Kataja Basket nipisti finaalipaikan huimassa trillerissä

8.5.2015 22:13 Joensuulaisen Kataja Basketin ja Kauhajoen Karhun välieräsarjan viides osaottelu ratkesi täpärimmällä mahdollisella tavalla. Joensuulaiset etenivät seitsemännen kerran 13 vuoden sisään Korisliigan finaaleihin kaadettuaan pohjanmaalaiset kotikentällään Mehtimäen Jäähallissa trilleripistein 89–88 (50–41).

Ratkaisevan viidennen välieräottelun tähdet olivat Teemu Rannikko..

..ja Robert Arnold.

Tom Knightin paini Devonne Gilesiä vastaan keräsi päävalmentaja Pekka Salmisen kehut.

Salmisella on edessään ensimmäiset Korisliigan finaalit päävalmentajana. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Toissapäivänä Pohjanmaalla tehottomaksi puolustettu Teemu Rannikko osoitti jo pelin alkumetreillä saapuneensa parketille aivan uudella peli-ilmeellä.

Susijengin takakentän monivuotinen kapellimestari otti joukkueensa hartioilleen hyökkäyspäässä samalla, kun merkittävästi toissapäiväistä fyysisempää koripalloa pelanneet joensuulaiset tylsyttivät Karhun terän puolustuksellaan.

Peliä alusta asti hallinnut Kataja johti vielä kuutisen minuuttia ennen loppua turvallisen tuntuisesti 78–70, jonka jälkeen ottelu äityi kotiyleisön osalta kynsinauhojen pureskeluksi.

Kauhajokiset hivuttautuivat vajaat kolme minuuttia ennen loppua kahden pisteen päähän (82–80), mutta Robert Arnoldin ja Tom Knightin perättäiset korit kasvattivat hajuraon seitsemään. Karhu nousi vielä Bojan Sarcevicin ja Jermont Hortonin kolmosilla pisteen päähän, kunnes Tom Knight onnistui korinteossa pelikellon näyttäessä kuutta sekuntia.

Loppupisteet 89–88 nosti Karhu-sentteri Devonne Giles hyökkäyslevypallosta summerin soidessa.

Kataja nautti finaalipaikasta

– Huoltajamme Tapio Riutta totesi edellisen pelin jälkeen: ”Tänään meni pelin jälkeen yksi jääpussi. Minkäslaista playoffs-taistelua tämä tämmönen on?” Tänään laitoimme huomattavasti enemmän kroppaa likoon, ensimmäistä kertaan Korisliigan finaaleissa päävalmentajana esiintyvä Pekka Salminen hymyili.

– Silti meillä oli levypallopelaamisen kanssa ongelmia, joka tietysti oli Kauhajoen hyvyyttä. Taistelimme ja yritimme parhaamme, mutta Kauhajoki on vaan aika kova korin alla. Vastakkain oli kaksi liigan parasta hyökkäyspään joukkuetta ja näkyi, että molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada stoppeja.

Finaalipaikka villitsi joensuulaisyleisön ja kannattajat hurjaan voitontanssiin. Karkeloihin oli syynsä, sillä vielä ennen kauden alkua koripalloväki arvioi Katajan kuuluvan viime kesän rakennemuutoksensa jälkeen liigan keskikastiin.

Kataja kuitenkin yllätti koripallokansan kiilaamalla runkosarjan edetessä pudotuspelien kotietuun kiinni.

Katajan finaalipaikan takuumiehet olivat Rannikko (18/4/9 syöttöä) ja Robert Arnold (28/5). Marius van Andringa (17/1) ja Tom Knight (14/5/4 syöttöä) nousivat myös esille tärkeimmässä paikassa.

Karhu kallella kypärin

Kauhajoella jäivät tuulettelut väliin, kun finaalipaikka jäi käytännössä yhden onnistuneen heiton päähän. Näin Karhu palaa pronssiotteluun yhden kauden pituisen tauon jälkeen.

– Tänään ei saatu Teemu Rannikkoa ihan samanlaiseen nuhteeseen kuin pari päivää sitten. Aina, kun tultiin vähän takaisin, sen jälkeen jokin pieni nukahdus tai Katajan huikea hyökkäys ja eroa tuli taas lisää, huokaisi Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

– Toivon mukaan koko joukkue jaksaa keskittyä ensi tiistain pronssiotteluun. Seuralla ei kuitenkaan yhtään mitalia vielä ole.

Karhun kovan kvartetin kokosivat Jermont Horton (21/8), Devonne Giles (20/15/3 syöttöä), Bojan Sarcevic (18/3) ja Greg Mangano (16/12).

Kataja Basket kohtaa finaaliottelussa KTP:n ja Bisonsin välisen välieräsarjan voittajan. KTP-Bisons-sarjan häviäjä ottaa puolestaan mittaa pronssiottelussa Karhusta.

Ottelutilastot: Kataja Basket – Karhu
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia