Karhu katkaisi Pyrinnön voittoputken Pyynikillä

26.10.2012 21:25 Korisliigaa puhtaalla pelillä johtanut Tampereen Pyrintö kärsi perjantaina kauden ensimmäisen tappionsa, kun Kauhajoen Karhu katkaisi Tampereella Pyrinnön kuuden pelin voittoputken 78–82 (39–33)-vierasvoitollaan. Illan muut voitot sieppasivat Kouvolan Kouvot ja Namika Lappeenranta.

Ilkka Vuoren Karhu kuritti Pyrintöä Pyynikillä.

Gilberto Clavell kunnostautui, kun Kouvot kukisti Korihait. Kuvat: Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Pyrintö johti otteluaan Karhua vastaan koko ensimmäisen puoliskon, mutta kolmannella jaksolla Karhun juonikas joukkuepuolustus alkoi kääntää ottelua pohjanmaalaisille.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö kävi johdossa nelisen minuuttia ennen loppua 71–69-tilanteessa, mutta loppua hallitsi Karhu. Tremaine Ford ja Matias Ojala pussittivat Karhun neljän pisteen johtoon, josta Pyrintö ei enää loppuhetkillä toipunut.

– Hyökkäyspelimme tökki ensimmäisen puoliskon, mutta toimi sen jälkeen hyvin. Saimme Pyrinnön kiinni intensiivisellä puolustuksella ja painostimme heille myös paljon pallonmenetyksiä, kertasi Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara.

Peräti 24 pallonmenetykseen sortuneesta Pyrinnöstä tehokkaimmat olivat Kenneth Lowe (20/5) ja LaMonte Ulmer (13/9). Lokakuussa hurjassa vireessä ollut Damon Williams (9/10/4 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia) pysyi Karhu-puolustuksen syleilyssä.

Karhun tehomiehet olivat lopussa kunnostautuneet Tremaine Ford (16/11/4 riistoa) ja Matias Ojala (15/1) sekä Giordan Watson (14/2/4 syöttöä), J’Nathan Bullock (12/8/3 syöttöä) sekä Ilkka Vuori (10/1/6 syöttöä).

Pyrinnön tappion myötä jokainen Korisliigan joukkue on nyt sekä voittanut että hävinnyt vähintään kerran.

Kouvot taas täpärään voittoon

Kouvolan Kouvot jatkoi täpärien kotivoittojensa sarjaa perjantaina. Joukkue oli tiukoilla Uudenkaupungin Korihaita vastaan, mutta pisteet jäivät Kouvolaan niukasti lukemin 81–79 (34–31).

Pitkään muutamalla pisteellä johtanut Kouvot joutui takaa-ajoasemaan viimeisellä neljänneksellä Mikko Jalosen ja Niko Malisen johdattaessa Korihait edelle. Kouvot palasi johtoon viimeisen minuutin alussa Gilberto Clavellin vapaaheitoilla, ja Vernon Taylor lisäsi Kouvojen voittolukemat kahteen pisteeseen vain kaksi sekuntia ennen loppua.

Kouvojen voiton voimahahmot olivat ulkomaalaispelaajat Gilberto Clavell (22/6), Chris Hester (20/4) sekä Vernon Taylor (13/7). Korihaista pääsivät parhaiten esille Daniel Horton (19/3), Mikko Jalonen (15/2/3 syöttöä) ja Ramon Dyer (14/10).

Lappeenranta voitti Namikojen taiston

Namika Lappeenranta jatkoi tappiottomia kotipelejään lahtelaisen kaimaseuransa Namika Lahden kustannuksella. Lappeenrantalaisvoitto kirjattiin pöytäkirjaan lukemin 79–69 (38–35).

Kotijoukkue tarttui johtoon toisella neljänneksellä ja venytti kolmannella jaksolla tiiviin puolustuspelinsä seurauksena kotijohdon kymmeneen pisteeseen. Lahtelaiset eivät enää onnistuneet pääsemään lappeenrantalaisten rinnalle.

Amerikkalaispelaajat Matthew Gibson (22/3/7 syöttöä), Greg Logins (16/9) ja Jason Conley (15/5/3 syöttöä) taituroivat kotijoukkueen komeimmat tehot.

Ilman Roope Suoniota pelanneen Namika Lahden koko aloitusviisikko keräsi kaksinumeroiset pisteet Emmanuel Hollowayn (14/3/3 syöttöä/3 riistoa) ja Jordan Hasquetin (13/5/4 syöttöä) vastatessa vieraiden kovimmista tehoista.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.