Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

18.11.2023 20:41 Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

Travis Jocelyn oli iskussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihaille voitto juhlaottelussa

Päivän viimeisessä ottelussa Uudenkaupungin Korihait sai vieraakseen Kouvot. Ennen ottelua juhlistettiin kauden 1990 mestarijoukkuetta sekä muistettiin valmentajana toiminutta Heikki Walaa. Kotiyleisö pääsi illan päätteeksi juhlimaan voittoa, joka kirjattiin Korihaille 88-76 (52-44).

Vahvasti aloittanut kotijoukkue johti läpi ottelun. Voimasuhteet vaihtelivat kuitenkin ottelun sisällä todella paljon. Suurimmillaan kotijohto kävi 25 pisteessä.

Korihait lähti päätösjaksolle reilussa johdossa, mutta päätösjaksolla joukkueen hyökkäyspeli tyrehtyi. Johto kesti kuitenkin loppuun asti ja kotijoukkue nousi sarjataulukon kolmannelle sijalle.

- Saimme joukkueena hyvän alun otteluun ja heitimme kovia heittoja sisään, mutta suurin fokus oli puolustuksessa. Saimme stoppeja ja niitä kautta helppoja korintekomahdollisuuksia, joten käytimme sitä hyväksemme. Saimme pidettyä johdon koko matsin ajan, vaikka Kouvot saikin pieniä runeja. Tiesimme, että hyvät joukkueet tulevat vielä takaisin, vaikka olisi johto, joten pysyimme varpaillamme koko ajan, Travis Jocelyn kertasi.

Jocelyn pussitti 21 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Wesley Person Jr. säesti 19 pisteellä. Vieraista Ricardo Lindo ylsi 22 pisteeseen.

Ottelutilasto

Kobrat kaatoi Karhun

Lapualla pelattiin Etelä-Pohjanmaan paikallisottelu, jossa Kobrat isännöi Kahajoen Karhua. Kotijoukkue vei ottelun 77-68 (47-37).

Kobrat oli alussa parempi. Ensimmäisellä puoliajalla vieraat eivät onnistuneet pysäyttämään lapualaisten hyökkäyksiä. Puoliajalle mentiin isäntien kymmenen pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla molemmissa päissä pääosissa oli puolustuspelaaminen. Karhu pääsi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän, mutta sarjapisteet jäivät Lapualle.

- Jännitti, että olemmeko valmiita peliin. Olimme! Toteutimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin. Saimme pidettyä menetysmäärän matalana ja veimme levypallot, Kobrien päävalmentaja Ville Turja kertasi.

KJ Buffen pussitti ottelun korkeimman pistemäärän. Hän sai kasaan 22 pistettä. Anthony Roberson 14/13 säesti tupla-tuplalla. Vieraiden tehokkain oli Courtney Fortson 20/10/5 koriin johtanutta syöttöä.

Seagulls karisti Katajan kannoiltaan

Helsingissä nähtiin kärkipään kamppailu, jossa Seagulls isännöi Katajaa. Sarjaa johtava Seagulls vei ottelun lopulta nimiinsä 92-75 (44-41).

Ensimmäisellä puolikkaalla molemmilla joukkueilla oli omat vahvat hetkensä, mutta isoa eroa ei vielä syntynyt.

Ottelu eteni tasaisena aina päätösjaksolle asti. Sen aikana Seagulls sai hurmoksen päälle etenkin hyökkäyspäässä. Jakso kirjattiin helsinkiläisille 32-17 ja sen turvin sarjapisteet jäivät Helsinkiin.

- Hyvä alku ja hyvä loppu meiltä tänään. Kataja puolusti meidän pelimme hieman puuroksi kolmannella jaksolla ja erityisesti Sibande pääsi juoksemaan hyvin koreja tämän aikana. Olemme kumminkin ihailtavasti tälläkin kaudella saaneet kerättyä pelimme yhteen sillon kun on ollut haasteita. Tästä voi olla hyvin ylpeä, sillä kausi on vasta nuori ja meillä on paljon uusia pelaajia joukkueessa, Okko Järvi pohti ottelun jälkeen.

Chuba Ohams pussitti 22 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Mar’Qualen Grant 18/6/5 koriin johtanutta syöttöä oli myös hyvä. Katajan tehot olivat pitkälti Nike Sibanden 26/5 varassa.

Richardson ja Gach BC Nokian voiton takuumiehinä

BC Nokia kasvatti pistesaalistaan Lahti Basketballin vieraana. Vieraat ottivat kauden seitsemänne voittonsa  99-70 (58-34).

BC Nokian hyökkäyspeli rullasi mukavasti lähes koko ottelun ajan. Kotijoukkue ei saanut sitä kuriin kolmen ensimmäisen jakson aikana. Parhaimmillaan vierasjohto oli 46 pistettä. Lopussa LaBa onnistui kaunistelemaan lukemia, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Tucker Richardson 29/9 ja Both Gach 28/4 osuivat ottelussa hyvällä prosentilla. Lahtelaisista parhaiten onnistui Harrison Cleary, jolle merkittiin 20 pistettä.

18.5.2024 19:06 Korisliiga

Seagulls laittoi Nokian selän seinää vasten reippaalla kotivoitolla

Miesten Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–2-tilanteessa Helsinki Seagullsin hyväksi.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.