Konferenssipelit pyörähtivät käyntiin NCAA:ssa, Dukelle jo 14. perättäinen voitto

7.1.2013 USA:n yliopistoliiga NCAA:n runkosarjakauden toinen puolikas pyörähti vuodenvaihteen jälkeen käyntiin konferenssipelien merkeissä. Alex Murphyn edustama Duke Blue Devils venytti perättäisten voittojensa sarjan jo neljääntoista, kun Wake Forest kaatui Duken kotikentällä 80–62 (41–30).

Alex Murphy huhki kahdeksan minuuttia Duken jatkaessa voittoputkeaan.

Krista Grossin UNC Tar Heels jatkaa myös voitokkaana. Kuvat: Getty Images/AllOver Press & UNC Athletics.

Vierailevasta Wake Forestista ei ollut Duken haastajaksi Cameroon Indoor Stadiumille pakkautuneen 9,300 kotikatsojan edessä, vaan Ryan Kellyn (22/4) ja Seth Curryn (22/3/5 syöttöä) johtama Duke nautiskeli helposti 18 pisteen voiton. Alex Murphy sai ottelussa peliaikaa kahdeksan minuutin verran ja kirjasi neljä pistettä.

Duke on voittanut kaikki pelaamansa 14 ottelua ja jatkaa edelleen USA:n valtakunnallisen rankingin kärjessä.

Kylkeään loukannut Erik Murphy katseli vaihtopenkiltä käsin, kuinka Florida rypisti Yalen ruttuun vieraskentällä pistein 58–79 (23–35) kahdeksan kolmosta upottaneen Kenny Boyntonin (28/2) huippuvireen turvin. Florida on voittanut 12 ottelustaan kymmenen.

Kilian Caton Maine jylläsi UMBC:n kumoon pistein 81–66 (37–29) ja Kirill Savolaisen Dartmouth hävisi kotikentällään Colgatelle 62–78 (24–40). Cato ei pelannut, Savolaiselle merkittiin yksi minuutti peliaikaa.

Duke Blue Devils – Wake Forest Demon Deacons 80–62 (41–30)
Duke:
Ryan Kelly 22/4, Seth Curry 22/3/5 syöttöä.
Wake Forest: Travis McKie 22/11.
A.Murphy:
Minuutit 8, Pisteet 4 (2p 2-2).

Yale Bulldogs – Florida Gators 58-79 (23-35)
Yale:
Justin Sears 15/3/4 riistoa.
Florida:
Kenny Boynton 28/2.
E.Murphy:
Ei pelannut.

Maine Black Bears – UMBC Retrievers 81-66 (37-29)
Maine:
Alasdair Fraser 17/6/3 syöttöä/2 blokkia, Jon Mesghna 16/5.
UMBC: Chase Plummer 14/9.
K.Cato:

Dartmouth Big Green – Colgate Raiders 62-78 (24-40)

Grossin North Carolinalle jo 15. voitto

Konferenssipelit pyörähtivät käyntiin myös naisten NCAA:ssa viikonlopun aikana.

Krista Grossin North Carolina voitti jo 15. kerran 16 ottelussaan nujertamalla vierailijajoukkue Virginia Techin 48–45 (22–22). North Carolina johti ottelua toisella puoliajalla parhaimmillaan jo kymmenellä pisteellä, mutta joutui puolustuskannalle vielä ottelun lopussa Virginia Techin kiriessä. Gross merkitsi joukkueelleen neljä pistettä ja kuusi levypalloa.

Evita Iiskolan Providence Friars kohtasi konferenssin kotiavauksessaan väkivahvan Georgetownin ja joutui myöntämään vieraat paremmakseen luvuin 64–79 (36–36). Kentän ehdoton hahmo oli Georgetownin takapelaaja Sugar Rodgers, joka kirjautti käsittämättömän tehorivin: 33 pistettä, 12 levypalloa, 12 syöttöä sekä kuusi riistoa. Evita Iiskola kuului Providencen avausviisikkoon ja urakoi 11 pistettä sekä neljä levypalloa.

Ellen Nurmi pelasi kauden parhaan ottelunsa viimeistellen 19 pistettä, kolme syöttöä ja kolme riistoa Portland Pilotsille kotiottelussa San Diegoa vastaan. Nurmen erinomaisista otteista huolimatta San Diego vei voiton pistein 63–69 (25–34). Annika Holopainen merkitsi Portlandille seitsemän pistettä sekä kaksi levypalloa.

Sophie Weckströmin Maine joutui varhain takaa-ajajan asemaan UMBC:n vieraana. Maine kuroi vielä piste-eron yhteen, mutta UMBC oli lopussa huolellisempi ja vei voiton 54–50 (22–11). Weckström ei pelannut.

North Carolina Tar Heels – Virginia Tech Hokies 48–45 (22–22)
North Carolina:
Xylina McDaniel 14/8/5 riistoa.
Virginia Tech: Uju Ugoka 15/5.
K.Gross:
Aloitusviisikossa, Minuutit 23, Pisteet 4 (2p 2-2, 3p 0-2), Levypallot 6, Riistot 1.

Providence Friars – Georgetown Hoyas 64-79 (36-36)
Providence:
Symone Roberts 18/6/6 syöttöä/4 riistoa.
Georgetown: Sugar Rodgers 33/12/12 syöttöä/6 riistoa.
E.Iiskola:
Aloitusviisikossa, Minuutit 36, Pisteet 11 (2p 2-3, 3p 2-2, 1p 1-1), Levypallot 4, Syötöt 1.

Portland Pilots – San Diego Toreros 63–69 (25–34)
Portland:
Ellen Nurmi 19/1/3 syöttöä/3 riistoa.
San Diego: Amy Kame 19/2/3 syöttöä, Katelyn McDaniel 15/11/3 riistoa.
E.Nurmi:
Aloitusviisikossa, Minuutit 19 (2p 5-12, 3p 3-7), Levypallot 1, Syötöt 3, Riistot 3, Blokit 1.
A.Holopainen: Minuutit 23, Pisteet 7 (2p 0-4, 3p 2-3, 1p 1-2), Levypallot 2.

UMBC Retrievers – Maine Black Bears 54-50 (22-11)
UMBC:
Bria White 15/4.
Maine:
Courtney Anderson 17/2.
S.Weckström: Ei pelannut.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.