottelun lopettanut Vilpas vei sarjapisteet mukaansa lopulta 90-83 (42-41) –voiton turvin.

Päätösjaksolla Joni Harjula vei näätäpaidat pisteen johtoon vapaaheittoviivalta kun vain reilut viisi minuuttia kamppailusta oli pelaamatta. Tämän jälkeen parrasvalon varasti itselleen Vilppaan jenkkitakuri Juwan Staten.

Staten nosti yhdessä laituri Desmond Williamsin kanssa vapaaheittoviivalta vierailijat ensin kolmen pisteen johtoon, jonka jälkeen Statenin hyppyheitto nosti Vilppaan jo viiden pisteen karkumatkalle. Henri Hirvikosken kolmonen toi BC Nokian kahden pisteen päähän kolme minuuttia ennen neljänneksen päättymistä, mutta Statenin lay-up, sekä seuraavasta hyökkäyksestä operoitu perinteinen kolmen pisteen suoritus veivät vierasjoukkueen jo ratkaisevan tuntuiseen 87-80 –johtoon puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

Päätösminuutti meni Vilppaan näkökulmasta puolustus- ja vapaaheittosuorittamiseksi, eikä kylmäpäisen Okko Järven käsi tärissyt tiukassa paikassa. Neljästä vapaaheitosta kolme pussiin ja Vilpas kotiin 90-83 –vierasvoiton kanssa.

Salolaisten riveistä kovinta jälkeä keskiviikkona tekivät ottelun kääntänyt Staten (19 pistettä), joukkueen pistekärki Williams (20/9/3 riistoa) sekä 13 pistettä heittänyt ja 5 levypalloa käsiinsä kahminut Järvi.

Isäntien vahvimmista suorituksista vastasivat 22 pistettä heittänyt ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut takamies Isaiah Wilkerson, sekä tupla-tuplasta levypallon päähän jäänyt kaksikko, sentteri Papa Dia (13/9) ja laituri Eldar Skamo (11/9/3 syöttöä).

Ottelutilastot: BC Nokia - Vilpas

KTP piti Karhun takanaan

Kotkan Karhuvuoren keskiviikkoisessa talvi-illassa ei päässyt Karhu juhlimaan, KTP:n juostessa kauden kolmanteen kotivoittoonsa. Vahvan ottelun pelannut KTP piti sarjapisteet Kotkassa lopulta lukemin 75-68 (36-34).

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kamppailun päätösjaksolla. Karhu aloitti neljänneksen vahvalla 6-0 –runilla, mutta KTP onnistui pitämään Karhun takanaan vierasjoukkueen hetkellisestä hurmostilasta huolimatta.

Karhun käytyä vielä kertaalleen kolmen pisteen iskuetäisyydellä isännistä, venytti KTP eron hetkessä laiturikaksikko Monyea Pratt – Daniel Bailey –johdolla lukemiin 68-57. Lehtorannat toivat Karhun vielä seitsemän pisteen päähän minuuttia myöhemmin, mutta tuon lähemmäksi vierasjoukkue ei keskiviikkona enää päässyt. Loppulukemat Steveco Areenalla kirjattiin KTP:lle täten numeroin 75-68.

KTP:n voiton tukipilarina toimi peräti kauden neljännen tripla-tuplansa toimittanut Pratt, joka urakoi tilastorivikseen 15 pistettä, 11 levypalloa, 10 syöttöä, yhden riiston ja yhden torjunnan 38 peliminuutissa. Prattin tukena toimivat tupla-tuplan repinyt sentteri Sherman Gay (14/12/3 torjuntaa), sekä 5 pistettä, levypalloa ja syöttöä tililleen kirjauttanut Joni Herrala.

Karhun kokoonpanosta esille nousivat tupla-tuplan 13 pisteellä ja 10 levypallolla ahkeroinut sentteri DeVaughn Washington sekä joukkueen pisteykkönen, 14 pistettä heittänyt takamies Tate Unruh.

Ottelutilastot: KTP - Karhu

Kobrat karkasi toisella puoliajalla

Lapuan Kobrat otti kauden neljännen kotivoittonsa keskiviikkona, kun Lapuan urheilutalolle saapui vieraaksi Tampereen Pyrintö. Vahvan toisen puoliajan ansiosta Kobrat otti vakuuttavan 92-80 (42-40) –kotivoiton ja nousi sarjataulukossa sijalle kuusi.

Ottelun voittotaistelu ratkesi kolmannella jaksolla, Kobrien hurjan neljäminuuttisen aikana. Sentteri Wally Judgen tuotua vierailijat kuuden pisteen etäisyydelle neljänneksen viidennelle minuutille lähdettäessä, iski Kobrat. Reilussa kolmessa ja puolessa minuutissa kotijoukkue löylytti vakuuttavan 17-2 –runin, eikä Pyrintö löytänyt tähän enää vastausta.

Tämän jälkeen Pyrintö ei hyvästä yrityksestään huolimatta saanut eroa kurottua enää yksinumeroisille lukemille. Kobrat piti hermonsa päätösjaksolla Pyrinnön kiriyrityksistä huolimatta ja Mario Edwards pääsi sinetöimään ottelun loppulukemat 92-80 vapaaheittoviivalta puolisen minuuttia ennen päätössummeria.

Kobrien parhaimmistoon kuuluivat viime otteluissa liekkeihin leimahtanut Jamal Jones (30/8/3 syöttöä/2 riistoa), vahvan kokonaissuorituksen takamiehen paikalta esittänyt Edwards (15/6/8) sekä härkämäinen Dom Morris (20/7).

Pyrinnöltä vaikeassa ottelussa onnistujien kirjoihin itsensä pelasivat tupla-tuplan 17 pisteellä ja 3 levypallolla toimittanut J’Nathan Bullock sekä 11 pistettä 18 minuutissa heittänyt Topias Palmi.

Ottelutilastot: Kobrat - Pyrintö

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.