Kataja vierasvoittoon Vilppaasta, KTP ja Pyrintö voitokkaina kotihalleissaan

15.1.2016 Joensuun Kataja onnistui hiljentämään 1405-päisen Salohallin, kun joukkue haki kovan vierasvoiton vahvasti viime aikoina esiintyneestä Vilppaasta lukemin 85-74 (42-38). Kotkassa KTP voitti putoamistaistelun kannalta tärkeässä kamppailussa Lapuan Kobrat luvuin 93-78 (45-41), ja Tampereella Pyrintö otti vakuuttavan 83-55 (40-17) –kotivoiton Helsinki Seagullsista.

Thomas Scrubb ja Joensuun Kataja ottivat otteluruuhkan keskellä vakuuttavan vierasvoiton Vilppaasta.

Michael Pounds ja KTP voittivat putoamisviivan kamppailussa Lapuan Kobrat ehjän esityksen jälkeen.

Damon Williams operoi tupla-tuplan Pyrinnön voittaessa Seagullsin murskalukemin. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Joensuun Kataja otti kauden 15:nen voittonsa Korisliigan perjantain kierroksella, kun se kaatoi äänekkään kotiyleisönsä edessä pelanneen Salon Vilppaan lukemin  85-74 (42-38). Ottelua avausjakson loppupuolelta aina päätössummeriin asti johtaneet joensuulaiset saivat hyviä minuutteja laajalta rintamalta ja onnistuivat toteuttamaan pelisuunnitelmaansa kotijoukkuetta paremmin kamppailun ratkaisuhetkillä.’’

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvin ailahteleva ja tasainen. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja kävi kahdeksan pisteen johtoasemassa, mutta Kataja kuroi eron kiinni jakson loppuun mennessä, johtaen kolmella pisteellä toiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä. Toinen jakso kulki vierailijoiden hienoisessa hallinnassa, Vilppaan kuitenkin pysytellessä iskuetäisyydellä. Puoliajan isolle tauolle lähdettiin vierailijoiden neljän pisteen johtoasemassa.

Ottelun toinen puoliaika oli vahvasti vierailijoiden hallussa. Kataja toteutti Teemu Rannikon (26 pistettä/7 syöttöä) johdolla hyökkäyksiään korkealla tasolla, eikä Vilpas pystynyt vastaamaan omalla hyökkäyspään suorittamisellaan joensuulaisten vastaavaan kuin ajoittain. Hyvän puolustuksensa ansiosta Vilpas sinnitteli kuitenkin ottelussa mukana aina päätösneljänneksen viimeisille minuuteille asti.

Kamppailun ratkaisu nähtiin kahden viimeisen minuutin aikana Rannikon käsistä. Vilpas kuroi eron ensin kuuteen pisteeseen, jonka jälkeen isännät pääsivät koittamaan eron kuromista kolmeen Monyea Prattin (20/12 levypalloa) kolmosella, mutta tuloksetta. Seuranneessa Katajan hyökkäyksessä Rannikko näytti Salohallin 1405 katsojalle miksi mies on pelannut muutamaa pykälää kovemmissakin otteluissa. Haastettu kolmonen ilmaan, pallo vastaansanomattomasti korisukan läpi ja ero takaisin yhdeksään pisteeseen. Peli, erä, ottelu.

Vilppaan kiriyritykset jäivät tämän jälkeen tyngiksi, ja loppulukemat 85-74 (42-38) Kataja viimeisteli viimeisten sekuntien kolmen pisteen heitolla.

- Pakettimme pysyi hyvin kasassa ja puolustuspelikin onnistui pitkästä aikaa. Ilahduttavaa oli se, että kotimaiselta osastolta löytyi paljon onnistujia, totesi Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Katajan voiton takuumiehinä toimivat Rannikon lisäksi 21 pistettä heittänyt Trevis Simpson, sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Thomas Scrubb (8/9/3 syöttöä).

Kotijoukkueen parhaimmistoon Prattin kanssa lukeutuivat 20 pistettä heittänyt Juho Nenonen, sekä liukas takamies Doug Wiggins (17/8/6/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Vilpas - Kataja

KTP isoon kotivoittoon Kobrista

KTP otti erittäin tärkeän voiton perjantaina, joukkueen kaataessa putoamisviivan yläpuolella majailevan Lapuan Kobrat luvuin 93-78 (45-41). Voitto oli KTP:lle toinen viiteen otteluun, ja voiton avulla KTP kuroi eron Kobriin kahteen voittoon. KTP on pelannut kaksi ottelua lapualaisia vähemmän.

Perjantain kamppailu oli vielä puoliajalle asti tasainen. Kotijoukkueen viiden pisteen johto vaihtui kuitenkin kolmannen jakson kolmen viimeisen minuutin aikana 17:n pisteen marginaaliin, KTP:n vietyä tuon noin kolmen minuutin pätkän numeroin 16-4.

Päätösjakson aikana Kobrat antoivat kaikkensa, mutta todellista uhkaa KTP:n voitolle ei enää ollut. Runsaskorinen päätösneljännes meni vierailijoiden nimiin kahden pisteen erolla, mutta loppulukemat Kotkan Steveco Areenalla kirjattiin lopulta kotijoukkueelle numeroin 93-78.

KTP:n riveistä parasta osaamistaan perjantain kamppailussa esittivät 32 pistettä pussittanut, 8 levypalloa kahminut ja 5 koriin johtanutta syöttöä jakanut laituri Sefton Barrett, sekä vakuuttavan tupla-tuplan urakoinut, härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (19/14).

Vierailijoiden kokoonpanosta itsensä esille nostivat takamies Lamont Jones 27 pisteellä ja 8 koriin johtaneella syötöllä, sekä 11 pistettä 16:ssa minuutissa pussittanut Panu Peltokangas.

Ottelutilastot: KTP-Basket - Kobrat

Pyrintö vakuuttava kotiparketillaan

Tampereen Pyrintö otti vakuuttavan kotivoiton perjantain kierroksella, kun se kaatoi Pyynikillä Helsinki Seagullsin likimain mykistävin 83-55 (40-17) –numeroin. Pyrinnön ilmatiivis puolustus alusti kotivoiton jo kamppailun ensimmäisellä kymmenminuuttisella, isäntien pidettyä Seagullsin vain viidessä pisteessä.

Pyrinnön voitto oli jo sinettiä vaille puoliajalla, tamperelaisten karattua avausjakson vahvan puolustuspään esityksen jälkeen toisella jaksolla neljässä minuutissa 21:n pisteen karkumatkalle. Tulostaulun puolesta loppujakso kulki tasaisemmissa lukemissa, mutta puoliajan isolle tauolle joukkueet lähtivät Pyrinnön 23:n pisteen johtoasemasta.

Ottelun toinen puoliaika oli kotiyleisön näkökulmasta varsin mukavaa koripalloa, vaikka ottelun tempo ja intensiteetti laskivatkin pykälän verran alaspäin. Pyrinnön johto käväisi parhaimmillaan jopa 33:ssa pisteessä, ja loppulukemat Pyynikillä kirjattiin kotijoukkueelle numeroin 83-55.

Pyrinnön vakuuttavasti suorittaneesta kokoonpanosta parasta jälkeä perjantaina tekivät Damon Williams (20/10/6/4 riistoa), sekä 11 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut, illan komeimman donkin esittänyt sentteri Mikael Sandberg.

Seagullsin nopeasti maton alle lakaistavan esityksen valopilkkuina toimivat 11 pistettä päätä kohden pussittaneet Timo Heinonen ja Terrence Watson (11/12/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Pyrintö - Seagulls

19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.