Kataja kaatoi kärkikamppailussa Vilppaan, KTP ja BC Nokia vierasvoittoihin

19.1.2018 Korisliigan perjantai-illan viihdekattauksen päänäytös pelattiin Joensuussa, jossa kotijoukkue Kataja kampesi sarjakärki Vilppaan nurin lukemin 87-85 (46-36). Pyynikillä vierasjoukkue KTP venyi 79-75 (36-31) –voittoon ja myös BC Nokia haki vierasvoiton, näätäpaitojen kaataessa Korihait vierasparketilla numeroin 98-87 (42-39).

Mikko Koivistolla ja Vilppaalla piti kiirettä Ilari Seppälän kanssa perjantaina. Kataja kairasi lopulta komean kahden pisteen kotivoiton kärkikamppailusta.

KTP-kapteeni Michael Pounds johdatti joukkonsa vakuuttavaan vierasvoittoon Pyynikillä.

Vincent Council jatkoi vahvoja otteitaan perjantai-iltana, kun BC Nokia haki sarjapisteet Korihailta. Kuvat: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma & Ville Vuorinen

Joensuun Kataja palasi keskiviikon eurokiireiltään takaisin liigaparketeille, joukkueen isännöidessä sarjakärki Salon Vilpasta LähiTapiola Areenassa. Tasaisten vaiheiden jälkeen Kataja venyi kotiyleisönsä edessä lopulta komeaan 87-85 (46-36) –kotivoittoon.

Katajan voiton myötä Vilpas on kuusi voittoa Katajan edellä sarjataulukossa, mutta joensuulaisilla on kolme ottelua salolaisia vähemmän pelattuna.

Vilppaan tahdissa kulkenut ottelu tasoittui toisella puoliajalla, joukkueiden vaihtaessa iskuja miltei kori korista –tahdilla. Päätösneljänneksen alussa Vilpas näytti jälleen nykäisevän, vierailijoiden noustua jakson toisen peliminuutin loppupuolella neljän pisteen karkumatkalle.

Kataja vastasi kuitenkin vahvasti, nousten itse neljän pisteen johtoon päätösjakson puolivälin tienoilla. Tasavahvat, kovan rutiinitason omaavat joukkueet eivät kuitenkaan tuntuneet saavan selvyyttä paremmuudestaan ja kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria Vilppaan Johnathan Jordan nosti vierailijat tasalukemiin 85-85.

Kataja tarjoili kuitenkin viimeisessä hyökkäyksessään kotiyleisölle aihetta riemuun, kun sisäpelaaja Timothy Williams niputti korisukan solmuun summerin soidessa ja sinetöi isäntien vakuuttavan 87-85 –kotivoiton.

- Toinen neljännes oli meiltä kauhea, mutta tulimme puoliajalta päät pystyssä energisinä ja käänsimme lopulta niukan voiton, iloitsi Kataja-luotsi Greg Gibson.

Voittokorin säkittänyt Williams oli Katajan ykköstykki läpi illan, kirjauttaen tilastorivilleen 23 pistettä, 7 levypalloa, 3 syöttöä ja 2 torjuntaa. Katajan takakenttä säesti Williamsia oivallisesti, Damier Pittsin (16/4/8 syöttöä) ja Ilari Seppälän (17/3 syöttöä) pitäessä salolaiset kiireisinä läpi illan.

Vilppaan räjähtävä takamies Jones (27/8/6 syöttöä) urakoi vajaat 35 minuuttia kovalla tasolla ja miehen tutkapari Aaron Jones oli totutun vahva, postittaen 13 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan.

Ottelutilastot: Kataja - Vilpas

KTP kesti Pyrinnön kirin

KTP kairasi toisen perättäisen voiton, kun se matkusti perjantain kunniaksi tarunhohtoiselle Pyynikin palloiluhallille. Ottelun keskimmäisiä jaksoja hallinnut KTP joutui tekemään vielä täyden päivätyön voiton eteen Pyrinnön viritellessä kiriä, mutta lopulta vierasjoukkue piti pintansa matkalla 79-75 (36-31) –vierasvoittoon.

Pyrintö kapusi päätösneljänneksen alun 10-0 –pisteputkella jo tasatilanteeseen kotkalaisten kanssa ja nousi jopa pisteen johtoon härkämäisen Devonne Gilesin johdolla noin kaksi minuuttia ennen päätössummeria. KTP:n riittävän kylmäpäinen vapaaheittotyöskentely ja lähes ilmatiivis puolustus käänsivät ottelun kurssin kuitenkin vihreäpaidoille, isäntien onnistuessa kartuttamaan pistetiliään ratkaisuhetkillä vain Osku Heinosen lay-upilla.

Kapteeni Michael Pounds johdatti joukkojaan esimerkillisellä tavalla perjantain kamppailussa, miehen nakuteltua joukkueen kovimman lukeman, 24 pistettä isäntien säkkiin. Poundsille tulitukea tarjoilivat 17 pistettä mieheen heittäneet Deon Edwin ja Kenneth Simms.

Isäntien hyökkäyksen keihään kärki muodostui perjantaina tamperelaisten etukentästä, Gilesin rouhittua 20 pistettä ja 7 levypalloa ja Brian Asburyn lapioitua 13 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan.

Ottelutilastot: Pyrintö - KTP

BC Nokia nääti sarjapisteet Korihailta

BC Nokia suoritti onnistuneen ryöstöretken Uudenkaupungin Korihaiden vieraaksi perjantaina. Ottelusta hallinnan avausjaksolla ottaneet näätäpaidat tuntuivat pitävän ohjaksia jatkuvasti käsissään isäntien kiriyrityksistä huolimatta, karaten lopulta turvalliseen 98-87 (42-39) –vierasvoittoon.

BC Nokia onnistui läpi illan rikkomaan isäntien puolustusta juuri sen verran, että haiparvi joutui juoksemaan askeleen perässä puolustuspäässään. Tästä johtuen vierailijat pumppasivat laadukkaita heittopaikkoja korirenkaan lähistölle, nakutellen lopulta kahden pisteen heitot säkin pohjalle peräti 79% tarkkuudella (26/33).

- Ei ollut tänään mikään nappipeli meiltä, mutta kokonaisuudessaan oikein tasapainoinen esitys. Mustat hetket jäivät lyhyiksi ja lopun heittopaikat olivat meiltä paremman prosentin heittoja kuin Korihailla, summasi BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen.

Devoe Joseph löylytti vierailijoille 25 pistettä ja 6 syöttöä, takamiespari Vincent Councilin säestäessä 20 pisteellä ja 8 koriin johtaneella syötöllä. Serbisentteri Dragan Labovic lähenteli tupla-tuplaa 15 pisteellä ja 9 levypallolla.

Kevin Bracy-Davis nakutti isännille 23 pistettä 35 peliminuutissa ja energinen sisäpelaaja Juan Pattillo heitti 14 pistettä, repien ohimennen myös 6 levypalloa. Teemu Sulonen teki kentältä täydellistä työtä (2p 3/3, 3p 3/3) ja heitti 15 pistettä.

Ottelutilastot: Korihait - BC Nokia

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.