Kevään finaaliuusinta YLE TV2:lla sunnuntaina

14.10.2017 Korisliigan kevään 2017 finaalipari Joensuun Kataja ja Salon Vilpas kohtaavat sunnuntaina YLE TV2:n lähettämässä ottelussa. Lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Damier Pitts on ollut Katajan hyökkäyksen terävin syömähammas alkukauden aikana. Kuva: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma

Javontae Hawkins ja Aaron Jones ovat olleet viikinkipurren tasaisimpia soutajia. Kuva: Matti Koskinen

Vesa Mäkäläisellä ja Katajalla on hyviä muistoja viime kevään kotiotteluista Vilpasta vastaan. Jatkuuko voittokulku sunnuntaina? Kuva: Ville Vuorinen

Sunnuntain kotijoukkue Kataja on Mestarien Liigan karsintojen vuoksi ennättänyt pelaamaan vain kaksi liigaottelua, voittaen kummankin kamppailun vakuuttavien esitysten jälkeen. Kotonaan joensuulaisryhmä niputti KTP:n lukemin 109-70 ja Töölön Kisahallista Kataja haki sarjapisteet Seagullsilta komeasti numeroin 90-80.

Katajan kokoonpano koki muutoksia menneellä viikolla, kun 203-senttinen sentteri Timothy Williams korvasi 9 pistettä ainoassa liigakamppailussaan pussittaneen Matthew Hezekiahin.

Europeleissä sekä kotimaan parketeilla alkukauden aikana vakuuttavinta jälkeä ovat tehneet piskuinen 177-senttinen takamies Damier Pitts ja monipuolinen laituri Wesley Saunders. Pitts on johtanut Katajan hyökkäystä komeasti 18,0 pisteen ja 6,0 syötön edestä, Saundersin rähistessä ympäri parkettia 19,5 pisteen, 10,5 levypallon, 3,0 syötön ja 3,5 riiston keskiarvoilla.

Kotimaisesta osastosta Tommi Huolila (8,0/4,0) ja Vesa Mäkäläinen (6,5/3,5) ovat pitäneet joensuulaispuolustuksen vedenkestävänä, Ilari Seppälän (17,0/4,5 syöttöä) toimiessa Pittsin ohella Katajan hyökkäyksen moottorina.

- Kataja vieraissa on varmasti kovin mahdollinen haaste, joka Korisliigassa tulee vastaan, toteaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ytimekkäästi.

Vilppaan vierailusta Joensuuhun tekee erityisen mielenkiintoinen se fakta, että viikinkiryhmän peliä pyörittää keväällä mestaruutta Katajan paidassa juhlinut Teemu Rannikko (8,3/8,3 syöttöä). Rannikon pelaaminen on ottelun alla vielä epävarmaa, mutta mikäli mies pelikunnossa on, saa Taikuri varmasti lämpimän vastaanoton LähiTapiola Areenan yleisöltä.

Vilppaan vieraspelaaminen ei alkukauden aikana ole vielä yltänyt samoille korkeuksille Salohallissa nähtyjen otteiden kanssa. Vierasparketilla Vilpas on kärsinyt tappiot Seagullsille, Kouvoille sekä BC Nokialle, mutta kotona kaatanut KTP:n, sekä Kauhajoen Karhun, jälkimmäisen komein 103-82 –lukemin.

Viikinkilauman epätasaiset otteet selittyvät osaltaan loukkaantumisilla. Rannikko, Matias Ojala ja Mikko Koivisto ovat kaikki missanneet pelejä loukkaantumisten vuoksi, Ojalan pukiessa vain kauden avausotteluun ja Koiviston odottaessa vielä ensiesiintymisensä tekemistä.

Vilppaan jenkkiosasto on kokenut Katajan tavoin muutoksia, Canyon Barryn väistyessä salista ulos hyppäävän Johnathan Jordanin tieltä.

Rannikon kanssa Vilppaan peliä pyörittävä Tobin Carberry on väläytellyt osaamistaan alkukauden aikana 15,0 pisteen, 5,2 levypallon ja 3,4 syötön muodossa, Javontae Hawkinsin tuodessa sähköä Vilppaan viisikkoihin pienen laiturin paikalta 12,8 pisteen ja 5,8 levypallon edestä.

Vitospaikalla palloskriinipeleissä rullaajana tuhoa kylvävä Aaron Jones on ollut alkukauden aikana Vilppaan ykkönen pisteissä (15,6) sekä levypalloissa (7,8), pyyhkien keskimäärin 1,8 vastustajan korintekoyritystä korirenkaan läheltä. Juho Nenonen on tarjonnut vahvaa tulitukea ison laiturin paikalta, pussittaen 10,0 pistettä ja repien 4,2 levypalloa ottelua kohden.

- Vilpas on kokenut loukkaantumishuolia kauden alussa, mutta minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö joukkue tulisi täysin valmiina kamppailemaan sunnuntain ottelussa. Pitää myös muistaa, että jokainen Teemu Rannikon johtama joukkue on aina vaarallinen. Meidän täytyy olla valmiina hidastamaan heidän pelaamistaan avoimella kentällä, niputtaa Kataja-luotsi Greg Gibson.

YLE TV2:n lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Ottelun näet myös Elisa Viihteen Fanseat-palvelun kautta.

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia