Kolmen niukan kotivoiton keskiviikko: Seagulls, Kouvot ja Kobrat juhlivat

4.12.2019 21:13 Jokaisella paikkakunnalla todistettiin melkoista trilleriä. Lapualla kotijoukkue nousi voittoon ilman päävalmentajaansa.

David Gonzalvez kasasi Kouvoille 21 pistettä. Kuva: Matti O. Koskinen

Kouvolan Kouvot kaatoi Lahti Basketballin jatkoajan jälkeen niukasti 84–83, 71–71 (27–36).

Jo varsinaisen peliajan loppuhetket tarjosivat melkoista viihdettä, kun LaBan DeVante Wallace (33/5/3s) nosti joukkueensa kahden pisteen johtoon vain sekunti ennen päätössummeria. Kouvojen Severi Kaukiainen (4/7/2s) kuitenkin tasoitti vielä haastetulla hyppyheitollaan.

Jatkoaika jatkui yhtä tasaisena. Lahti Basketball menetti johtonsa, kun Kouvojen Silas Melson (22/3/5s) upotti kylmähermoisen kolmosen vain kolme sekuntia ennen jatkoajan loppua. Lahtelaisten Jerry Evans Jr. (15/10) sai vielä toisessa kenttäpäädyssä heiton aikaan, mutta pallo pyöri kuin pyörikin korirenkaasta ohi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

– Aika kolikonheittoahan se oli tuossa lopussa. Laitoimme kaksi aika kovaa heittoa tupaan, ensin varsinaisen peliajan lopussa ja toisen tuossa jatkoajalla. Sen enempää en osaa ottelua tässä vaiheessa analysoida, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja huokaisi Elisa Viihteen haastattelussa.

Tasaisessa ottelussa molemmilla joukkueilla oli vahvat hetkensä. Kouvojen Duke Shelton (21/13/3s) ja Derrick Barden (12/15/3s) kasasivat komeat tupla-tuplat. Lahti Basketballin kapteeni Vesa Mäkäläinen (10/5/6s) urakoi parketilla yli 40 minuuttia.

– Sanoisin, että tämä oli runien (pisteputkien) ottelu. Lahti karkasi ensimmäisellä puoliajalla, kolmas neljännes taas oli selkeästi meidän heiniä. He taas aloittivat neljännen jakson tyyliin 9–0-putkella. Molemmat upottivat kovia heittoja, David Gonzalvez (21/1/3s) kertoi.

– Olimme tänään lopulta onnekkaita, kun voitimme. Meillä on vielä paljon tekemistä ja kehittymisen varaa, Gonzalvez linjasi.

Kouvojen kausi jatkuu jo itsenäisyyspäivänä Lapualla. LaBan seuraava koitos on lauantaina Uudessakaupungissa.

Ottelutilasto

Seagulls ei kotikentällään taivu

Helsinki Seagulls piti kotiparkettinsa koskemattomana kaatamalla hallitsevan mestarin Kauhajoen Karhu Basketin lukemin 72–66 (34–33). Seagullsille kotivoitto oli nyt kahdeksas yhtä monesta ottelusta.

Kahden kärkijoukkueen kohtaaminen oli molempien puolustustyöskentelyn näytöstä. Molempien joukkueiden heittoprosentit jäivät pelitilanteissa alle 40:n.

– Olen tyytyväinen myös meidän puolustukseemme. Tiedettiin alussa, että tästä tulee tiukka ja vähäkorinen ottelu, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso alleviivasi.

Myös Karhu Basketin käskyttäjä Janne Koskimies oli pääosin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Kova peli, missä oli paljon tapahtumia. Olen tyytyväinen meidän peliimme tänään. Saatiin Gullsin hyökkäys ottamaan vaikeita ratkaisuja. Vastuja puolusti hyvin ja ansaitsi voiton.

Seagullsin paras pelaaja oli vauhdikas takapelaaja Trae Bell-Haynes (23/6/4s). Myös Elijah Stewart (16/12/4s) esiintyi erinomaisesti.

– Tehtiin hyvää työtä puolustuksellisesti, emmekä antaneet helppoja koreja. Tänään oli hyvä päivä, Bell-Haynes totesi.

Karhu Basketin tasaisesta massasta Okko Järvi (12/6) ja Juan Davis Jr. (12/9) ylsivät 12 pisteeseen.

Karhu Basketille ottelun alla huonoja uutisia toi väsymättömän sisäpelaaja Evan Yatesin lähtö Kauhajoelta. Aloite sopimuksen purkamiseen tuli pelaajalta. Yates suuntaa seuraavaksi Japaniin. Evan Yates ehti pelata Korisliigassa 17 ottelussa. Pisteitä syntyi 11,8 pistettä ottelua kohden ja levypalloja hän poimi 9,2 per ottelu. Levypallolukema oikeuttaa Korisliigan levypallotilastossa sijalle neljä.

– Yatesin agentti lähestyi meitä ja kertoi mahdollisuudesta pelata Japanissa, Koskimies kertasi tilannetta. 

– Pelaaja koki, että tämä siirto poikii uusia mahdollisuuksia hänelle tulevaisuudessakin. Emme halunneet estää siirtoa ja pitää miestä väkisin täällä. Tämä ratkaisu oli myös taloudellisesti hyvä seuralle.

Seagullsin kausi jatkuu vasta 13. joulukuuta Nokialla. Karhu Basket saa 12. joulukuuta vieraita Joensuusta.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Kobrat nousi voittoon ilman valmentajaa

Lapuan Kobrat tarjosi kotiyleisölleen melkoisen näytöksen, kun lapualaisjoukkue nousi 17 pisteen takamatkalta voittoon Tampereen Pyrinnön kustannuksella 97–92 (38–50).

Kobrien suorituksen arvoa nosti vieläpä se, että päävalmentaja Ville Turja lensi kahden teknisen virheen myötä ulos jo toisella neljänneksellä. Näin Kobrien kapteeni Lauri Toivonen (9/3) otti vastuuta joukkueen valmennuksesta.

­– Yleensä pelaajat pelaavat ja valmentajat valmentavat. Ei ole valmennuksesta kovasti kokemusta. Ihan hyvin se meni, Toivonen kertasi erikoista käännettä.

– Katsoin enemmän peluutusta, että minuutit jakautuivat tasaisesti. Antto (Nikkarinen) taas kertoi, miten hyökkäyksiä toteutetaan. Myös Jussi (Turja) ja Juho (Lehtoranta) antoivat apua.

Kobrat halusi näyttää sydäntään päävalmentajalleen ja kotiyleisölleen. Siinä joukkue myös onnistui erinomaisesti. Toisen puoliajan Kobrat voitti 17 pisteellä. Voitto oli Kobrien kauden viides.

– Kaikki puhalsivat nyt yhteen hiileen. Se tuotti tulosta. Teimme kentällä yhdessä asioita molemmissa päädyissä, Toivonen kiitteli.

Kobrien tehopelaajina kunnostautuivat Jordan Capps (26/6) ja Reggie Keely (21/9/5s). Pyrinnön paras keskiviikkoillassa oli BJ Raymond (29/11/5s).

– Onnittelut Kobrille. Ensimmäinen puoliaika oli meidän hallussa. Toiselle puoliajalle linjasin ainoastaan, että pitää olla valmiina pelaamaan voitosta. Vaikka siellä oli valmentaja poissa, niin tiesin, että Toivonen ja kumppanit voivat tämän vielä voittaa. Niinhän siinä kävi, että Kobrat vei kolmannen jakson 29–12. Kovaa oppia meille ja täysin ansaittu voitto Kobrille, Pyrinnön käskyttäjä Sami Toiviainen myönsi.

Kobrien kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Kouvoja vastaan. Pyrintö pelaa lauantaina Pyynikillä KTP:tä vastaan.

Ottelutilasto

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia