Kärkijoukkueet voitokkaita Korisliigassa

6.12.2006 Korisliigan kärkijoukkueet eivät notkahtaneet itsenäisyyspäivän pelikierroksella, kun sarjataulukon neljä parasta joukkuetta Kataja, Honka, KTP ja ToPo ottivat voitot. Suurimman voiton pallotteli kotonaan KTP, joka päihitti Vantaan Pussihukat 103-78 (61-38) -tuloksella.

KTP ratkaisi voittonsa jo ensimmäisellä neljänneksellä venyttämällä eron 15 pisteeseen. Suurimmillaan kotijohto käväisi 31 pisteessä.

Kotkalaisten heittonäytöstä johti Jan-Michael Thomas, joka nakkasi joukkueen 15:stä kolmen pisteen korista kuusi sadan prosentin tarkkuudella. Thomas teki kaikkiaan 27 pistettä, Jerald Fields 22 ja Andre Foreman 19.

Neljännen peräkkäisen tappionsa kärsineestä PuHusta Timo Heinonen heitti 16 ja Bilal Salaam 15 pistettä.

Sarjaa johtava Joensuun Kataja otti kotonaan rutiinivoiton Tampereen Pyrinnöstä lukemin 99-85 (50-39).

Pyrintö johti viimeisen kerran toisen jakson alussa. Kolmannella jaksolla Katajan johto repesi suurimmillaan jo 20 pisteeseen. Pyrintö pääsi kuitenkin vielä kolme minuuttia ennen loppua viiden pisteen päähän.

Kotikoreihin 14 kolmosta nakanneesta Katajasta tarkimpia olivat Sami Lehtoranta 26:lla ja Marc Axton 22 pisteellä. Pyrinnön tehoduon muodostivat Dennis Harrison 28:lla ja James Wright 26 pisteellä.

ToPo Lappeenrannassa pisteen parempi

Kierroksen niukimman voiton haki helsinkiläinen ToPo, joka päihitti Lappeenrannan NMKY:n 71-72 (36-32).

Tasainen peli ratkesi viimeisellä minuutilla ToPon koriin, joka tuomittiin, kun LrNMKY:n pelaaja osui kädellä korilevyyn. Kotijoukkue epäonnistui sen jälkeen omassa hyökkäyksessään.

ToPon parhaaksi pistemieheksi kohosi viime kauden kotisalissaan pelannut Jussi Kumpulainen 15 pisteellä. Todd Okeson pussitti 14 pistettä.

Ilman jalkavaivaista Lucious Wagneria pelanneesta LrNMKY:stä Michael Cuffee heitti 21 ja Pasi Riihelä 20 pistettä.

Espoon Honka venytti oman voittoputkensa viiden pelin mittaiseksi ja samalla Uudenkaupungin Korihaiden tappioputken kuuden pelin pituiseksi, kun pisteet jäivät Espooseen 107-86 (52-37) -tuloksella.

Suurimmillaan 27 pisteeseen johtonsa venyttänyt Honka vei peliä alusta loppuun. Hongan tehotriossa Matthew Williams teki 32 pistettä, Jukka Matinen 22 ja Monte Cummings 21.

Korihaiden korikunkkuna jatkoi Ed Nelson nyt 25 pisteen lukemin. Joukkueen ulkomaalaisviisikosta on vaihtunut kaksi pelaajaa, kun John DeGroat ja Akeem Scott ovat poistuneet. Tilalle tulivat Espoossa 14 pistettä tehnyt Ruotsin maajoukkuemies William Copeland sekä viime kaudella ToPossa pelannut Ronald Yates, joka ei vielä pelannut.

Tarmo yllätti Lahdessa

Kierroksen yllätyksestä vastasi Porvoon Tarmo hakemalla Namika Lahdesta vierasvoiton 74-79 (45-46).

Erittäin tasaisessa pelissä ero ei kasvanut missään vaiheessa kuutta pistettä suuremmaksi. Tarmo pääsi 65-65 -tilanteesta viiden pisteen johtoon, jota Namika ei pystynyt kaventamaan enää kahta pistettä pienemmäksi.
Joe Nixon heitti Tarmolle 18 pistettä ja Chris Hester 17. Augenijus Vaskys teki Namikalle 21 ja Ilkka Vuori 19 pistettä.

Tarmon joukkueessa pelasi ensikertalaisena 36-vuotias Bosnian maajoukkuepeluri Gordan Firic. Tulokkaan myötä Tarmo-paidassa kentällä kävi kuusi ulkomaalaispelaajaa.

Team Componenta Karkkilasta vahvisti kovan kotijoukkueen mainettaan 88-82 (35-36) -voitolla Kouvolan Kouvoista.

Tasainen peli taipui kotijoukkueelle, kun se kasvatti pari minuuttia ennen loppua 75-75 -tilanteesta johtonsa viiteen pisteeseen.

Chris Davis heitti Karkkilalle 20 ja Teemu Heiskanen 19 pinnaa. Kouvoista kasasi peräti neljä miestä 17 pistettä: Gerrit Brigitha, Rodney Billups, Sami Laaksonen ja Tuomas Iisalo.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.