Kataja vakuuttavalla tavalla sarjajohtoon

20.4.2017 Joensuun Kataja antoi todellisen muistutuksen iskukyvystään torstai-illan kolmannessa välieräottelussa Helsinki Seagullsia vastaan. Mehtimäen Jäähallin parketilla jo avausjaksolla kamppailun haltuunsa ottanut Kataja ei päästänyt helsinkiläisiä enää puoliajan jälkeen voittotaisteluun mukaan, juosten vakuuttavaan 105-80 (57-38) –kotivoittoon.

Jarekious Bradley (28/9/5 riistoa) oli isäntien tehomies, kun Kataja saalisti välieräsarjassa 2-1-johdon.

Kataja ei päästänyt helsinkiläisiä enää puoliajan jälkeen voittotaisteluun mukaan, vaan juoksi vakuuttavaan 105-80 (57-38) –kotivoittoon.

Gerald Lee jr ja Seagulls isännöivät neljättä välierää Töölön Kisahallissa sunnuntaina. Kuvat: Ville Vuorinen

Katajan rynnistys alkoi jo ottelun avausjaksolla, isäntien pussittaessa tiensä reilussa neljässä minuutissa 15-5 –johtoon, matkalla vastaansanomattomaan 34-16 –numeroihin päättyneeseen ensimmäisen neljänneksen voittoon. Seagulls heräsi vielä otteluun mukaan toisella jaksolla, pyöritellen viidessä minuutissa 19-6 –runin ja kaventaessa kotijohdon kuuteen pisteeseen kymmenminuuttisen puolivälissä.

Katajan vastaus oli kuitenkin jälleen hurja, isäntien paukuttaessa Darryl Bryantin ja Rion Brownin johdolla jakson viimeiset kolme minuuttia ja 45 sekuntia nimiinsä lukemin 15-2. Täten joukkueet siirtyivät Brownin summerin soidessa sukkaan sujahtaneen kolmosen myötä puoliajalle Katajan vakuuttavassa 57-38 –johdossa.

Parhaimmillaan Seagulls ylsi vielä 12 pisteen näköetäisyydelle Katajasta päätösjakson toisella minuutilla, sekä vielä uudestaan jakson puolivälin jälkeen. Todellista uhkaa Katajan kotivoitolle ei enää kuitenkaan syntynyt, isäntien purjehtiessa turvalliseen 105-80 (57-38) –kotivoittoon.

- Teimme nyt asioita, joihin emme edellispelissä kyenneet. Puolustus toimi hyvin, eikä Seagulls pystynyt uhkaamaan meitä toisella puoliskolla, tiivisti Katajan päävalmentaja Greg Gibson.

Katajan tehomiehinä toimivat tupla-tuplaa lähennellyt, joukkueen pisteykkönen Jarekious Bradley (28/9/5 riistoa) sekä 18 pistettä heittänyt Brown. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Bryant (17), Ilari Seppälä (15) ja Katajan hyökkäyksen kapellimestari Teemu Rannikko (14/5 syöttöä).

Seagullsin riveistä vahvinta jälkeä tekivät 16 pistettä pussittanut sentteri Devonte Upson, 10 pistettä vajaassa 17 peliminuutissa pyöritellyt Gerald Lee Jr. sekä takamies Antto Nikkarinen (6/6 syöttöä).

Ottelutilastot: Kataja - Seagulls

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit