Kataja voiton päähän ensimmäisestä mestaruudestaan, Bisons kaatui yli 3000 katsojan edessä

16.5.2015 20:43 Korisliigan finaalien kolmannessa ottelussa Kataja Basket haki revanssin keskiviikkoisesta vierastappiostaan, kun joensuulaiset veivät Bisons Loimaata 3348 katsojan edessä Mehtimäen Jäähallissa 84-73 (44-43). Kataja johtaa nyt ottelusarjaa 2-1 ja Suomen mestaruus on katkolla huomenna Turun HK-Areenalla.

Tommi Huolila nousi Katajan sankariksi kolmannessa finaalissa.

Uskomattoman taitava Robert Arnold pujotteli Katajalle 17 pistettä.

Mehtimäen Jäähalliin oli saapunut kannustamaan peräti 3348 koripallofania.

Teemu Rannikko hakee ensimmäistä Suomen mestaruuttaan huomenna kotikaupungissaan Turussa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Kataja sai ottelua ennen jobinpostia, kun luottosentteri Tom Knight ei osoittautunut pelikuntoiseksi. Knightin paikkaajaksi aloitusviisikkoon nostettiin 22-vuotias Tommi Huolila, joka pelasi nuoren Korisliiga-uransa parhaimman pelin oikeaan aikaan.

Bisons piti vielä avausneljänneksen peliä käsissään, mutta lyhyen tauon jälkeen huippukaksikko Teemu Rannikko ja Robert Arnold johdattivat Katajan 6 pisteen takaa-ajoasemasta kuskin paikalle. Puoliaikatauolle mentiinkin Katajan johdossa 44-43.

Kolmannen neljänneksen lopulla Kataja siirtyi selkeämpään johtoon, kun joensuulaispelaajat upottivat kolmosia yksi toisensa jälkeen. Petri Virtasen kaukoheitto ja Teemu Rannikon and-one-lay-up veivät neljänneksen päätteeksi Katajan 12 pisteen johtoon.

Joensuulaisten koko pelin erinomaisesti toiminut puolustus piti huolen, että Bisons ei päässyt enää päätösneljänneksellä uhkaamaan Katajan johtoasemaa.


Huolila: ”Tiesin, että on isot saappaat täytettävänä”


- Urheilu on hieno juttu. Bisons on mielettömän kova joukkue, tiesimme sen. Yritimme luoda joukkueeseen positiivisen ja voittamisen mielentilan ja tästä näitä tarinoita syntyy, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen aloitti.

- Meillä on hyviä pelaajia, hyviä roolipelaajia ja hienoja tarinoita. Olimme tänään rennolla fiiliksellä, tosin hyvin väsyneitä loppua kohden.

Katajan ehdottomiin onnistujiin kuuluivat superkaksikko Rannikko (20/2/5 syöttöä) ja Arnold (17/11). Petri Virtanen (15/3) oli jälleen mies paikallaan tiukoissa paikoissa, kuten myös Ken Horton (15/11/3 syöttöä).

Joukkueen yllätyssankariksi nousi kuitenkin Knightin korvannut täyttänyt Huolila, joka heitti 12 pistettä hyvillä tarkkuuksilla ja kahmi 5 levypalloa.

- Tiesin, että on isot saappaat täytettävänä, kun Tom puuttui. Tänään mielestäni onnistuin siinä. Huomenna on onnistuttava uudestaan, Huolila kommentoi pelin jälkeen.


Gibson: ”Hävisimme paljon 1-1-kamppailuja”


Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kehui lehdistötilaisuudessa Katajaa, mutta oli myös tyytymätön joukkueensa puolustuspelaamiseen.

- Kataja ansaitsi voittaa tänään. Aloitimme hyvin, mutta loppua kohden tuli liikaa virheitä, muutama menetys, joista Kataja rankaisi välittömästi. Hävisimme paljon 1-1 kamppailuja joita ei vaan voi hävitä. Kataja oli erinomainen tänään, mutta nyt aloitamme valmistaudumme huomiseen.

Bisonsin selkeä ykkönen oli Tuukka Kotti, joka 17 pisteen lisäksi napsi 14 levypalloa ja torjui kahdesti. Taustatukea antoivat vahvistuskolmikko Martin Zeno (14/4/5 syöttöä), Ian Hummer (13/4) ja Anthony Hilliard (11/9).

Pierre Jallow pelasi myös tehokkaat minuutit, kun vain reilussa viidessä minuutissa sentteri heitti 8 pistettä ja haki 4 levypalloa.

Suomen mestaruus on katkolla huomenna sunnuntaina 17.5., kun Bisons isännöi Katajaa Turun HK-Areenalla kello 16:00.

 

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia